Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

RGH - FSD, XeXmenu - bezmoc, rady

Recommended Posts

Zdravím experty, doufám že mi někdo poradí.

Mám nově RGH, bohužel člověk co mi to RGH udělal mi nehodlá poradit, řekne mi že google je plný návodů a že mu vadí když chce někdo radu, že to po něm chce 10 lidí denně, proto se z nouze obracím zde na více lidí, kteří mají zkušenosti.

V podstatě nevím co udělat dříve, na netu jsou návody typu : přes xexmenu nainstalujte FSD, apod..

To se mi nepovedlo, respektivě nepovedlo se mi spustit XeXmenu z flashky, ostatně nakonec jsem zkusil na svůj externí HDD 2,5" (500gb) naformátovat na FAT32 a do ROOTu jsem rozbalil FSD 2.2, a ejhle. Při zapojení do Xka a zapnutí naskočí hláška FSD crashed, tudíž mi nabídne buď neřešit hlášku a spustit FSD nebo spustit NXE.

Vyzkoušeno mám v tuto chvíli, že při ignorování hlášky FSD v klidu naskočí, na ROOT disku k rozbalenému FSD jsem udělal složku "hry" a nastavil cestu.

Ve složce jsou v tuto chvíli 2 hry Tekken 6 a Mafia 2, úspěšně jsem je spustil.

2. Jedná se o FSD 2.2, ale nikde jsem nenašel žádná témata, je tam jen jedno, žádné na úpravu, apod..

Spíš bych od Vás rád slyšel, co s tou chybou? Je pro mě k něčemu užitečný XeXmenu? Nebo co dělám špatně?

Předem moc děkuji všem za rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už to tu parkrát bylo aneb RGH bez služeb.No já postupuju takto:

1) Instalace Xexmenu - stáhni si xexmenu 1.1 iso, to vypal třeba na CD když ti to nejde z flashky.Tím máš vyřešen základní filemanager, kterým pak uděláš zbytek.Ten si nakopíruj na interní hdd1 (celou složku ve které to je na CD zkopíruj i s tím divným číselným jménem složky do do content/16 nul ať ho nemusíš pořád spouštět z placky.Tam ti ho uvidí i původní MS dashboard.

2) Instalace Freestyle Dashboardu (FSD) - stáhni si FSD 2.2, rozbal na flashku a pomocí xexmenu ho přetáhni na interní disk do nějaké složky třeba freestyle na hdd1 ale je to celkem jedno.Vyzkoušej ho spustit přímo z xexmenu přes default.xex.Měl by se normálně spustit.

3) Instalace Dashlaunch - to zajistí automatické spuštění FSD, zablokuje live atd.To udělej nakonec, pokud ti bod 2) funguje.Doporučuju zatím 2.32 final, s tím vystačíš.Stáhni si dashlaunch a tento nakopíruj zase na interní hhd1, třeba do složky DL.Pak se ještě musí nastavit, ale to uděláme až když ti půjde bod 1) a 2)

Jeslti nemáš interní disk, musíš výše uvedené nahrát buď na flashku, kterou tam budeš pořád mít a z ní startovat programy, nebo na interní memory jednotku (pokud je to slim nebo BB jasper).Xexmenu nepodporuje slim 4GB interní paměť takže tam musíš FSD nakopírovat do konzole přes FSD filemanager.Ideální je samozřejmě interní disk (hdd1).Hry pak už můžeš dát na externí, ale FSD se ti z něj spouštět nebude

Odkaz ke komentáři

1) Instalace Xexmenu

- stáhni si xexmenu 1.1 iso, to vypal třeba na CD když ti to nejde z flashky.Tím máš vyřešen základní filemanager, kterým pak uděláš zbytek.Ten si nakopíruj na interní hdd1 (celou složku ve které to je na CD zkopíruj i s tím divným číselným jménem složky do do content/16 nul ať ho nemusíš pořád spouštět z placky.Tam ti ho uvidí i původní MS dashboard.

2) Instalace Freestyle Dashboardu (FSD) - stáhni si FSD 2.2, rozbal na flashku a pomocí xexmenu ho přetáhni na interní disk do nějaké složky třeba freestyle na hdd1 ale je to celkem jedno.Vyzkoušej ho spustit přímo z xexmenu přes default.xex.Měl by se normálně spustit.

3) Instalace Dashlaunch - to zajistí automatické spuštění FSD, zablokuje live atd.To udělej nakonec, pokud ti bod 2) funguje.Doporučuju zatím 2.32 final, s tím vystačíš.Stáhni si dashlaunch a tento nakopíruj zase na interní hhd1, třeba do složky DL.Pak se ještě musí nastavit, ale to uděláme až když ti půjde bod 1) a 2)

Jeslti nemáš interní disk, musíš výše uvedené nahrát buď na flashku, kterou tam budeš pořád mít a z ní startovat programy, nebo na interní memory jednotku (pokud je to slim nebo BB jasper).Xexmenu nepodporuje slim 4GB interní paměť takže tam musíš FSD nakopírovat do konzole přes FSD filemanager.Ideální je samozřejmě interní disk (hdd1).Hry pak už můžeš dát na externí, ale FSD se ti z něj spouštět nebude

Děkuju za odpověď, akorát jsem se v tom trochu ztratil. Když jsem přebíral xko od něj, ukazoval mi že jenom píchl externí hdd (neměl v něm interni, ani já nemám) a v klidu naskočil rovnou FSD.

Chci tedy používat čistě externí HDD a FSD, nic víc. Nechci kupovat další interní, flasku vrazit do Xka a mít ji tam nastálo se mi nejeví jako problém.

Tudíž teď co s nárokama co jsem psal? :bash:

Odkaz ke komentáři

1) Instalace Xexmenu

- stáhni si xexmenu 1.1 iso, to vypal třeba na CD když ti to nejde z flashky.Tím máš vyřešen základní filemanager, kterým pak uděláš zbytek.Ten si nakopíruj na interní hdd1 (celou složku ve které to je na CD zkopíruj i s tím divným číselným jménem složky do do content/16 nul ať ho nemusíš pořád spouštět z placky.Tam ti ho uvidí i původní MS dashboard.

Děkuju za odpověď, akorát jsem se v tom trochu ztratil. Když jsem přebíral xko od něj, ukazoval mi že jenom píchl externí hdd (neměl v něm interni, ani já nemám) a v klidu naskočil rovnou FSD.

Chci tedy používat čistě externí HDD a FSD, nic víc. Nechci kupovat další interní, flasku vrazit do Xka a mít ji tam nastálo se mi nejeví jako problém.

Tudíž teď co s nárokama co jsem psal? :bash:

Máš aspoň interní paměť tj je to slim 4GB nebo BB jasper konzole ? Tam to jde elegantně nainstalovat a flashku bys tam mít nastálo nepotřeboval (jen na to kopírování programů)

Odkaz ke komentáři

Slim nemám, mám PHAT a v tuhle chvíli netuším jakou mám revizi, jelikož jsem v práci.

Rozhodně je to verze bez HDMI a novější zdroj.

Tak to interní paměť nemáš.Jeď tedy podle uvedeného postupu, akorát musíš nejprve v xboxu naformátovat tu flashku, na kterou ty programy (FSD, Xexmenu) budeš chtít nahrát, ta se ti pak bude chovat jako interní disk z kterého to bude nabíhat (dashlaunch a fsd) a dál bude postup stejný.Flashku naformátuješ tak, že ji vrazíš do xboxu a ve storage nastavení dáš nejprve configure a pak formát.Dále budeš potřebovat ještě jednu flashku,naformátovanou na FAT32 na které přeneseš aspoň fsd a dashlaunch (tu jen dočasně, na to kopírování).Tu co naformátuješ v xboxu ti PC totiž rovnou nerozpozná, proto ta druhá.

Kdyby něco nešlo nebo si došel až k bodu 3), dej vědět, dorazíme to až budeš u konzole.

Odkaz ke komentáři

Mám nově RGH, bohužel člověk co mi to RGH udělal mi nehodlá poradit, řekne mi že google je plný návodů a že mu vadí když chce někdo radu, že to po něm chce 10 lidí denně, proto se z nouze obracím zde na více lidí, kteří mají zkušenosti.

V podstatě nevím co udělat dříve, na netu jsou návody typu : přes xexmenu nainstalujte FSD, apod..

To se mi nepovedlo, respektivě nepovedlo se mi spustit XeXmenu z flashky, ostatně nakonec jsem zkusil na svůj externí HDD 2,5" (500gb) naformátovat na FAT32 a do ROOTu jsem rozbalil FSD 2.2, a ejhle. Při zapojení do Xka a zapnutí naskočí hláška FSD crashed, tudíž mi nabídne buď neřešit hlášku a spustit FSD nebo spustit NXE.

Vyzkoušeno mám v tuto chvíli, že při ignorování hlášky FSD v klidu naskočí, na ROOT disku k rozbalenému FSD jsem udělal složku "hry" a nastavil cestu.

Ve složce jsou v tuto chvíli 2 hry Tekken 6 a Mafia 2, úspěšně jsem je spustil.

2. Jedná se o FSD 2.2, ale nikde jsem nenašel žádná témata, je tam jen jedno, žádné na úpravu, apod..

Spíš bych od Vás rád slyšel, co s tou chybou? Je pro mě k něčemu užitečný XeXmenu? Nebo co dělám špatně?

Předem moc děkuji všem za rady :)

A kdo je ten hodny clovek, co ti nechce poradit? To ti mel udelat on. Alespon vsichni co tu delaji RGH davaji minimalne FSD automaticky.

Odkaz ke komentáři

Musis FSD vypalit na DVD jinak to tam nedas :-)

Stahni si FSD instalator ktery si das na dvd a nebo nekam na flashku.

Tedkom zpustit NXE menu ( DVD ) Tak aby ses dostal jak bylo jiz uvedeno do : XeXmenu.

A potom jiz instlalator ,ktery najdes na : http://www.teamfsd.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=810

A nainstaluj FSD a nastav podle tutorialu zde na foru ,ktery snad uz najdes :)

Odkaz ke komentáři

Bylo by myslím vhodné , kdyby jsi napsal kdo ti to dělal . Aby se další lidé vyvarovali si to u takového člověka nechat udělat .

Odkaz ke komentáři

Pokud tam nema FSD nainstalovano a jde mu to hned do XNE tak jak se tam dostane nez pres DVD ?

FTP mu take nepujde :-) Urcite to typek v dobrem vyresi.

Třeba tak, že spustí xexmenu z te vypálené placky co sem psal v bodu 1). I v xexmenu je FTP server aktivní.

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2

Odkaz ke komentáři

Čus lidi mám menší problém,no bude to snad nějaká capina tak snad to může napsat tady do tématu. Včera mi kámoš donesl xko slim 4 gb s RGH že mu nějaké hry nejdou spustit. FSD jsem 3x instaloval nové - launch.ini má taky dobrý ale prostě skoro většina her místo spustění hnedka hodí do NXE... fakt nevím jak mu poradit, řešil jsem to trochu s TOREM ten mi radil že hry mám zkusit vyextrahovat protože vetšina je přes iso2god ale zrovna co šla forza4 i crash tak to jsou hry přes iso2god. Nevíte v čem bude ten problém ??? FSD i launch.ini jsou nahrány na exteráku.

Odkaz ke komentáři

Čus lidi mám menší problém,no bude to snad nějaká capina tak snad to může napsat tady do tématu. Včera mi kámoš donesl xko slim 4 gb s RGH že mu nějaké hry nejdou spustit. FSD jsem 3x instaloval nové - launch.ini má taky dobrý ale prostě skoro většina her místo spustění hnedka hodí do NXE... fakt nevím jak mu poradit, řešil jsem to trochu s TOREM ten mi radil že hry mám zkusit vyextrahovat protože vetšina je přes iso2god ale zrovna co šla forza4 i crash tak to jsou hry přes iso2god. Nevíte v čem bude ten problém ??? FSD i launch.ini jsou nahrány na exteráku.

Řeknu ti mou zkušenost z řady instalací.Instalovat FSD na externí disk sice jde ale nedoporučuji.Chodí to někdy špatně a chová se to úplně přesně jak říkáš.O to víc to nechápu, když máš interní 4GB odkud to chodí báječně.Tj moje rada:

1) Vše nainstaluj na interní memory unit - xexmenu, fsd a nakonec i dashlaunch

2) Na externím měj jen hry

Kdo nemá interní pamět jako týpek co zahájil toto téma, tam doporučuju to samé, akorát najiždět z flashky na kterou se zase dají všechny programy a bude nastálo v konzoli.Moje zkušenost je, že na externím disku je FSD občas nestabilní (myslím, že to je ale spíš dashlaunchem).Další poznatek který mám je, že poslední dvě bety dashlaunche jsou o poznání méně stabilní než 2.32 final speciálně pokud spuští FSD právě z externího disku.

Odkaz ke komentáři

No ale proc kdyz dam instalaci Fsd tak se mi nezobrazi moznost instalace na interni hdd??? Nebude to tim ze ma smazane avatary?? Ja osobne mam jasper,taky sem si prave rikal ze je to nejake divne?. Mam instalaci fsd na dvd ale dokud nepripojim exterak,tak dam se nic nezobrazi...diky

Odkaz ke komentáři

No ale proc kdyz dam instalaci Fsd tak se mi nezobrazi moznost instalace na interni hdd??? Nebude to tim ze ma smazane avatary?? Ja osobne mam jasper,taky sem si prave rikal ze je to nejake divne?. Mam instalaci fsd na dvd ale dokud nepripojim exterak,tak dam se nic nezobrazi...diky

Nevím, normálně nakopíruju FSD i dashlaunch na memory unit pomocí FSD (xexmenu interní 4GB slim jednotku neumí).

Nastavím dashlaunch na spouštění FSD (Default = IntMu:\Freestyle\default.xex) a hotovo

Odkaz ke komentáři

• Moderators

FSD jako takové není nutné instalovat v pravém slova smyslu (nikam se nezapisují žádné registry, nikam jinam než mimo složku s FSD se neukládají žádná konfigurační data apod.). Stačí spustit XexMenu (např. z CD) a soubory s adresářovou strukturou ze zazipovaného balíku FSD přehrát na HDD. V případě, že chci dostat FSD na interní 4G paměť Slima (kterou jak už psal xmod XexMenu neumí) lze udělat jednoduše následující (pokud nemám zkušenosti se sesíťováním Xboxu s PC):

- na USB Flash disku mít dvě složky s FSD, dle vlastního uvážení pojmenované, např. \FSD a \FDS2 (proč dvě pochopíte dále)

- do obou složek vyextrahovat soubory s adresářovou strukturou ze zazipovaného balíku FSD (lze stáhnout ze stránek Team FSD)

- z XexMenu spustit FSD z jedné z vytvořených složek na USB flash disku, např. z \FSD

- jelikož při spuštění FSD dojde k indexaci a vytvoření "pracovních" složek, bude spuštěním FSD již složka na USB flash disku \FSD "modifikovaná" = přibudou tam nějaké soubory a složky navíc

- spustím File Manager a na interní jednotku 4G Slimu (kterou FSD umí) překopíruju z USB flash disku čistou (nijak nemodifikovanou) instalaci FSD ze složky \FSD2

- opustím FSD, odpojím USB flash disk, restart konzole - hotovo

Co se týče umístění FSD samotného, tak přestože byla do posledních verzí přidána podpora interní paměti 4G Slima, četl jsem na support channelu, že není úplně vhodné tam FSD uchovávat. Jeden z důvodů je ten, že FSD v průběhu života narůstá na objemu a v případě nedostatku místa na interní paměti velice rádo kolabuje.

Jako dobré řešení se nabízí mít na ext. USB HDD mít vytvořený paměťový prostor pro X360 (naformátovat Xboxem, ideaálně až na max. možnou kapacitu 16GB), veškerý SW jako je XexMenu a FSD mít v tomto prostoru, zbytek HDD mít naformátovaný na FAT32 pro hry a s takto trvale připojeným HDD ke konzoli by neměly nastávat žádné velké komplikace.

Odkaz ke komentáři

Omlouvám se, že píši až nyní.

Každopádně moc moc bych chtěl poděkovat XMOD který semnou včera přes Skype s mým problémem vydržel 6 hodin asistovat, abychom to společně dali dokupy když se můj prodejce na mě upřímě "vys*al".

Vše šlape jako hodinky. Všem přeju ať se nikomu nestane to co mě, že když mu někdo něco udělá či prodá a vy nevíte co s tím, tak vám řekne, že google je plný návodů, ať si to uděláte sami.

Ještě jednou všem a hlavně XMOD DÍKY!

Odkaz ke komentáři

FSD jako takové není nutné instalovat v pravém slova smyslu (nikam se nezapisují žádné registry, nikam jinam než mimo složku s FSD se neukládají žádná konfigurační data apod.). Stačí spustit XexMenu (např. z CD) a soubory s adresářovou strukturou ze zazipovaného balíku FSD přehrát na HDD. V případě, že chci dostat FSD na interní 4G paměť Slima (kterou jak už psal xmod XexMenu neumí) lze udělat jednoduše následující (pokud nemám zkušenosti se sesíťováním Xboxu s PC):

- na USB Flash disku mít dvě složky s FSD, dle vlastního uvážení pojmenované, např. \FSD a \FDS2 (proč dvě pochopíte dále)

- do obou složek vyextrahovat soubory s adresářovou strukturou ze zazipovaného balíku FSD (lze stáhnout ze stránek Team FSD)

- z XexMenu spustit FSD z jedné z vytvořených složek na USB flash disku, např. z \FSD

- jelikož při spuštění FSD dojde k indexaci a vytvoření "pracovních" složek, bude spuštěním FSD již složka na USB flash disku \FSD "modifikovaná" = přibudou tam nějaké soubory a složky navíc

- spustím File Manager a na interní jednotku 4G Slimu (kterou FSD umí) překopíruju z USB flash disku čistou (nijak nemodifikovanou) instalaci FSD ze složky \FSD2

- opustím FSD, odpojím USB flash disk, restart konzole - hotovo

Co se týče umístění FSD samotného, tak přestože byla do posledních verzí přidána podpora interní paměti 4G Slima, četl jsem na support channelu, že není úplně vhodné tam FSD uchovávat. Jeden z důvodů je ten, že FSD v průběhu života narůstá na objemu a v případě nedostatku místa na interní paměti velice rádo kolabuje.

Jako dobré řešení se nabízí mít na ext. USB HDD mít vytvořený paměťový prostor pro X360 (naformátovat Xboxem, ideaálně až na max. možnou kapacitu 16GB), veškerý SW jako je XexMenu a FSD mít v tomto prostoru, zbytek HDD mít naformátovaný na FAT32 pro hry a s takto trvale připojeným HDD ke konzoli by neměly nastávat žádné velké komplikace.

Díky i xmodovi díky za radu. Dnes jsem to jeste resil s Torem pres skype a zjistil jsem ze je to slim ktery nema zadnou interni pamet.Prodejce si Hdd nechal takze je to slim ale zadna interni pamet takze jsem to stejne fsd i daschlaunch musim poustet z flasky ale to proste nejde.Zkousel jsem to na trech fleskach,vzdy cisty fsd,pripojim tam muj exterak na kterem mam jen hry pres iso2god coz mi na mojem jasperovi vse funfuje.Pustim hru a cerna obrazovka a nebo nabehne NXE. Asi mu ho vratim at mu to spravi ten od koho ma to xko s rgh.

2 z 20 her jdou, nektere skoci hned do NXE nektere cerna obrazovka a nic :-(

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu