Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

aurora


4kajman

Recommended Posts

Zdravím nadšenci Xboxu,

tímto žádám o radu či zkušenosti s aurorou. Má někdo?

Může někdo případně udělat tutorial, jak na to? Na webu je spousta návodů v angličtině, nebo španělštině. Bohužel si s tím moc neporadím. Vždy díky jazykové bariéře udělám chybu.

Dle mého to dělají tak, že to v jejich mateřštině musí zvládnout každý, kdo chodí na PC.

Ač chodím a čtu zde hodně příspěvků, žádný video odkaz jsem zde(ale ani jinde) nenalezl.

Obraz je mnohem názornější(přesnější) než nějaké slovo(ač bez něj se stejně neobejdeme).

Teď jsem se pokoušel například dle jednoho schopného(myslím vážně) aktualizovat X, ale došlo k problémům. Rady jsem si nahrál a při instalaci pouštěl, ale člověk vždy zapomene na nějakou maličkost. Myslím ty co radí, ale i ty co radu přijímají.

Ve finále by mohlo být méně příspěvků, ale více užitku.

Druhá část dotazu. Pokud aktualizuji Xbox, musím co? Nejdříve nahrát Xexmenu, pak dashlaunch a na závěr Freestyle(auroru atd?)

Mám chápat xexmenu jako spouštěcí manager, dashlaunch jako co? a Freestyle jako prohlížeč?

Pokud bude případná rada(videonávod) vést k řádné instalaci, jsem ochoten se odvděčit.

Díky za rady, návody a i za zkušenosti s aurorou, 4.kajman

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Tema o Aurore uz tu je a to zde http://console-forum.net/tema/169002-aurora-by-phoenix-nastupce-f3-freestyle-3

A jak autualizovat Xbox s RGH je zde na foru take takze staci jen postupovat podle navodu a zvladne to kazdy http://console-forum.net/tema/146075-navod-na-aktualizaci-db-17150-programem-j-runner

A pripadna rada je pouzit Hledani zde na foru :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď, ale.... Jsem psal, že je to všude, ale v angličtině - pro mě v nesrozumitelné řeči, u druhého odkazu co jsi poslal se mluví o FSD,NAD,CPU klíči atd. tohle je aurora. Nevím jestli se mi z toho něco hodí.:cry:

Každopádně jsem to ještě včera nainstaloval a vše běží. V Aurorě je nádherné prostředí, když se prohlíží hry. Pohyb v menu také. Zdá se mi, že je hezčí, než FSD 3, ale to musí posoudit každý z nás.

Zatím mám problém, že mi to načítá Auroru z USB. Až přijedu z pracovního cyklu, podívám se na to a přesunu to na disk X36. (to je zřejmě to Launch.ini co se upravuje cesta ke spouštění programupost-60505-1468718162789_thumb.jpg)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď, ale.... Jsem psal, že je to všude, ale v angličtině - pro mě v nesrozumitelné řeči, u druhého odkazu co jsi poslal se mluví o FSD,NAD,CPU klíči atd. tohle je aurora. Nevím jestli se mi z toho něco hodí.:cry:

Každopádně jsem to ještě včera nainstaloval a vše běží. V Aurorě je nádherné prostředí, když se prohlíží hry. Pohyb v menu také. Zdá se mi, že je hezčí, než FSD 3, ale to musí posoudit každý z nás.

Zatím mám problém, že mi to načítá Auroru z USB. Až přijedu z pracovního cyklu, podívám se na to a přesunu to na disk X36. (to je zřejmě to Launch.ini co se upravuje cesta ke spouštění programu[ATTACH=CONFIG]27785[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27786[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27787[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27788[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27789[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27790[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27791[/ATTACH])

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Prvni odkaz je na tema o Aurore zde na foru, kde se doctes postrehy uzivatelu.

Druhy odkaz je o aktualizaci Xboxu s RGH na nejnovejsi DB, ptal ses na to co potrebujes na aktualizaci Xboxu.

Xexmenu je neco jako FSD3, a je dulezite ho mit v Xboxu hlavne kvuli aktualizaci a nasledneho spusteni Xboxu, hodne lidi ani FSD3 nema a nepouziva.

Dashlaunch je aspon podle me, takovy setup manager, ve kterem si muzes povolit/zakazat a nastavit ruzne veci, treba otacky ventilatoru, teploty atd., pokud ale nevis co a jak, nedoporucuju se v Dashlaunchi hrabat a neco nastavovat aby sis nezrusil Xbox.

Jinak staci si procist forum a najdes odpovedi na sve otazky a nebo pouzij YT kde je plno videi i v cestine

Upraveno uživatelem basildon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Basildone děkuji za odpověď, která mě stejně ale neuspokojila. Než jsem šel sem na fórum a položil dotaz, tak jsem samozřejmě na Youtube byl. Ale video, které se zabývá tím, na co jsem se ptal jsem nikde nenalezl,v ČESTINĚ. Ale to už je jedno. Zdejší fórum(a nejen to) jsem si samozřejmě pročetl, ale odpověď jsem nenalezl, ale to už je také jedno.

Podle jednoho návodu zde jsem přešel z FSD3 na FSD2-důvod byl, že prý ve FSD3 se špatně načítají covery(obrázky her) - dle poskytnutého návodu jsem přišel jak o FSD3, nenainstaloval se mi ani FSD2 a přišel jsem o DashLaunch. Návod mohl být dobrý, ale mě prostě nefungoval. Například se mělo něco smazat, ale ono to nešlo. Mělo se něco zkopírovat a někam vložit a ono to opět nešlo.Jelikož jsem měl po nepovedené instalaci zničené "prostředí" xboxu, rozhodl jsem se AURORu nainstalovat sám. Aurora běží ihned po nastartování Xboxu, obaly her se načítají okamžitě, prostě paráda.

Zde je postup, jak jsem toho docílil: Stáhnul jsem si Auroru 0,4b, DashLaunch V3.12 a rozbalil v archivu. Rozbalené archivy jsem si uložil na USB nosič(formát FAT32) ve složkách Aurora 0,4b a DashLaunch V3.12. USB jsem zasunul do Xboxu. Spustil jsem Xbox. Naskočila originální obrazovka Xboxu. V horní části obrazovky je vedle Home, Social i složka Games, potvrdit,My games potvrdit a potvrdit Xexmenu(to jsem načetl přes ty přední tlačítka na ovladači-R? a L?). Zde si vybrat USB na kterém máte nahrané soubory Auroru a DahLaunch. Kliknul jsem na Auroru a našel soubor Aurora.xex. Potvrdit. Spustí se Aurora. Nechat nainstalovat. Pak na ovladači vedle tlačítka co se s ním zapíná ovladač zmáčknout „back“. Dostanete se do Manageru Aurory.

Já mám 4GB pamět v Xboxu, tu mám rozšířenou externím diskem, na kterém mám ve složce uloženy hry. Složka je prostě označena „Xbox hry“. Na tomto disku mám i nějaké filmy.

V manageru Aurory jsem si vytvořil na externím disku složku Aurora. Takže na externím disku který se mi zobrazuje v Xboxu jako USB1 mám 3 složky a to Xbox hry, složku s filmy a nyní nově vytvořenou v manageru Aurory složku s názvem Aurora. V manageru si najedu na USB, kde jsou uloženy složky Aurora 0,4b a DashLaunch. Rozbalím si složku Aurora 0,4b, označím si vše co tam je (myslím „X“, ale vše se ukazuje v dolní části obrazovky“, dám kopírovat a vložím do složky Aurora, kterou jsem si vytvořil na externím disku- USB1.

Nyní jsem se vrátil na úvodní obrazovku Xboxu (prostřední tlačítko na ovladači konzole) a opět přes Games a My Games jsem se dostal na Xexmenu. Zde jsem si našel externí disk,složku Aurora a v ní soubor Aurora.xex. A ten jsem spustil. Když se nainstaloval,šel jsem přes tlačítko na ovladači „start“ do setting. Zde jsem si nastavil cestu k uloženým hrám. Setting,Content Scanning, u Title Updates jsem potvrdil AutoScan,hned pod tím jsem v Manager Paths potvrdil Add a nastavil již zmíněnou cestu ke hrám(najdete si složku, kde máte uložené hry a potvrdíte. Můžete dát scan a hned uvidíte(pokud máte připojení k webu) že se vám obaly stahují.

Toto však neví vše. Pokud by jsme už nepokračovali dále, Aurora by se nám dala spustit vždy jen přes Xexmenu.

Proto jsem opět šel na základní obrazovku Xboxu, šel do Xexmenu a tentokrát do složky DashLaunch,zde jsem našel soubor s koncovkou .xex a spustit DashLaunch. Zobrazí se prostředí právě spuštěné aplikace. Rozkliknu složku Paths a jdu na složku Default. Zde zadám cestu, kde mám uloženou Auroru,rozbalím složku a najdu si opět spouštěcí soubor s koncovkou .xex, tedy Aurora.xex. Potvrdím a uložím. Čím uložit, to se nám opět ukáže. Nyní na ovladači stiskneme tlačítko RB a na obrazovce se zobrazí složky Flash,HDD,USB,SlimMu atd. Jsou to veškeré složky, které jsou využívané Xboxem. Tlačítkem „RB“ jsme vyvolal launch.ini. Tento soubor jsem uložil na USB1, kde mám uložené hry,filmy,Auroru. Ukládá se „X“, opět vše je vidět na obrazovce.

Nyní jsem vypnul konzoly a znova ji zapnul. Načetlo se mi prostředí Aurory a obaly se stáhly všechny.

Mám na disku uloženo asi 80 her. V prostředí Aurory nejde spustit jedna. Jelikož je to konzole pro děti a ne pro mě, jednu hru co v tomto prostředí nejde(stejně je až od 18 let a byla původně pro mě) neřeším.

Pokud to někomu pomůže, budu rád. Pokud ne, je tu ještě návod, podle kterého jsem se „prokousal“ k tomu, že já to mám nainstalované a funkční.

Pokud jsem něčím něco porušil, zamkněte, smažte můj příspěvek. Za případné problémy se omlouvám.

post-60505-14687181871469_thumb.jpghttp://www.sthetix.net/tutorial/xbox-360/tutorial-install-aurora

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Kdyz ti vyhovuje Aurora proc ne, je to dobra alternativa k FSD3.

Asi jsme si nerozumeli kdyz jsem ti odpovidal ale to nevadi, hlavne zes Auroru rozchodil.Pokud jsem cetl navod na instalaci Aurory tak ji staci jen nakopirovat na HDD Xboxu a v Dashlaunchi nastavit cestu k Aurore aby najela po spusteni Xboxu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

Já jsem si dnes také Auroru nahrál do xka a zatím můžu potvrdit Tvá slova, že je svižná a rychle jsem si na ní zvyk. Hlavně ze dvou stovek her mi pouze u jedné nenašla obal, což je proti F3 krásný výsledek. Uvidíme po nějakém čase, ale zatím super. Mám pouze jeden dotaz, na to jsem sám nepřišel a nikde nenašel a to: když dáš Xbox Guide, tak mi to stále standardně nabízí Freestyle Home. Pustí se Aurora, tak jde pouze o kosmetický detail, ale nemáš s tím nějakou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 5 months later...
  • 2 months later...
  • 11 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu