Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Poradíte mi se sestavou?


sovik

Recommended Posts

Zdravím všechny :)

Chtěl bych poprosit někoho zkušenějšího o radu k sestavě, jakou jsem vybral. Strop vidím tak 20k bez DPH, což takhle je. Nejvíc tápám ve výběru zdroje, tak možná hlavně poradit s tím. Dále bych chtěl koupit i UPSku, jelikož se občas doma povede, že zapnutá myčka + zapnutá varná deska + rychlovarná konvice, vyhoděj pojistky, takže žádná dlouhá výdrž není potřeba, max tak minuta, než se dokopu k pojistkám. Takže i s tím bych prosil o radu. Každopádně jakákoliv připomínka a nápad se mi hodí :)

Sestava je zde http://www.czc.cz/7v7bq9ist8gv99or5qrs6mp1a3/seznam

PC nejvíc na hry + střih a úpravu videa a fotek

Upraveno uživatelem sovik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Zdar, aktuálně nemám moc času ale několik bodů: Procesor socket 1155 je out, nebrat stejne tak deska, da se vybrat stejnej cpu i5 na platforme 1150, deska do 2k stačí. Na střih videa bych vzal 16GB ram, bacha na výšku chladiče na ram - kolize s chlaďákem CPU, určitě bych přibalil SSD na systém + soft alespon 128GB, lépe 256GB. Case bych vybíral buďto od začky Zalman (v balení již několik vetráků) nebo Fractal design, ale je to o tom ce se Ti líbí:) Grafiku bych koupil jetou R9 280x, aktuálně se dá sehnat kolem 4,5-5tisíc i s 2letou zárukou klidne, lidi ruší Coin-mining rigy takže se toho zbavují ve velkém. Zdroj kolem 500-550W by měl stačit, volil bych seasonic. Fortron již není co byl před 10tio lety. Pokut budeš stříhat FullHd video kup vetší disk (3TB). Místo repro bych vzal sluchátka,ale to je nevím co všechno budeš pouštět. Přidal bych chlaďák na procák, ten co dávaj k procesorům je hroznej.hrubý cenový odhad s cca 27K s DPH. Kdyžtak jukni zde: http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/sestavy/aktualni-pruvodce-vyberem-vyhodneho-pocitace-a-hardwaru-pro-kazdeho-05-2014--5.html pokut se člověk oprostí od zaujatosti tohoto webu k určité značce dá se tam lecos vykoumat. Až bude více času tak pošlu nějaké víc konkrétní řešení:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele žádný skvělý videa na tom dělat nebudu, většinou to jsou školní projekty, který musim nějak střihnout (doteďka jsem to dělal na ProBooku 4720s s i3, 4GB ram a nějakou grafikou a dalo se to) :D nad SSD jsem přemejšlel, ale co jsem si přečetl pár diskuzí, tak mě těch pár vteřin u HDD nezabije :) na ten zdroj ještě kouknu, u toho nevim fakt vůbec nic :) velikost HDD časem rozšířím (daj se sehnat i 2TB za stejnou cenu co 1TB, ale problém je, že abych to mohl hodit do firemních výdajů, tak je lepší, abych to měl všechno v jednom od jednoho prodejce - to stejný s tou jetou grafikou) :) každopádně článek prozkoumám a kouknu po desce s 1150 socketem

tak jsem pohledal, pozměnil, a momentálně tápu nad chladičem CPU :D nejvíce se mi zamlouvá buď http://www.czc.cz/arctic-freezer-i30_2/104204/produkt nebo http://www.czc.cz/noctua-nh-l9i/118390/produkt nebo uplně jinej, to fakt nevim :) každopádně nová deska (http://www.czc.cz/msi-z97-g43-gaming-intel-z97/152768/produkt ), novej procesor (http://www.czc.cz/intel-core-i5-4570/129694/produkt ) a novej zdroj (http://www.czc.cz/seasonic-ssr-550rm-550w/115467/produkt )

Upraveno uživatelem sovik
přidán nový výběr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče chladiče, doporučuji GELID Solution Tranquillo - revize 2. Mám a je super. Jen pozor na místo na paměti, některé se ti nemusí vejít do dvou prvních slotů nebo rovnou kup nízkoprofilovky

Chladič

http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-2/94405/produkt

Vhodné DDR3 nízkoprofilové RAMky

http://www.czc.cz/corsair-vengeance-low-profile-black-8gb-ddr3-1600mhz/118496/produkt

Procesor+Deska - u mě vede Intel kvůli nižší spotřebě, nižší teploty a vyšší výkon tam kde potřebuju. Celkově ale o něco dražší než výkonostně srovnatelné AMD.

Deska - nepotřebuješ Z chipset, starší B85 stačí pokud nemáš odemčený procesor, stejně nevyužiješ a výkon je srovnatelný

Třeba tento Asrock je super a je levný

www.czc.cz/asrock-fatal1ty-b85-killer-intel-b85/144242/produkt

Procesor i5 4570

http://www.czc.cz/intel-core-i5-4570/129694/produkt

Upraveno uživatelem xmod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CiD: taky preferuji Intel, takže zůstanu u toho :) každopádně alespoň jsem zas pokoukal na zdroje :) jinak ten SSD mi pořád přijde zbytečnej... kdybych našel někde tu tabulku, že to zas tak velkej časovej rozdíl oproti 7200 ot/m diskům není, tak bych jí sem hodil :/ ale jinak díky moc :)

xmod: na B85 jsem taky koukal (stejná MSI deska jako s tim Z97), ale cenově mi přišla dost stejná (samozřejmě s tou MSI B85) :) jinak procesor beru stejnej, co jsi sem dal, a u toho chladiče se trochu bojim, že se mi nevejde do kastle :/ ale ještě to prozkoumám, proměřim a kdyžtak vezmu (jinak ty RAMky co tam mam já, tak jsou taky nízkoprofilovky, někdo je tam má i na fotkách u toho chladiče)

Ještě jednou díky oboum za rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu