Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Česká pošta dala doporučenou dobírku mé sousedce,nechtěl jsem ji, řešení?


Tiger

Recommended Posts

Zdravím všechny. Koupil jsem u nějakýho haj*la dvě hry s domluvenou cenou 550,- , druhý den to poslal a cenu dal 600,- s tím, že to prej bylo dražší(poštovné), tak jsem mu řekl, že to nechci, že jsme se dohodli jinak. Jenže když balík přišel, nebyl jsem doma a pošťačka dala DOBÍRKU za 600Kč mé sousedce!!!! Mohu se zeptat, jak se bránit? Bohužel jsem balíček rozbalil a víte co je nejlepší? Týpek si nasadí cenu a ještě mi obě hry přišli v NEMČINĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mám chuť jít okamžitě zítra ráno na poštu a udělat tam takovej bordel, jakej neviděli! Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám doma pošťačku takže- podle předpisu pošty může to pošťačka dát k sousedce,která byla ochotná to vzít ještě navíc když to zaplatila...a Ty pokud nemáš na poště-vyloučení náhradního doručení-/a to pak pošta musí dodržovat/tak máš smůlu a uděláš si tam :wohow:akorát ostudu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím, že tam psala moje jméno, ježiši, ale tady jde o to, že pošťačka věděla, že to podepisuje někdo jiný, tudíž jde o plagiátorství nebo jak se to jmenuje... nedělej si z toho laskavě prdel. Kdyby jsi byl poškozený ty, tak by se ti to takhle nekecalo, že?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale to mi řekni, jak může pošta dát balík sousedce? Vždyť se tam podepisuje papír o převzetí, který je na tvé jméno a ty osobně ho máš podepsat. Vždyť ten podpis bude vypadat úplně jinak než tvůj, vysvětli mi to, prosím tě...

Upraveno uživatelem Tiger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám takovej pocit, že když to má být výhradně do tvých rukou, tak to tam musí přímo uvést. S tím podpisem bych to pak neviděl tak černě, to je skoro stejný, jako kdyby to přebíral člen rodiny --> v Německu je úplně běžný, že dají balík sousedům a nikdo s tím nikdy neměl problém (třeba mě takhle sousedka přebírala balík a já aspoň nemusel čekat na další den).

PS: Bral bych to trochu pozitivněji - aspoň se naučíš německy ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže jsem se byl znova zeptat-takže pozor-do vlastních rukou je služba kterou odesílatel platí navíc a to by pak bylo něco jiného-ale dobírku-je sice na Tvé jméno- skutečně ji může dát té sousedce pokud je ochotná to vzít ale podpis tam dává sousedka svůj/pokud tam je napodobenina Tvého podpisu,tak pošťačka je trotl a má problém/a doručovatelka si tam poznamená,že to dala sousedce-tj.kdyby si ji třeba nechala a hledalo se pak kde zásilka skončila dělá se to,že se to dá sousedce protože se doručuje většinou kdy jsou lidi v práci ....a teď čtu jak píšeš o obsílce k soudu-to je zase jinak ošetřeno,to není dobré srovnání.....sakryš ale jde nám to .co?

Upraveno uživatelem okajos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiger, určitě dej vědět ;)

Třebas mně normálně poštu bere sousedka, pokud je doma a já ne. To samé i naopak, když jsem doma a ona v práci tak zase beru její poštu. Bavím se o doporučených zásilkách a dobírkách, aby jsme nemuseli jezdit na poštu, která má úchvatnou otvíračku od 8 do 11:15 a od 13 do 15.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Sousedka by musela být praštěná, kdyby se podepisovala cizím jménem (bez ohledu na to, jak by mohla znát tvar tvého podpisu). Do vlastních rukou jak píšeš to zřejmě dotyčný neposlal když je to takový trotl a samovolně si zvedne cenu a ještě tě předem neinformuje o tom, že hry nejsou v řekněme standardním anglickém jazyce. Navíc jak už tu padlo se za tuto službu připlácí další peníze.

Pokud jsi ale byl tak rozhozen už tou padesátikorunou navíc, pak nechápu proč jsi zásilku vůbec otevíral :roll: S uzavřenou zásilkou bys podle mě jakous takous šanci měl (i když podle mě minimální), ale teď jen těžko dokážeš, co bylo a nebylo v zásilce a že bys to rád vzal zpět.

Můžeš si tam jít vylít srdce, zakřičet si tam na ně, oni ti vysloví svoji lítost no a to je tak asi vše.

S německými hrami se pak můžeš vydat na adresu odesílatele mu je omlátit o hlavu a vymlátit z něj zpět svých 600 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu