Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

update dashboardu na konzoli s RGH


Recommended Posts

Mam v konzoli RGH a dashboard 13604. Vymenil jsem HDD za vetsi a chtel jsem znova spustit z flashky update dashboardu - spis vlastne jen aktualizaci verze 13604 kvuli avatarum. Adresar s aktualizaci na flashce jsem prejmenoval na $$ystemupdate, aktualizace probehla v poradku. Pak jsem dal do xboxu dalsi disk, zase zformatoval a kdyz jsem chtel udelat znova aktualizaci db 13604, tak to nejde. Adresar mam prejmenovanej na $$ystemupdate, ale presto to nejde. Nasel jsem jeste v dokumentaci u DashLaunche nejaky nastaveni v launch.ini - volba noupdater = false, ale to bohuzel taky k nicemu nevedlo. Vedel by nekdo nejakej tip na reseni? Diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz tak do toho navodu koukam a sleduju, co mam za soubory po delani RGH do konzole - nestacilo by vzit ten upravenej nand, kterej jsem programatorem poslal do xboxu a pomoci flash360 to flashnout? Ten upravenej nand mam schovanej, ale programator jsem uz vratil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators
Kdyz tak do toho navodu koukam a sleduju, co mam za soubory po delani RGH do konzole - nestacilo by vzit ten upravenej nand, kterej jsem programatorem poslal do xboxu a pomoci flash360 to flashnout? Ten upravenej nand mam schovanej, ale programator jsem uz vratil.

Ano, pro opětovný zápis do NAND můžeš použít Flash360, anebo variantně můžeš nabootovat Xell a nechat ho zapsat svůj upravený NAND.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prehral jsem NAND a aktualizace porad nebezi. Zkousel jsem jak $$ystemupdate, tak $systemupdate. Vypnu konzoli, dam do ni flashku s aktualizaci, zapnu konzoli a ta mi nabehne do dashboardu, bez jakyhokoliv dotazu na update. V launch.ini na flashce jsem dal noupdater=false.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Předpokládám, že když už jsi update jednou dělal, tak takové ty základní věci jako formát USB flashky na FAT32, adresářová struktura, přítomnost stejné verze DB na USB i v Xboxu apod. máš zmáknuté.

Vyzkoušej:

- při zapnutém Xboxu opakovaně vysunout a zasunout flashku z USB a zpět

- použít jiný USB port

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Flashku mam uplne stejnou jako pri predchozim uspesnem updatu, bez formatovani po uspesnem pokusu. Zkusil jsem i jinou, nejakou 512mb naformatovanou na FAT32. Snazim se dostat DB 13604 na DB 13604, takze to je taky v pohode. Jiny port jsem uz zkousel, nezkusil jsem akorat ten zadni, protoze se mi tam flashka nevejde (kvuli tlustymu telu flashky) a nejak nemuzu najit ted vecer prodluzku na usb. Jestli adresarovou strukturou myslis adresare $$ystemupdate ci $systemupdate primo v koreni flashky, tak ty jsem zkusil oba (uz zkousim vsecko) :-)

Co zjistim, kdyz budu opakovane vysouvat a zasouvat flashku pri zapnutym xboxu?

EDIT: a preci sem trubka... 512mb flashka asi nebude uplne optimalni velikost pro xbox. Nicmene i s 2gb flashkou, ktera fungovala, uz aktualne updaty nejdou :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators
Co zjistim, kdyz budu opakovane vysouvat a zasouvat flashku pri zapnutym xboxu?

Při zapojení USB flashky se Xbox pokusí při nalezení adresáře $SystemUpdate a jeho vhodného obsahu provést právě ten update. Vhodné tam, kde občas autodetekce při vložené flashce před zapnutím konzole nezafunguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vyndavani/zandavani flashky zadnej efekt neprineslo :-(

Zkusil jsem jeste pres prodluzovaci usb kabel pripojit flashku do zadniho usb - taky nic.

Vecer vyzkousim nejakou uplne jinou flashku, necham si ji pripravit primo v xboxu a pak na ni nahraju update.

Napadlo me jeste par myslenek...

- Je nutny mit pro rozbehnuti update z flashky pripojen HDD v xboxu? Zkousel jsem to s nim i bez nej, vysledek stejnej. Predpokladam, ze pokud by disk potreboval, tak update nastartuje, ale hned skonci a rekne, ze potrebuje nejaky uloziste (tak jak to dycky delaval).

- Neni mozny, ze by konzole ten update nechtela, protoze ho treba proste jen nepotrebuje?

- Da se nejakym skriptem/souborem pustit instalace update rucne (neco jako vynuceny update)?

- Na puvodnim pevnem disku (ktery jsem chtel nahradit vetsim) je adresar $systemupdate, neni treba jej pred aktualizaci vytvorit?

Pokud ano, tak je xbox citlivy na mala/velka pismena?

- Je mozny nahrat aktualizaci nekam na interni HDD aby se spoustela odtamtud?

- Neco z aktualizace 13604 se instaluje nekam na interni hdd. Nestacilo by to pak pripadne jen rucne nahrat napr. nekam do \content\0000000000000000\.... (do spravny lokality)?

- Pokud vypalim aktualizaci na CD, da se pouzit v te podobe, jaka je ke stazeni od MS nebo je treba pred vypalenim udelat nejaky upravy?

- Neni mozny, ze by mohl byt problem zpusoben tim, ze mam pripojeny HDMI do tv a pres A/V konektor zaroven i redukci na opticky vystup? Docetl jsem se, ze u Falcona by to mohlo delat nejaky problemy. Zkusil bych to nejradsi hned, ale jsem v praci a tak muzu zatim jen teoretizovat :-)

Dekuji vsem, kteri se snazi pomoci!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Par postrehu z dalsiho vyvoje situace:

- podle informaci ohledne update dashboardu na www.xbox.com je vhodne tento update provest pokud jsou problemy s tematy dashboardu, avatarama a nebo kinectem.

Vyzkousel jsem prepinani temat a funguje, vyzkousel jsem udelat novej profil a avatara taky udelam. Kinect nevyzkousim, protoze ho nemam, ale kolega by mel s kinectem dorazit dneska nebo zitra vecer. Predpokladal jsem, ze po formatovani disku budou avatari ztraceni a proto jsem se snazil o update. Dve ze tri veci, kvuli kterym se update/aktualizace dashboardu ma delat, mi funguji - kinect v dohledny dobe vyzkousim. Pokud pujde, neni nutna aktualizace.

- ze tri usb flash disku se mi nepodarilo pustit update, proto jsem to vypalil na cd. Pri bootu konzole se to s aktualizaci v mechanice nejak prapodivne zaseklo, tak jsem restartoval a pustil to z dashboardu jako obycejnou hru. Update zachroustal a rek, ze neni treba ho spoustet, protoze konzole je up-to-date. Puvodne jsem se domnival, ze se update spusti kdykoliv pouziju flashku s updatem pri bootu konzole, ale podle tohoto by to spis vypadalo, ze se spusti pouze pokud je treba.

- u Falcona mam zapojeny HDMI do tv a z A/V konektoru mam jen redukci na opticky vystup do dekoderu. Pri startu konzole do xellu tlacitkem eject se mi ukazovala jen cerna obrazovka a nedelalo to nic. Po odpojeni redukce z A/V konektoru xell zcela korektne nabehl.

Zatim asi pockam na vyzkouseni kinectu. Diky vsem zucastnenym za tipy a jestli jste stravili kvuli mymu (mozna i zbytecne resenymu) problemu spoustu casu premejslenim, tak se vam omlouvam a mate u me pivo ;-)

A ted jdu vymenit disk za jeste vetsi a znova ho zformatuju! :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vymena disku probehla jeste jednou, dal jsem do toho 500gb WD. Naprosto bez problemu to detekovalo aktualizaci na flashce, kterou jsem vlozil pri spustenym XeXMenu :)

Jen se neco nakopirovalo, konzole se restartovala a bylo vymalovano. Pak uz to aktualizaci na flashce nedetekovalo. Avatari a temata v poradku...

Vcera vecer jsem pripojil kinect, zahlasil to hned po pripojeni, ze chce aktualizovat. Dlouho to chroustalo a pak fungoval i kinect.

Takze cely vlakno vzniklo moji vlastni blbosti a splasenosti a jeste jednou se zucastnenym omlouvam :)

Zaver je tento: v pripade, ze konzole aktualizaci nepotrebuje, tak ji ani nedetekuje pri spusteni konzole a nebo pri vlozeni flashky.

(ale aspon jsem se zase jednou naucil neco novyho a zajimavyho)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu