Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

externí disk - komunikace xbox & pc


kromano

Otázka

Zdravím,

chci se pozeptat, co udělat, abych mohl externí disk používat jak na hry v xbox one, tak i na ostatní věci v pc (např. filmy)...?

Mám nový disk, který mi xbox naformátoval, přesunul jsem na něj (na zkoušku) jednu/dvě hry a pak ho připojil k PC (v práci, kde sice máme všelijaké omezení, ale najít by ho to mělo) a PC ho nevidí...

Dá se disk např. nějak rozdělit?

Předem díky za odpovědi... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Moderators

Konzole Xbox používá svůj vlastní souborový systém, který PC neumí za normálních okolností číst. Jedinou možností jak jeden HDD "sdílet" mezi PC a konzolí je rozdělit jej (např. Partition Managerem) na více oblastí a každou z nich naformátovat pod příslušným systémem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Pokud už máš teď HDD naformátovaný v Xboxu, je potřeba z něj zálohovat data (pokud tam nějaká o která stojíš jsou), poté odebrat existující partition (to můžeš i v PC přes "Správce úložiště), poté nějakým programem (jak jsem psal např. Partition Managerem apod.) HDD rozdělit na dvě oblasti, kde si sám můžeš definovat jak která oblast bude velká a následně každou z nich naformátovat příslušným systémem (jednu v PC a druhou v Xboxu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Přesně tak jsem to udělal...jen jsem musel chvíli přemýšlet a hledat na netu, co s tím, že pc disk nevidí...(na disku byly jen 2 hry, které jsem nejdřív nasoukal zpátky do xboxu). Nakonec mi pomohl nějaký free prográmek (Partition Wizard), kterým jsem ho (pro jistotu) nejdřív naformátoval a pak rozdělil na 2 oddíly ;)

Teď jsem jen zvědavý, jak se na to bude tvářit xbox - jestli opravdu uvidí 2 disky a dá mi možnost naformátovat jen jeden z nich...uvidíme večer

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Zkus z toho HDD úplně odebrat existující partition, vytvoř jednu o velikosti kterou chceš přidělit Xboxu, v PC ji neformátuj, připoj HDD k Xboxu a počkej, jak si poradí s tímto. Myslím, že by měl nabídnout naformátovat tu vytvořenou partition pro svoji potřebu s tím, že zbylou oblast HDD kde není vytvořená žádná partition by měl ignorovat a tu bys následně mohl zkusit naformátovat a používat pod PC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu