Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Mam v konzoli RGH a dashboard 13604. Vymenil jsem HDD za vetsi a chtel jsem znova spustit z flashky update dashboardu - spis vlastne jen aktualizaci verze 13604 kvuli avatarum. Adresar s aktualizaci na flashce jsem prejmenoval na $$ystemupdate, aktualizace probehla v poradku. Pak jsem dal do xboxu dalsi disk, zase zformatoval a kdyz jsem chtel udelat znova aktualizaci db 13604, tak to nejde. Adresar mam prejmenovanej na $$ystemupdate, ale presto to nejde. Nasel jsem jeste v dokumentaci u DashLaunche nejaky nastaveni v launch.ini - volba noupdater = false, ale to bohuzel taky k nicemu nevedlo. Vedel by nekdo nejakej tip na reseni? Diky!

• Moderators
Odesláno
Kdyz tak do toho navodu koukam a sleduju, co mam za soubory po delani RGH do konzole - nestacilo by vzit ten upravenej nand, kterej jsem programatorem poslal do xboxu a pomoci flash360 to flashnout? Ten upravenej nand mam schovanej, ale programator jsem uz vratil.

Ano, pro opětovný zápis do NAND můžeš použít Flash360, anebo variantně můžeš nabootovat Xell a nechat ho zapsat svůj upravený NAND.

• Moderators
Odesláno

Předpokládám, že když už jsi update jednou dělal, tak takové ty základní věci jako formát USB flashky na FAT32, adresářová struktura, přítomnost stejné verze DB na USB i v Xboxu apod. máš zmáknuté.

Vyzkoušej:

- při zapnutém Xboxu opakovaně vysunout a zasunout flashku z USB a zpět

- použít jiný USB port

Odesláno

Flashku mam uplne stejnou jako pri predchozim uspesnem updatu, bez formatovani po uspesnem pokusu. Zkusil jsem i jinou, nejakou 512mb naformatovanou na FAT32. Snazim se dostat DB 13604 na DB 13604, takze to je taky v pohode. Jiny port jsem uz zkousel, nezkusil jsem akorat ten zadni, protoze se mi tam flashka nevejde (kvuli tlustymu telu flashky) a nejak nemuzu najit ted vecer prodluzku na usb. Jestli adresarovou strukturou myslis adresare $$ystemupdate ci $systemupdate primo v koreni flashky, tak ty jsem zkusil oba (uz zkousim vsecko) :-)

Co zjistim, kdyz budu opakovane vysouvat a zasouvat flashku pri zapnutym xboxu?

EDIT: a preci sem trubka... 512mb flashka asi nebude uplne optimalni velikost pro xbox. Nicmene i s 2gb flashkou, ktera fungovala, uz aktualne updaty nejdou :-(

Odesláno

Tak vyndavani/zandavani flashky zadnej efekt neprineslo :-(

Zkusil jsem jeste pres prodluzovaci usb kabel pripojit flashku do zadniho usb - taky nic.

Vecer vyzkousim nejakou uplne jinou flashku, necham si ji pripravit primo v xboxu a pak na ni nahraju update.

Napadlo me jeste par myslenek...

- Je nutny mit pro rozbehnuti update z flashky pripojen HDD v xboxu? Zkousel jsem to s nim i bez nej, vysledek stejnej. Predpokladam, ze pokud by disk potreboval, tak update nastartuje, ale hned skonci a rekne, ze potrebuje nejaky uloziste (tak jak to dycky delaval).

- Neni mozny, ze by konzole ten update nechtela, protoze ho treba proste jen nepotrebuje?

- Da se nejakym skriptem/souborem pustit instalace update rucne (neco jako vynuceny update)?

- Na puvodnim pevnem disku (ktery jsem chtel nahradit vetsim) je adresar $systemupdate, neni treba jej pred aktualizaci vytvorit?

Pokud ano, tak je xbox citlivy na mala/velka pismena?

- Je mozny nahrat aktualizaci nekam na interni HDD aby se spoustela odtamtud?

- Neco z aktualizace 13604 se instaluje nekam na interni hdd. Nestacilo by to pak pripadne jen rucne nahrat napr. nekam do \content\0000000000000000\.... (do spravny lokality)?

- Pokud vypalim aktualizaci na CD, da se pouzit v te podobe, jaka je ke stazeni od MS nebo je treba pred vypalenim udelat nejaky upravy?

- Neni mozny, ze by mohl byt problem zpusoben tim, ze mam pripojeny HDMI do tv a pres A/V konektor zaroven i redukci na opticky vystup? Docetl jsem se, ze u Falcona by to mohlo delat nejaky problemy. Zkusil bych to nejradsi hned, ale jsem v praci a tak muzu zatim jen teoretizovat :-)

Dekuji vsem, kteri se snazi pomoci!

Odesláno

Par postrehu z dalsiho vyvoje situace:

- podle informaci ohledne update dashboardu na www.xbox.com je vhodne tento update provest pokud jsou problemy s tematy dashboardu, avatarama a nebo kinectem.

Vyzkousel jsem prepinani temat a funguje, vyzkousel jsem udelat novej profil a avatara taky udelam. Kinect nevyzkousim, protoze ho nemam, ale kolega by mel s kinectem dorazit dneska nebo zitra vecer. Predpokladal jsem, ze po formatovani disku budou avatari ztraceni a proto jsem se snazil o update. Dve ze tri veci, kvuli kterym se update/aktualizace dashboardu ma delat, mi funguji - kinect v dohledny dobe vyzkousim. Pokud pujde, neni nutna aktualizace.

- ze tri usb flash disku se mi nepodarilo pustit update, proto jsem to vypalil na cd. Pri bootu konzole se to s aktualizaci v mechanice nejak prapodivne zaseklo, tak jsem restartoval a pustil to z dashboardu jako obycejnou hru. Update zachroustal a rek, ze neni treba ho spoustet, protoze konzole je up-to-date. Puvodne jsem se domnival, ze se update spusti kdykoliv pouziju flashku s updatem pri bootu konzole, ale podle tohoto by to spis vypadalo, ze se spusti pouze pokud je treba.

- u Falcona mam zapojeny HDMI do tv a z A/V konektoru mam jen redukci na opticky vystup do dekoderu. Pri startu konzole do xellu tlacitkem eject se mi ukazovala jen cerna obrazovka a nedelalo to nic. Po odpojeni redukce z A/V konektoru xell zcela korektne nabehl.

Zatim asi pockam na vyzkouseni kinectu. Diky vsem zucastnenym za tipy a jestli jste stravili kvuli mymu (mozna i zbytecne resenymu) problemu spoustu casu premejslenim, tak se vam omlouvam a mate u me pivo ;-)

A ted jdu vymenit disk za jeste vetsi a znova ho zformatuju! :-D

Odesláno

Vymena disku probehla jeste jednou, dal jsem do toho 500gb WD. Naprosto bez problemu to detekovalo aktualizaci na flashce, kterou jsem vlozil pri spustenym XeXMenu :)

Jen se neco nakopirovalo, konzole se restartovala a bylo vymalovano. Pak uz to aktualizaci na flashce nedetekovalo. Avatari a temata v poradku...

Vcera vecer jsem pripojil kinect, zahlasil to hned po pripojeni, ze chce aktualizovat. Dlouho to chroustalo a pak fungoval i kinect.

Takze cely vlakno vzniklo moji vlastni blbosti a splasenosti a jeste jednou se zucastnenym omlouvam :)

Zaver je tento: v pripade, ze konzole aktualizaci nepotrebuje, tak ji ani nedetekuje pri spusteni konzole a nebo pri vlozeni flashky.

(ale aspon jsem se zase jednou naucil neco novyho a zajimavyho)

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu