Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Souhrn otázek před případným RGH

Recommended Posts

Zdravím,

pročítám si fórum, přemýšlím o RGH (i když mám v unoru dělaný flash), ale některé věci mi pořád nejsou jisté.

1) Nevím jaký mám dashboard protože teď nemám xbox u sebe (jinak xbox z června 2009), ale zatímco někde se dočtu, že na ten nejnovější RGH nejde, jinde zase čtu, že pokud by člověk co dělá úpravu měl vyčteno NAND z stejného typu XBOXU, tak se vrátí do stavu před updatem a RGH provede i tak. Tak jak to tedy je ?

2) Jak je to s updatem dashboardu ? V případě RGH tedy tam je jistý paralelní dashboard, ale když si nějaká hra řekne o update jak se občas děje, tak co potom ? Povolit nebo ne ? Updatuje to ten RGH dashboard, nebo ten originální od Microsoftu ?

3) S RGH se hry dají nahrát na externí USB HDD formátovaný na FAT32 (někdo zmiňoval, že mu funguje i NTFS, ale vypadá to, že je jediný). Hru na počítači stáhnu jako obvykle, ale místo vypalování na své iHas mechanice ji pomocí programu převedu na ten GOD nebo XEX formát a nakopíruju na externí disk. Potom jenom je potřeba mít správně nastavené prohledávání složek a hru v Xboxu uvidím. ... Ok, to je víceméně jasný. Ale proč se řeší kopírování her do Xboxu přes kabel, ať už napřímo nebo router, nastavování FTP v Total commanderu atd ? V případě externího usb disku není daleko jednodušší ho prostě vzít, během vteřiny připojit k počítači, nakopírovat, a během další vteřiny připojit zpět k Xboxu ? Nebo uniká mi nějaká výhoda těch postupů přes FTP ?

4) Hry se tahají stejně jako dřív ? Nebo pro RGH se musí tahat nějaká speciální verze, třeba co mají v názvu JTAG atd ? ... Případně (a zde se přiznám, že jsem tolik nehledal, to mě napadlo až teď) pokud má člověk hru, vyjde DLC, to si třeba stáhne a chce připojit ke hře, je někde nějaký popis co s tím ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. netuším, ať poradí co se v tom vyznají, nesleduji to

2. dashboard se upravuje pres specialni program, do ktere vlozis udaje ktere dostanes na cd kdyz ti flasher udela RGH a stahnes upravenou verzi. a tu pak muzes prehrat originalnim ms dashboardem, ale jen stejnou verzi! nikdy nee vyšší!

3. protože pres kabel muzes kopirovat primo na interni disk xboxu. je to rychlejsi nez hru nakopirovat na disk a potom presunout na interni microsoft disk. ja osobne to nakopcim na externak a hraju.

4. hry se tahají stejná isa jako předtím, jen je prevedes a nakopirujes. ale muzes narazit na hry s nazvem jtag a ty pouze rozbalis a nakopirujes :) a ohledne dlc ano. nejvic jich je asi na xbox360iso.com , normalne ho stahnes a rozbalis do slozky vytvorene na internim disku.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

pročítám si fórum, přemýšlím o RGH (i když mám v unoru dělaný flash), ale některé věci mi pořád nejsou jisté.

1) Nevím jaký mám dashboard protože teď nemám xbox u sebe (jinak xbox z června 2009), ale zatímco někde se dočtu, že na ten nejnovější RGH nejde, jinde zase čtu, že pokud by člověk co dělá úpravu měl vyčteno NAND z stejného typu XBOXU, tak se vrátí do stavu před updatem a RGH provede i tak. Tak jak to tedy je ?

2) Jak je to s updatem dashboardu ? V případě RGH tedy tam je jistý paralelní dashboard, ale když si nějaká hra řekne o update jak se občas děje, tak co potom ? Povolit nebo ne ? Updatuje to ten RGH dashboard, nebo ten originální od Microsoftu ?

3) S RGH se hry dají nahrát na externí USB HDD formátovaný na FAT32 (někdo zmiňoval, že mu funguje i NTFS, ale vypadá to, že je jediný). Hru na počítači stáhnu jako obvykle, ale místo vypalování na své iHas mechanice ji pomocí programu převedu na ten GOD nebo XEX formát a nakopíruju na externí disk. Potom jenom je potřeba mít správně nastavené prohledávání složek a hru v Xboxu uvidím. ... Ok, to je víceméně jasný. Ale proč se řeší kopírování her do Xboxu přes kabel, ať už napřímo nebo router, nastavování FTP v Total commanderu atd ? V případě externího usb disku není daleko jednodušší ho prostě vzít, během vteřiny připojit k počítači, nakopírovat, a během další vteřiny připojit zpět k Xboxu ? Nebo uniká mi nějaká výhoda těch postupů přes FTP ?

4)Hry se tahají stejně jako dřív ? Nebo pro RGH se musí tahat nějaká speciální verze, třeba co mají v názvu JTAG atd ? ... Případně (a zde se přiznám, že jsem tolik nehledal, to mě napadlo až teď) pokud má člověk hru, vyjde DLC, to si třeba stáhne a chce připojit ke hře, je někde nějaký popis co s tím ?

• Nejprve si zjisti ten dashboard.Poslední ofiko je 15574, na tom RGH v tento moment udělat nejde.Jde o to, jaký je dashboard v moment, kdy se RGH dělá, pak už je to jedno tj pokud máš klíč a nand vyčtenou třeba z verze 14719 můžeš klidně pak updatovat RGH konzoli na 15574.Musíš mít ale vyčtené tyto informace na dashi 14719 a nižším tj DŘÍV než to updatuješ na 15574.U fat konzoli se navíc na dashboardu 14717 a 14719 RGH zapojuje jinak - říká se tomu RGH2.Nevýhoda je, že to obyčejně déle nabíhá, jinak to funguje stejně.

• Oficiální MS update je zablokovaný, pokud ho do konzole vložíš, nestane se nic.Pokud si hra řekne o novější DB (a to se časem stane) dělá se to na RGH trochu jinak.Jsou na to návody tady na fóru.Nemusíš to nikam nosit, pokud máš dobrou zálohu od flashera, uděláš si to v klidu doma sám z USB flashky se zálohou kterou si dostal

• Kopírování přes kabel (FTP) je aspoň podle mě ještě o kousek pohodlnější, protože si nedovedu představit právě ten ojeb s věčným přenášením externího USB disku mezi počítačem a xboxem.To je asi jediný rozdíl.NTFS xbox neumí a proto to nejde nikomu.Komu to podle jeho slov jde, je pohádkář nebo nepozná, jak má disk naformátovaný.

• Hry se tahají stejné. To,že je někde u hry napsáno JTAG znamená, že je pouze pro JTAG/RGH aby se varovali majitelé flashů, že toto jim z mechaniky nepojede.Kdo má JTAG/RGH jdou mu verze všechny.Postup instalace DLC je jednoduchý - pouze se nakopíruje na interní disk do příslušné složky a hra ho pak vidí.

Odkaz ke komentáři

1) Ok. Ono možná je to irelevantní, třeba mám tu verzi DB co jde určitě, prostě jenom mě překvapilo, že jsem četl protichůdné informace.

2) Aha, to je dobrý vědět, díky. ... A možnosti "silent update" nebo update který odstranil flash, je zde něco pravděpodobnost něčoho takovýho ? Jako že prostě MS vydá něco a RGH přestane fungovat ? Jde mi o to, že flash jednou za půl roku až jednou ročně je 500kč, to je ok. Ale RGH je dražší o dost, tak jestli se to vyplatí.

3) A ty to z toho externího přesunuješ na interní v Xboxu, nebo z externího rovnou hraješ ? Protože já mám představu hrát rovnou z externího.

4) Ok, díky.

Odkaz ke komentáři

1) Ok. Ono možná je to irelevantní, třeba mám tu verzi DB co jde určitě, prostě jenom mě překvapilo, že jsem četl protichůdné informace.

2) Aha, to je dobrý vědět, díky. ... A možnosti "silent update" nebo update který odstranil flash, je zde něco pravděpodobnost něčoho takovýho ? Jako že prostě MS vydá něco a RGH přestane fungovat ? Jde mi o to, že flash jednou za půl roku až jednou ročně je 500kč, to je ok. Ale RGH je dražší o dost, tak jestli se to vyplatí.

3) A ty to z toho externího přesunuješ na interní v Xboxu, nebo z externího rovnou hraješ ? Protože já mám představu hrát rovnou z externího.

4) Ok, díky.

Už nevím jak lépe napsat větu "oficiální MS update je zablokovaný".Podle té doplňující otázky si nejsem jist, že oba stejně chápeme význam slova "zablokovaný."A pokud myslíš z xbox live tak tam se konzole s RGH nedostane, ale to předpokládám víš.Úplně jednoduše řečeno - MS nemá kudy do konzole něco procpat.Ano, kopíruji rovnou z interního PC disku na interní Xbox disk.

Odkaz ke komentáři

Tahle moje reakce byla na dany_ ... Tvůj příspěvek jsem si přečetl až po odeslání Tvé zprávy i když chronologicky byl zařazen pře ni :)

Vlastně jsi mi potom doplnil co napsal on a jj, bylo mi to pak hned jasné ;)

Jenom vlastně možná by si trochu mohl specifikovat to "konzole trochu déle nabíhá". Co to znamená ? o pár vteřin déle ? Pár desítek vteřin ? Pár minut ? ... Potom už normální spouštění her je stejně rychlé jako předtím ?

Odkaz ke komentáři

Tahle moje reakce byla na dany_ ... Tvůj příspěvek jsem si přečetl až po odeslání Tvé zprávy i když chronologicky byl zařazen pře ni :)

Vlastně jsi mi potom doplnil co napsal on a jj, bylo mi to pak hned jasné ;)

Jenom vlastně možná by si trochu mohl specifikovat to "konzole trochu déle nabíhá". Co to znamená ? o pár vteřin déle ? Pár desítek vteřin ? Pár minut ? ... Potom už normální spouštění her je stejně rychlé jako předtím ?

RGH2 je hodně o štěstí na konkrétní kus konzole.Běžné časy nabíhání jsou tak 40-90 sekund než se chytí (oproti do 30 sekund na RGH1) ale už se párkrát zadařilo i RGH2 do 30 sekund.Pak už je vše stejné, je to jen to zapnutí než konzole "glitchne"

Odkaz ke komentáři

Jestli tam jde jen o ten původní čas, není potřeba nějaký uživatelský zásah jako že v průběhu bootování se musí něco mačkat, tak to je takový celkem podřadný, ne ? :) ... I kdyby to bylo 90 vteřin, tak člověk si na gauč zatím aspoň nachystá jídlo a pití, zapálí si cigárko, koukne na mobil jestli ho někdo nesháněl aby ho to potom nerušilo a je to, Xbox je připraven :)

Odkaz ke komentáři

Jestli tam jde jen o ten původní čas, není potřeba nějaký uživatelský zásah jako že v průběhu bootování se musí něco mačkat, tak to je takový celkem podřadný, ne ? :) ... I kdyby to bylo 90 vteřin, tak člověk si na gauč zatím aspoň nachystá jídlo a pití, zapálí si cigárko, koukne na mobil jestli ho někdo nesháněl aby ho to potom nerušilo a je to, Xbox je připraven :)

Dobrej přístup, ale ne každý je takto trpělivý :-) Žádnej zásah není potřeba, jen se to zapne a čeká se.

Odkaz ke komentáři

V tom případě pohoda :)

Jen ještě dotaz který mě napadnul protože ve vedlejším tématu se na to kolega ptá a odpověď mě taky trochu zmátla. ... Ty hry na externí USB HDD se teda musí dávat do speciální složky s jistým specifickým jménem a potom adresář hry je takovej zvláštní kód, a nebo si můžu udělat adresář "Games" a do něj normálně podadresář "Batman", "Gears of War" atd ?

Odkaz ke komentáři

V tom případě pohoda :)

Jen ještě dotaz který mě napadnul protože ve vedlejším tématu se na to kolega ptá a odpověď mě taky trochu zmátla. ... Ty hry na externí USB HDD se teda musí dávat do speciální složky s jistým specifickým jménem a potom adresář hry je takovej zvláštní kód, a nebo si můžu udělat adresář "Games" a do něj normálně podadresář "Batman", "Gears of War" atd ?

Udělej si kolik vnořených složek chceš, když bude úplně vespodu ta správná "číselná" složka tak to najde pokud je ve FSD nastavená dobře hloubka prohledávání (třeba při nastavení na 4 úrovně=max 4 vnořené podadresáře kde to hledá). Ve FSD pak nastavíš samozřejmě tu úplně vrchní složku (třeba usb:\hry)

Odkaz ke komentáři

Aha. Takže ale musí být něco ala usb:\hry\Batman\XBS015SD6 .... Nemůže to být jenom usb:\hry\Batman

Hmmm, tak ještě další dotaz. Obrázky ke hrám, které potom usnadňují orientaci se teda stahují z internetu ? Nejsou součástí GOD souboru. ... Takže vlastně i ten svůj dávno zabanovanej Xbox mám opět přípíchnout kabelem k routeru s internetem a vlastně ten RGH dashboard se bude připojovat k internetu a tyhle obrázky si stahovat ?

Odkaz ke komentáři

Aha. Takže ale musí být něco ala usb:\hry\Batman\XBS015SD6 .... Nemůže to být jenom usb:\hry\Batman

Hmmm, tak ještě další dotaz. Obrázky ke hrám, které potom usnadňují orientaci se teda stahují z internetu ? Nejsou součástí GOD souboru. ... Takže vlastně i ten svůj dávno zabanovanej Xbox mám opět přípíchnout kabelem k routeru s internetem a vlastně ten RGH dashboard se bude připojovat k internetu a tyhle obrázky si stahovat ?

S tou složkou si to pochopil správně, to číslo tam musí zůstat.Obaly atd se stahují samozřejmě z internetu, nejsou součástí GOD souboru.Na internet konzoli samozřejmě připojit můžeš,nejde připojit jen na xbox live (a jen to je zablokované).Tak se ti pak stahují obaly her, ale i aktualizace freestyle dashboardu, počasí atd.

Odkaz ke komentáři

Já jsem to pochopil, že vše může být na externím, ale počkal bych si na odpověď od někoho fundovanějšího :)

XBLA Arkádovky můžou být normálně na externím jako každá jiná hra

DLC jsou stažitelné doplňky k té konrétní hře.Tam je to co vím tak, že musí být nahrány pouze na interním disku hdd v content/16 nul/id hry/ protože o jiném ta hra nemůže vědět a hledat tam doplňky.Tímhle si ale jsem jistý tak na 90 procent,já mám jen interní disk.Samozřejmě to jde udělat tak, že se ten externí disk vyndá z toho USB rámečku a vrazí do xboxu jako interní a je pokoj.Pak už se tam jen v klidu nahrávají hry po síti.

Odkaz ke komentáři

Ještě malá aktualita k těm časům startování RGH2 pro představu.Každá konzole je jiná. Mám tu aktuálně hotový RGH2 Falcon a časy jsou (s) - 10,17,10,52,46,10,32,52,58 ... To celé po cca dvou hodinách laborování a nastavování (první boot trval 4 minuty).Takže je to určitě i o trpělivosti to poladit

Odkaz ke komentáři

Tak RGH se pomalu blíží, vypadá to, že zítra nebo pozítří proběhne, takže další várka otázek :)

Disk musí být čistě USB 2.0, nebo může být USB 3.0 (zpětně kompatibilní s USB 2.0) - viz třeba http://www.alza.cz/western-digital-my-book-essential-1000gb-d191947.htm ?

Pokud FSD dokáže sám tahat covery ke hrám, což umožní snadnější orientaci, umožňuje i stažení toho hodnocení pomocí hvězdiček, ala tady na druhém obrázku zhura http://www.teamfsd.com/forums/viewtopic.php?t=1353 ?

Mimochodem ten Idefixův Metro style skin bych si rád nahrál, ale má tam verze Kinect a Homebrew. Kinect mám, takže tím pádem mám tahat Kinect verzi ? Nebo jakej je rozdíl ?

Když už Kinect. ... RGH jej nijak nevypne, že ne ?

Odkaz ke komentáři

Disk asi může být i 3.0 - vždyť se uvádí že je zpětně kompatibilní . jen je zbytečné ho kupovat protože jsou samozřejmě dražší a je nevyužit . Hodnocení hvězdičkami se nestahuje . Metro skin cz s návodem na instalaci si stáhni zde :

http://www.uloz.to/xK3sj4K/defaultcz-xzp

Kinect při RGH samozřejmě funguje a vše ve FSD je ve všech verzích .

Odkaz ke komentáři

Disk asi může být i 3.0 - vždyť se uvádí že je zpětně kompatibilní . jen je zbytečné ho kupovat protože jsou samozřejmě dražší a je nevyužit . Hodnocení hvězdičkami se nestahuje . Metro skin cz s návodem na instalaci si stáhni zde :

Kinect při RGH samozřejmě funguje a vše ve FSD je ve všech verzích .

Ještě doplním k tomu Metrostyle skinu.Je to jen kosmetika.Verze Kinect má extra záložku na Kinect games, což vadilo lidem kteří ho nemají, tak jsou ty verze tři (bez kinect, s kinect a s oběma záložkama kinect i běžnou homebrew).

Odkaz ke komentáři

Metro skin cz s návodem na instalaci si stáhni zde :

Ten návod se potom zobrazí přímo při instalaci ? Protože jinak XZP je soubor který (podle Googlu) obsahuje jen skiny pro FSD ale textový návod pro instalaci nikde nevidím.

Beru zpět, odpověď už jsem našel http://console-forum.net/archive/index.php/t-137581.html

Odkaz ke komentáři

Ten návod se potom zobrazí přímo při instalaci ? Protože jinak XZP je soubor který (podle Googlu) obsahuje jen skiny pro FSD ale textový návod pro instalaci nikde nevidím.

CZ návod na instalaci :-)

1) Skin (soubor XZP) nahrajte do složky Skins ve složce FreestyleDashe (FSD)

2) Restartujte FSD

3) V menu FSD jděte na Skins a nastavte skin na Metro Style

4) Restartujte FSD - naběhne v novém skinu

Odkaz ke komentáři

• Moderators
Mimochodem ten Idefixův Metro style skin bych si rád nahrál, ale má tam verze Kinect a Homebrew. Kinect mám, takže tím pádem mám tahat Kinect verzi ? Nebo jakej je rozdíl ?

.... a ještě doupřesním, že verze Kinect & Homebrew nemá kategorii Xbox Classic.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu