Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Flash (root) Andorid ICS 4.0.3 (tablet)


Fan1s

Otázka

Zdravím, koupil jsem si čínskej tablet přes net. Byl použitej už, ale nezdá se mi, že při přehazování obrazovek na úvodní ploše to blíká a potom i při psaní na klávesnici. Displej bliká myslím. Android v tom je 4.0.3 ICS jak je napsáno v popisu. Otázká zní, jelikož jsem nováček a milionkrát jsem četl návody na root atd.. jestli jde nějak přehrát firmware v tom tabletu. Jméno Vám neřeknu, protože je to nějakej no name a na netu k tomu mo není. Budu vděčnej za každou radu, popřípadě bych chtěl vědět jak se třeba dostat do recovery a nějak to vyresetovat, ale lepší by bylo to přehrátí, pokud je to teda možný vůbec.

Moje parketa je PSP :D a v tomhle jsem nováček. Sám doma vlastním mobil s Windows Phone 7 a se symbianem, takže tohle je moje novinka a přiučím se rád všemu.Takže děkuju za každou radu a odpověď !!!

:!:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

No jako prvni bych zkusil SuperOneClick root: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

Pokud nepojede, tak te ceka tezka chvile... protoze root pro kazde zarizeni je trochu odlisny a tak budes muset zjistit nejaky nazev toho tveho tabletu (urcite NEJAKY nazev nebo kod ma) a hledat a hledat...

ROMky jsou taky pro kazde zarizeni jine, takze tam nemuzes bouchnout jentak nejakou.. Takze i kdyby se ti povedl root pres superoneclick, tak musis zjistit o jake zarizeni se jedna a najit si na nej romku nekde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak to co mi pise android' tak zarizeni nese nazev softwinerEVB a proste to na googlu nic nenajde skoro. je mozny ze bude stejna romka jako v nejakym jinym zarizeni a bude se moct dat pouzit?

a jinak' kdyz budu chhtit tedy provist instalaci androidu tak je potreba pouzit (provist) prave ten root?

vubec se v tom nevyznam..takze se predem omlouvam za problemy :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Junior Moderators

Když budeš chít nainstalovat nějakou romku, budeš mít potřeba odemčený bootloader, ale vzhledem k tomu, že máš "neznámý" tablet z číny, tak to bude trochu problém. Je to skoro stejné jak s rootem - na každým telefonu/tabletu se to dělá jinak. Jinak každá romka - i když má stejnej název - může být jinak optimalizovaná pro jiná zařízení (viz. například CyanogenMod).

Mimochodem, s hledáním bych začal asi na XDA Developers fóru, i když tam tyhle tablety nemají, aspoň se tam můžeš zeptat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

hele, jeste jsem nasel cislo sestaveni crane evb-eng 4.0.3 IML74K 20120324 test-keys nevim jestlit o k necemu je.. potreboval bych neco jako proste stahnout, nasypat to tam, reset tabletu a pusti se reinstal nebo nejakej program kterej to tam nasype jako je pro mobily na reinstal..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

jedna se mi proste o to, ze bych to chtel rootnout, uz jsem neco o tom snad pochytil a potom tam nasypat verzi andoridu 4.0.4 ICS + 2 patche jak jsem se docetl na jednom foru, aby se zrychlila wifi. cetl jsem to u nekolika tabletu techto podobnych durhu na aukru, ze to tam meli uz nainstalovany a ze je znatelnej rozdil, hodne velkej v te wifi a tak :) nasel jsem root na sanei n10.. to byla druha volba tabletu co jsem chtel, ale pak vyhral tento co jsem postoval vyse.

http://androidforum.cz/post412318.html#p412318 - to forum kde je root toho sanei.. chtel bych zkratka neco podobnyho :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Junior Moderators

Trochu si to pleteš:

Root - přístup do systémového adresáře (a souborů v něm)

Unlock Bootloader - To je to, co ty sháníš. Jakmile si odemkneš bootloader, můžeš si nahodit/přeinstalovat firmware.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No uplne spravne je to takhle:

Root = root opraveni, pristup k uzivateli root.. Ktery ma maximalni opraveneni zapisu a spousteni. Takze s nim muzes delat maximalni systemove zmeny.

Bootloader = bootloader :) Proste moznost spusteni jakehokoliv (update) skriptu z bootloaderu a hlavne moznost prepsani kernelu...

U vetsiny tel. je odemceni bootloaderu cesta k nahrani nove ROM...

nicmene treba u meho tel. (Milestone 2) je bootloader zamknuty a tak nemuzu prehravat kernel (jelikoz je podepsany v bootloaderu), ale muzu menit ROMku pouhym rootem a bootstrapem (ktery obejde init.. pro laika receno - ktery ihned po bootu restartuje proces bootu z jineho souboru a adresare)

Ja bych rekl, ze prvne proste musi najit nejakej topic na nejakem foru nebo nejaky web, kde to bude popsane :) Nejde proste hledat jen root nebo jen unlock bootloaderu - viz. vyse. U kazdeho zarizeni muze byt situace trochu jina :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Zdravím, jelikož tamten tablet jevil známky poškození, byl vadný display a tak, tak jsem jej vrátil a pořídil jiný. Jelikož to byla dobrá cenová koupě, tak jsem do toho šel, jinak bych volil už něco jiného. Ale proč píšu, mám stejný problém jak je popsáno v začátku. Chci udělat upgrade, kvůli zrychlení wifi, co píšou všude. Značka tabletu je Teclast A10t, našel sem ho i na aukru, tak tam je bližší popis ( http://aukro.cz/9-7-ips-teclast-a10t-16gb-android4-czsklad-i2605654389.html ). a na netu jsem našel to co mi asi doposud chybělo - http://tabletrepublic.com/forum/a10t-firmware-rom/new-rom-upgrade-v1-02-teclast-a10t-released-1224.html a teď se chci zeptat, jestli stačí stáhnotu android 4.0.4 ICS a pak to nějak nainstalovat až to rootnu? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu