Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Xebuild GUI V1.1 můžete stáhnout zde : http://xbox-360.logic-sunrise.com/

Když máte zálohu NAND a CPU klíč , tak postupujte až od bodu 3

Použil jsem část návodu JAMESOMANA na vyčtení nand a CPU key když někdo nemá zálohu NAND :

1. Vyčteme nand a CPU key

Jak zjistit aktuální Freeboot NAND:

Vytvoříme si pracovní kopii aktuální Freeboot NAND – tím se nemusíme bát o poškození NAND v konzoli .

Chceme-li výpis (kopii) NAND z Xbox 360, budeme používat program s názvem "Nand Flasher 360"

Stáhnout Nand Flasher 360 : Download Nand Flasher 360

Máte-li Nand Flasher 360 stažený, rozbalte ho a zkopírujte ho naUSB disk

V xboxu spustte FSD a vložte flešku do xka . Spustte FileManager – Usb0 – NAND Flasher

post-6740-14687158740427_thumb.jpg

Když Nand Flasher 360 dokončilo načítání vyberte výpis Nand / Flash v pravém menu, by NAND pak ukládat USB disk jako soubor s názvem orig_nand.bin

post-6740-1468715874168_thumb.jpg

Poznámka: Pokud si nejste jisti jaká je vaše konzole ( Xenon, Zypher,Falcon, Jasper 16MB, Jasper 256 MB nebo 512 MB Jasper ) , tak teď to můžete zjistit . Vidíte to na obrázku níže - revizi konzole a NAND velikost .

post-6740-14687158742776_thumb.jpg

Jakmile výpis skončí, můžete připojit USB disk k počítači a zkopírovat orig_nand.bin do PC

post-6740-14687158743879_thumb.jpg

2 . Jak zjistit CPU klíč :

Měli byste už znát CPU klíč, ale pokud ne je to docela snadné zjistit :

Připravte si fotoaparát

Zapněte konzoli tlačítkem pro vysunutí DVD

Pořiďte fotografii v ten moment když se na obrazovce objeví tato tabulka :

post-6740-14687158744583_thumb.jpg

Vezměte linky 3 a 5:

3 = E42D681ED06A6D1C

5 = 1FFD8E48C56A2058

Takže CPU klíč je :E42D681ED06A6D1C1FFD8E48C56A2058

3 . Vygenerování nové NAND :

1. Spustíme Xebuild GUI V1.1

2. V type of image vybereme pro Phat konzole Freeboot a pro Slim GGboot

3. V Motherboard vybereme typ konzole kterou máme

4. Vyplníme kolonku CPUKey

5. V Source – open vybereme originál nand který máme uložený v PC

6. V Output – save vybereme složku do které si chceme vytvořený aktualizovaný nand uložit

7. V Dashboard version nastavíme 2.0.14699.0

8. Klikneme na Generate hacked NAND image

9. Počkáme až se image vygeneruje

10. Vytvořený image přejmenujeme na updflash.bin

4. FLASH nové NAND pro Xbox 360:

Stáhnout Nand Flasher 360, pokud jste tak již neučinili, a vložte na váš USB disk.

Nyní zkopírujte updflash.bin právě vytvořený na jednotku USB.

post-6740-14687158745558_thumb.jpg

Nyní musíme spustit NAND Flasher 360 pomocí FILE MANAGERU

Jednoduše procházet soubory na USB a spustit Nand Flasher 360:

post-6740-14687158746258_thumb.jpg

Na pravém menu zvolte "Write NAND / Flash"

post-6740-14687158747235_thumb.jpg

V prohlížeči souborů, vyberte disk, USB

post-6740-14687158748497_thumb.jpg

Nyní vyberte updflash.bin, budete upozorněni, že nesmíte nic mačkat na konzoli,

dokud to pracuje

post-6740-14687158750257_thumb.jpg

Stiskněte tlačítko OK a flash NAND se provede

Poté, co se proces dokončí, bude ověřeno, jestli je vše v pořádku – vaše NAND bude flashnuta úspěšně.

Stiskněte tlačítko na obrazovce - tlačítko "vypnutí" - Shutdown

Odpojte napájecí kabel a nechte odpojený po dobu dvou minut - DÚLEŽITÉ !!!

Potom připojte napájecí kabel a pokud vše šlo OK tak konzole by se měla spustit do 14699 Dash.

Můžete si to ověřit v konzoli když se podíváte na nastavení systému:

Jak obnovím avatary?

Obnovení avatarů se provede prostě spuštěním oficiální Microsoft 14699 update, ale jen po upgradu na palubní desce 14699 pomocí tohoto návodu. Pokud spustíte aktualizaci JTAG s vyšším updatem než je aktuální , tak zjistíte, že už nemáte JTAG.

Stačí vložit do USB Stick 360 a budete vyzváni k aktualizaci, potvrdit a x360 bude znovu mít i vaše avatary .

Odesláno

Super návod, jenom potřebuju poradit v pár drobnostech. V programu NAND flasher nemám napsaný typ mojí konzole, mám tam unknow. Mám xbox slim, tudíž jsem vyvodil že mám asi motherboard Trinity, a když Trinity zatrhnu v Xebuild GUI V1.1, samo to zatrhne GGboot namisto freeboot. Je to v pořádku? Jelikož v návodu je, že bych měl použít freeboot.

Odesláno

Mam takovej dotaz právě jsem aktualizoval podle návodu od tora. Mam Xbox Falcon v3 s RGH. Vše jsem udělal podle návodu stáhl originál nand přepsal CPU key. Vybral Freeboot protože mam Phat konzoli přepsal CPU key načtl originál nand uložil modifikovaný do složky vše se vyrobilo v pořádku. Tak jsem nový nand nahrál na disk spustil Nand Flasher 360 nahrál nový nand vypnul. Odpojil jsem napájecí kabel počkal vice než 2 minuty. A když teď zapnu Xbox tak se zapne ale nic nedělá jen svítí zelená kontrolka ale nic se neděje. Co mam teď dělat ?

Odesláno

Budeš to muset poslat někomu kdo ti to naletuje a přehraje přes LPT nebo NAND-X pokud to nemáš.

Bloklo se ti to , mě se to stalo taky u xenona, ale trochu jinak.

Xko fungovalo po updatu v pohodě ( 14699 ) do tý doby , než sem otevřel dvířka, aby se ukázal XEll.

Od tý doby jen zelená dioda a nic se neděje. Takže přehrát znovu a pak to pude.

Vždy sem dělal update přes jtag tool, ale nemá doposud 14699 jtag dash. Tak jsem použil novej xeBuild 1.1 a už ho nechci po tomhle kiksu.

Novej 14699 jsem provedl přes : freeBOOT_ToolBox_Maker29 a žádnej problém i při otevření dvířek.

Odesláno
  despe1 napsal:
Budeš to muset poslat někomu kdo ti to naletuje a přehraje přes LPT nebo NAND-X pokud to nemáš.

Bloklo se ti to , mě se to stalo taky u xenona, ale trochu jinak.

Xko fungovalo po updatu v pohodě ( 14699 ) do tý doby , než sem otevřel dvířka, aby se ukázal XEll.

Od tý doby jen zelená dioda a nic se neděje. Takže přehrát znovu a pak to pude.

Vždy sem dělal update přes jtag tool, ale nemá doposud 14699 jtag dash. Tak jsem použil novej xeBuild 1.1 a už ho nechci po tomhle kiksu.

Novej 14699 jsem provedl přes : freeBOOT_ToolBox_Maker29 a žádnej problém i při otevření dvířek.

Nevim jestli to nekomu pomuze, ale jeden nikdy nevi - me falcon pri spusteni pomoci EJECT tlacitka neukazuvalvubec nic, jen cernocernou tmu. Zjistil jsem, ze to dela protoze mam pripojeny jak HDMI do tv, tak redukci do AV konektoru s optickym kablem do dekoderu. Kdyz vyndam redukci a necham jen HDMI, tak to slape a je videt obraz. Nemuze to delat neco podobnyho?

• 2 weeks later...
Odesláno

Nazdar potřeboval bych poradit.

Nějak nechápu jak mám spustit ten file manager?

přesněji:"V xboxu spustte FSD a vložte flešku do xka . Spustte FileManager – Usb0 – NAND Flasher"

Je nějaký návod na instalaci toho FSD do Xboxe?

Vlastním slim 250Gb,mechanika 0225 s PCB deskou Xecuter,motherboard Trinity

Jo a jen pro zajímavost při aktualizaci flashe na lt+3.0 se provádí první aktualizace dashboardu a potom flash nebo se musí jako první udělat novější flash a potom teprve atualizace Dashboardu?

Pár lidí co znám tak mi každý tvrdí něco jiného.Dle mě první flash potom aktualizace,ale nejsem si jistý.

Odesláno
  Smouken napsal:
Nazdar potřeboval bych poradit.

Nějak nechápu jak mám spustit ten file manager?

přesněji:"V xboxu spustte FSD a vložte flešku do xka . Spustte FileManager – Usb0 – NAND Flasher"

Je nějaký návod na instalaci toho FSD do Xboxe?

Vlastním slim 250Gb,mechanika 0225 s PCB deskou Xecuter,motherboard Trinity

Jo a jen pro zajímavost při aktualizaci flashe na lt+3.0 se provádí první aktualizace dashboardu a potom flash nebo se musí jako první udělat novější flash a potom teprve atualizace Dashboardu?

Pár lidí co znám tak mi každý tvrdí něco jiného.Dle mě první flash potom aktualizace,ale nejsem si jistý.

A pres co ted spoustis hry? Pokud nemas FSD, tak hledej tu na foru. Je tu postup a potom uvidis. Jinak na co flash, pokud mas RGH? Pokud RGH nemas, tak nechapu dotaz....

• 8 months later...
Odesláno
  jartoo napsal:
tak se do toho pustim po vikendu, ted musim odjet, Nova verze programu xebuild 2.081, muzete jen poradit se slimem xkem RGH prvni gen , co mam vybrat BUILD TYPE ( ecc nebo freebot), je to malinko jiny oproti navodu z v 1.1. diky

Proboha - proč by jsi to vše dělal jiným postupem znova ? Použij tu novou image vytvořenou J-Runnerem , přejmenuj ji na updflash.bin ( pokud to tak nemáš ) a šoupni to jen na flešku a použij postup aktualizace nandflasherem - podle bodu 4 !!

Odesláno

protoze jsem byl tak nestastnej z toho prvniho postupu ze jsem jel od zacatku. ale udelam to s tou hotovou image ,hned zitra rano.aspon dpufam poznam ze byla j runerem vytvorena uplne v poradku.

Tak pres NANDflasher vse probehlo jak melo, novy DB je tam. Ted uz jen avatary dohraju a zase nastavit FSD aby bootovalo prvni, to nekdee taky musim pohledat.. Diky za trpelivost, a u me jasny, kterej postup si priste zvolim :D

Kombinaci - vytvoreni image prej J runner, to mi prijde jednodussi nez xebuild ( hlavne jak jsem se ptal vyse, nevedel jsem co nastavit podle typu xka BUILD TYPE - novejsi verze programu ma na vyber trosku jiny moznosti, nez je zde pospano) a samotnej update pres NANDflasher. Nevim co bylo za zavadu u me, ale pustenim pres eject mi to nic naslo, porad to patralo po souboru xenon.elf i kdyz na flesce byl...ale to uz je jedno, jeste jednou THX

• 4 years later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu