Robert Vosika Odesláno Březen 17, 2016 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2016 (upraveno) Zdravím, mám 4 GB ram paměti, ale použitelné jen 2,35 GB, furt se divím jaktože mi hry moc dobře nejedou, nějáké tipy jak tuto RAM vyčistit? Windows 10 64-bit Upraveno Březen 17, 2016 uživatelem Robert Vosika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 CiD Odesláno Březen 18, 2016 Nahlásit Share Odesláno Březen 18, 2016 Možná proto, že necelý 2GB si vezme systém? ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Robert Vosika Odesláno Březen 18, 2016 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 18, 2016 Takže kdybych měl třeba 32gb tak budu mít 30gb? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 CiD Odesláno Březen 19, 2016 Nahlásit Share Odesláno Březen 19, 2016 Přesně tak... Každý systém si nějakou pamět musí vzít, at už Windows nebo Android nebo jinej ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Cachus Odesláno Březen 19, 2016 Nahlásit Share Odesláno Březen 19, 2016 Možná proto, že necelý 2GB si vezme systém? ;) a nevzme si 2GB treba integrovana grafika... ? ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 CiD Odesláno Březen 19, 2016 Nahlásit Share Odesláno Březen 19, 2016 Pokud máš integ. tak ta si samozřejmě také něco vezme ale to nic nemění na tom že systém si kolem 1GB vezme, po pár týdnech a nainstalování aplikací to je víc ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Moderators drak3go Odesláno Březen 19, 2016 Moderators Nahlásit Share Odesláno Březen 19, 2016 Problém menší velikosti využitelné paměti vůči té instalované může být i v limitaci HW (základová deska / BIOS), nemusí to být nutně záležitost systému. Doporučuji pročíst např. články ZDE a ZDE (v tom prvním se sice píše v souvilosti s Windows 7, ale myslím, že u Windows 10 tomu nebude jinak). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 CiD Odesláno Březen 19, 2016 Nahlásit Share Odesláno Březen 19, 2016 Bylo by dobré hodit screen ze Sledování prostředků, a co vubec máš za HW. Pokud vypnu Chrome, Steam, Raptr.... tak mám použitou kolem 1,3 GB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Moderators romeno Odesláno Březen 19, 2016 Moderators Nahlásit Share Odesláno Březen 19, 2016 No ja mam teda Windows 10 64bit, 4 gb ram a ukazuje mi to pouzitelne 3,48 gb, tam bude asi nejaky problém v ram modulu. A mam taky grafiku integrovanou na zakl. desce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Cachus Odesláno Březen 20, 2016 Nahlásit Share Odesláno Březen 20, 2016 Pokud máš integ. tak ta si samozřejmě také něco vezme ale to nic nemění na tom že systém si kolem 1GB vezme, po pár týdnech a nainstalování aplikací to je víc ;) S win 10 teda zkusenosti nemam... takze je mozny ze tam je to jinak... Nicmene na W7 to vyuzitelnost hlasilo jen ve chvili kdy ma clovek bud integrovanou grafiku (jejiz velikost pameti kterou si bere, se da menit v biosu) nebo ve chvili kdy mel clovek 32bit systema a vic jak 4gb ram... Samozrejme ze si OS neco bere, ale to si clovek zjistil jednoduse ve spravci uloh mezitim co v tomhle prehledu mel klasicky napsano treba 4GB RAM ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dominik 101 Odesláno Prosinec 28, 2021 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 28, 2021 Já mam taky menší problém. Mam 4 GB ram a do dneška sem měl použitelné 3 GB ale teď najednou už jen 2,6 GB. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Junior Moderators mirai_trunks Odesláno Prosinec 28, 2021 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Prosinec 28, 2021 a dotaz je tedy jaký? Zkus restart a bude vice ram. Nebo byl update a windows sežral něco navic, nebo si neco nainstaloval a bezi na pozadi.4gb ram v roce 2021 je jiz nepouzitelne vicemene. Puvodni dotaz byl z roku 2016, jen tak pro zajimavost.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Robert Vosika
Zdravím, mám 4 GB ram paměti, ale použitelné jen 2,35 GB, furt se divím jaktože mi hry moc dobře nejedou, nějáké tipy jak tuto RAM vyčistit?
Windows 10 64-bit
Upraveno uživatelem Robert VosikaOdkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
11 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.