Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

dilema PC VS PS3 VS PS4


riddle

Recommended Posts

Mám takové menší dilema, dostal jsem zajímavou nabídku na koupi PS4 od jednoho známého. A rozhoduji se, zda si jí koupím nebo raději vyčkám. Mám jak PS3 tak i PC které není některak ultra výkonné ale i5 3Ghz,8GB RAM a GTX660 tam je. Vzhledem k tomu že poslední dobu moc nehraju tak by se mi na to spíš jen prášilo a kvůli pár exkluzivním hrám co teď jsou, se mi to nechce moc kupovat. Do PS3 jsem nasypal takových peněz a teď bych to prodal za zlomkovou cenu, ale to je život :P. Pak tu je dalších pár drobností ohledně přehrávání 3D Bluray disků které stále na PS4 nefunguje. Nejraději bych měl jak PC, tak i PS3 a PS4 ale takový luxus si nechci dovolit. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 82
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Já osobně čekám až na bundle s Uncharted 4. To už snad bude v PS4 i dotaženej firmware a konzole bude umět alespoň to, co umí PS3 :) A pak ta klasika - nižší cena konzole a příslušenství, větší výběr exkluzivních her, vyřešené HW a SW nedostatky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další věc co mně trosku straší, že byla kupována v zahraničí v SK ale v rámci EU by to neměl být snad asi žádný problém. Škoda jen že tam má Call of Duty :Ghost a Battlefield4, zrovna žánr FPS který moc nehraju :).

Ale vždycky to mohu směnit nebo část prodat a ve finále trochu na tom vydělat a pak si dokoupit to co chci...8)

Upraveno uživatelem riddle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta záruka v rámci EU je pouze jednoletá (nevím, jestli na Slovensku mají taky 2 roky). Každopádně je to určitá komplikace a může to mít vliv na cenu, za kterou bys to pak případně prodával dál (tady je o tom hezký článek: http://technet.idnes.cz/se-zarukou-na-elektroniku-z-ciziny-u-nas-muzete-narazit-pjh-/hardware.aspx?c=A080311_180755_hardware_vse).

Pokud jsou ty hry krabicovky, tak ty myslím po osmi stovkách v pohodě prodáš. Jako za ty prachy je to lákavý a až po měsíci opadne to prvotní nadšení a na konzoli začne usedat prach, tak šup s tím do světa. Dušička bude mít pokoj a tratíš na tom minimálně :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od kamaráda ze Slovenska jsem si zjistil, že tam mají taky dvouletou záruku. Jinak co mi psal, jedná se o krabicové verze her.

Tak jsem tam volal a není problém to reklamovat tady v ČR v rámci "českolovenské záruky" pokud bude potvrzený záruční list... :)

Upraveno uživatelem riddle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždyť sis vlastně sám odpoveděl :-) Teď to nemá smysl. Být tebou, tak do toho nejdu. Minimálně rok počkat a potom to koupíš podle mě úplně v pohodě za 8 000 i s více hrama, protože trh bude přesycený a hlavně už snad bude co hrát...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím… ale vyjde Infamous2 a na tohle se Vážně moc těším. Jinak menší info k záruce na PS4 z SK.

Vyjádření servisního centra SONY

Q:Chtěl bych se zeptat na možnost u Vás reklamovat/servisovat zboží zakoupené ze Slovenska. Zakoupil jsem v SK přes známého konzoly Playstation4 u obchodního řetězce Euronics. Tam mě informovaly, že není žádný problém s případnou reklamací tady v ČR v rámci tzv. československé záruky.

A:Dobrý den,

S reklamací problém nebude.

K uplatnění záruční reklamace budeme potřebovat nákupní doklad(faktua,účtenka).

S pozdravem

Service Assistant

Servisní centrum spol. s r.o.

Q:Děkuji za Vaši rychlou odpověď. Měl bych ještě poslední drobný dotaz, na Slovensku mají standardně dvouletou záruční dobu, bude zde platit i v tom to případě?

A:Ano, záruka je 2 roky i zde.

S pozdravem

Service Assistant

Servisní centrum spol. s r.o.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 months later...

Tak v prvé řadě záleží co chceš hrát na PS4 za hry, pokud jsou to ty exkluzivní (inFamous, Uncharted,atd..) tak nemáš jinou možnost, pokud chceš hrát hry, co jsou běžně na PC, tak stačí slušný počítač, počáteční investice je větší, ale pokud budeš stahovat, tak ušetříš za hry, ale připrav se na vyšší spotřebu (grafika si vezme vcelku hodně). Pak si odpověz na otázku : Chceš sedět u monitoru, nebo raději dál od televize ? A v neposlední řadě ... na ps4 stačí počkat až hry půjdou s cenou dolu, pokud nemusíš hrát novinku hned jak vyjde...taky možnost, tak co zmátl jsem tě ještě víc ? nebo jsem ti pomohl ? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem stejné dilema jako ty. Měl jsem PS3 a XBOX360, prodal jsem to, koupil PC a pak mě začlo sr*t, jak musíš sosnout hru, nainstalovat, nastavit detaily, updatovat ovladače, kvedlat myší jako tatar. Tak jsem to prodal, koupil PS4. Ten pocit, když člověk přijde z práce, sedne na gauč, vezme ovladač, zapne a hraje, nic nenahradí. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PC se dá připojit taky k TV a vše potom řešit bezdrátově... Když se dnes zainvestuje tak sestava už vydrží taky dlouho, pochybuju že by v brzké době přišlo něco až tak revolučního, že by to graficky překonalo např. CryEngine... Navíc výhoda PC je modování, češtiny atp.

osobně jsem PS4 prodal a poskládal PC a nelituju... je možné že se třeba za rok k tomu vrátím ale ted na tom ani není co hrát a většinu AAA titulů odkládají

mimochodem: Stahovat nemusíš (kup si placku), detaily už jsou rozdělený, takže víceméně stačí 2x kliknout a je hotovo (to snad takovej problém není), ovladače jsem prakticky vždy updatoval tak po roce jinak jsem neměl problém jet na starých, a x360 gamepad je podporovanej snad už u 99% her...

Upraveno uživatelem CiD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak podle me jsi koupil PS4 zbytecne brzo. Nejspis uz PS3 nemas, ale mel jsi pockat zaplatit si PS+ na rok a za cenu 1300 bys mel v podstate 24 her zadarmo. Take planuji koupit novou konzoli a take vaham pockat nebo ne a pokud si z NHL nesednu na prdel tak koupim az pristi rok pred Vanoci. To uz totiz sem tam bude i vetsi hra v PS+ nebo MS goldu zdarma a navic letosni hry koupim z bazaru za 300 az 500kc. No a radsi koupim 2 hry za 500 a jednou za 3 mesice novinku nez naopak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně se unáhlil. Proto teď přemýšlím, zda by nebylo lepší konzoli prodat, něco přidat a jet na PC. Instalace mi nevadí, stahování už vůbec ne:-)

A co se týče grafických karet v pc jsou o dost dál jak PS4

Řešit PC grafiku vs. grafiku v PS4, to prostě nejde, hry na konzolích mají lepší využití výkonu než PC hry. Pokud spíše děláš víc na PC a občas si zahraješ nějakou tu hru, nevadí ti, že na PC nevychází exkluzivity, nevadí ti řešit technické problémy všeho druhu, tak PC je dobrá platforma. Občas mě mrzí, že nemám lepší PCčko, protože bych si zahrál i nějakou tu novější hru exkluzivně pro PC, ale je jich tak málo (občas nějaká ta indie nebo stará hra z GOG), stejně jako času.

5 let staré PC, kde občas vyměním zdroj, HDD, ... + PS3, PS4, kde neřeším jakou mám grafárnu, ovladače, ...

Cena u her je u mě nepodstatná, obvykle hry kupuju odjinud, takže je tam i nějaká ta sleva a jelikož her kupuju opravdu málo během roku (4-6), prostě není chuť, čas, tak to nějak neřeším.

Vždy si vzpomenu na PCčkáře a problémy s Watch Dogs, Assassin´s Creed 3 na papírově dobrých sestavách, tak se utvrdím v tom, že konzole jsou jediná platforma, kde i přes určité neduhy mám zaručeno, že si tu hru vychutnám bez přerušení typu: spadlo vám to do Windows, chyba XY

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

No, tak pořád se v tom topím :-) Už jsem si za pomocí kolegy sestavil komp se vším, co je potřeba a cena se dostala na 22t. Takže fakt už nevím. Lidi z PC oblasti doporučují pouze PC a lidi z konzolí pouze konzole. Na jednu stranu si ale říkám, že přeci jen na PC to musí být na jiné grafické úrovni, ne? Xkrát lepší hardware atd. I většina konzolovych her se předvádí na výkonných PC.

Moje sestava je střední třída a jen grafika s 8GB RAM a zdroj vyjde na cenu celé konzole.

Poslední dobou mi připadá, že Sony docela na lidi..... Pořád samé sliby, jak hry budou bomba a co jsem zatím viděl, tak bych si pod next-gen představoval něco jiného. Prostě je to mezistupeň mezi PS3 a PS5, čili slepá ulička. Je pravda, že nejsem odborník, ale přeci lehce podprůměrný hardware nemůže vytvářet zázraky,ne?

Upraveno uživatelem Losky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu