Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Sběratelé HER :)

Recommended Posts

• Moderators

Záleží co máš na dokladu o nákupu, cenu za kterou jsi nakoupil (cena zboží + doprava). Pokud by to vyšlo v přepočtu do hodnoty 22 EUR, pak se jedná o zboží nepodléhající clu ani DPH.

V úvahu je přitom potřeba brát celní kurz, který je vždy aktuální vystaven na stránkách celní správy (je odlišný od těch co používají např. banky, i když ne o moc, výhodou je, že se narozdíl od bank nemění několikrát denně a obvykle je platný tuším 1 měsíc).

Hypoteticky, pokud vezmu kurz EUR nějakých 28 Kč a USD nějakých 20 Kč, pak 22 EUR je 616 Kč. Zkusil jsem teď na Amazon.com dát do košíku tu knihu o DS2 a vychází mi nákup s dopravou na 28.97 USD, tedy cca 580 Kč. V takovém případě bych neplatil ani clo, ani DPH.

Rozhodujícím faktorem je také to, od koho na Amzonu jsi nakoupil (ne vždy a ne u všeho je prodejce přímo Amazon). Pak je potřeba se podívat na účtenku na řádek "Estimated Tax to be collected". Pokud tam je totiž $0 znamená to, že případnou zálohu na DPH, eventuelně clo, neplatíš rovnou při nákupu a o jejich případném doměření bude rozhodovat až celní úřad u nás.

///EDIT: Koukám na tvůj příspěvek a vidím, že jsi koupil ty knihy 2. Tím pádem jsi se dostal nad bezdaňový limit a po právu ti tedy česká pošta doúčtuje DHP (15%) + poplatek za zastupování, který mají v ceníku (za předpokladu, že jsi neplatil tyto poplatky již při nákupu). Paradoxně tak zapaltíš víc i přesto, že za 2ks těch knih jsi zaplatil jednotné poštovné $11.97, protože pokud bys udělal dvě objednávky po 1ks, zaplatíš sice za každou dopravu $7.98, nicméně ušetříš za DPH a správní poplatek a ve výsledku bys nakoupil levněji.

Tyhle nákupy je potřeba zvažovat a znát veškerá pravidla o dovozu zboží ze zemí mimo EU.

Upraveno uživatelem drak3go
Doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 7,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Přidané obrázky

no alespon vim,jak to vypada. No oblikat si to nebudu:) Ve stejnem duchu je i ta mikina od cenegy,ale tu jsem nerozdelal taky:)

Zatim nejlepsi mikina je z gamestopu Resident Evil 6, kde jsou kusy mozku v kapuci a vsude takove potrhani

http://www.gamestop.ie/PlayStation%203/Games/28554

Odkaz ke komentáři

ja to kupoval pres znameho v Anglii s Postpademic figurkou postovne mne vyslo na 2000 tisice:)

popravde po stehovani ani nevim,kde ty veci jsou,ale vim,ze jsem stehoval

Abych nezapomnel, gamestop neposila zbozi mimo svoji zemi. Usa jen do usa a uk jen do anglie a tak dale

Upraveno uživatelem headhot
Odkaz ke komentáři

• Moderators

Tady jsou různé sběratelské/limitované/press edice nashromážděné za poslední dobu. Jestliže The Last of Us Post Pandemic Edice je obrovská, potom Titanfall Collector's Edition je gigantická, až monstrózní. Je světově limitovaná počtem 1/35000 a přestože jsem čekal něco velkého, tak jsem nečekal toto :)

Dále sbírku doplnily The Last of Us Joel a Ellie Edition, limitované edice Battlefield 4, Halo 4 a Metal Gear Rising: Revengeance, Ryse: Son of Rome v Day One Edici, dále Collector's edice Mass Effect 3 (N7), God of War: Ascension, Total War: Rome II, Diablo III: Reaper of Souls, Dark Souls II (také v Black Armour edici), The Elder Scrolls: Anthology, Tom Clancy's Splinter Cell: Black List The 5th Freedom Edition no a Call of Duty: Ghosts Prestige Edition. U té mě docela nemile překvapilo, že samotná hra je balené v oddělené bublinkové obálce a není tak součástí Prestige balení. Je to sice jen kosmetická záležitost, ale i tak.

Na závěr sbírku Press edicí doplnila krásná Gran Turismo 6 Press Kit limitovaná počtem 1/2600, takže lze považovat i za velmi vzácnou. Kdo by čekal součástí balení nějaké autíčko, tak by se nedočkal. Asi nejhezčí z obsahu je velká a především těžká stříbrná mince s logem GT6. Celé video s unboxingem můžete najít

post-28363-1468717328567_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• Moderators

Tak jsem se dostal k tomu zase nafotit pár nových přírůstků do sbírky, mezi které patří inFamous Second Son Press Kit. Jde o vůbec první press kit vydaný k PS4 hře a jako takový je velmi raritní. Rozbalovat ho zatím nebudu, protože jednotlivé sáčky uvnitř jsou zapečetěny papírovou přelepkou (ve stylu důkazních materiálů) a při jejich porušení už je to nevratný jev. Proto přikládám jeden obrázek obsahu (není můj) a případně se na youtube můžete podívat na unboxing video.

post-28363-14687173900978_thumb.jpg

Kvůli omezení počtu obrázků v jendom příspěvku najdete zbytek v dalším příspěvku.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu