Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PS4 NEO..počátek rychlého konce ps4?


Smartmax

Recommended Posts

Upgradovaný model PS4 pod pracovním názvem ps4 neo.

Detailní informace a poměrně dobře sepsáno např. zde http://diit.cz/clanek/playstation-4-neo-nese-polaris

Výpočetní výkon zhruba třikrát vyšší jak ps4...poslední zvěsti hovoří o tom, že by se mohla objevit už v září. http://www.eurogamer.cz/articles/2016-05-13-vyzradil-ps4-neo-do-rijna-pak-to-odvolal

Sony očekává od vývojářů, že budou přistupovat se stejnou péčí jak k verzím pro PS4 tak pro pS4.5. Očekává rovněž, že na ps 4.5 nevyjde žádná hra exkluzivně.

Důvodem je nepochybně jednak VR, ale také dech...který s příchodem nové generace grafik do PC...současným konzolím brzy dojde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ty si to podle mě nikdy nekoupí, protože ty uvažují o ps4 z hlediska, že teď seženeš za 6k parádní bazar... tak o tom uvažují, ale o dvojnásobku určitě ne...

já, pokud na to nějak vyšašim peníze, si to koupím, už jenom kvůli VR... protože sluchátka a televize v jednom, to je prostě GUT. nemusim nikoho dalsiho otravovat se svyma hrama, muzu si tam pustit porno... parada.

Upraveno uživatelem drak3go
Používej tlačítko "EDIT"
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Ono teď se snadno říká, že "zbytečná věc" apod. řeči, ale víme jak to chodí. Až nastane ta doba a nový model vyběhne do prodeje, bude po něm hlad. Vždycky to tak je. Velká většina těch, kdo v tu dobu nebude mít žádnou PS4 a bude zvažovat její pořízení se bude zajímat o novější model a taky si myslím, že velká většina těch, kteří PS4 už mají anebo do té doby mít budou, bude chtít "upgradovat". Ne proto, že by to bylo třeba hned nevyhnutelné, ale prostě proto, že bude novější a výkonnější model. Patří to k trendu a řeči o ceně, zbytečnosti apod. tu velkou většinu zájemců nezastaví. A postupně se budou bazary plnit "starými" modely PS4, protože jak se budou (a ony budou) objevovat články, recenze a řeči o tom, jak je ten výkonnější model cool, jak to Uncharted ve 4K vypadá nesrovnatelně lépe, než na původní PS4 (přestože to třeba nemusí být pravda), jak to VR posouvá hranice hraní až k nebeským branám, pak tomu tlaku podlehne i většina těch, kteří na začátku ty řeči okolo měli.

No a dopadne to tak, že zbyde jen erek a perek, kteří to tu budou hejtovat a hrát na stařičkých PS4 s televizory 1080p a budou zde číst příspěvky SONY fanboys (už se na ně moooooc těším) o tom, jak nad-nadstroj krásně vrní při 4K :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budou dvě verze her a otázkou je, která z konzolí to odnese. Nikdo nemůže naivně čekat, že se opravdu dostane stejné péče jako dosud hře, která má být optimalizovaná na dva systémy. Buď se bude optimalizovat na Ps4 a jen se přihodí nějaké fíčury, aby se vlk nažral a koza zůstala celá...tzn. aby majítelé nové konzole dostali opravdu lepší chod (1080p a 60 fps...to asi nebude problém) a nebo to bude naopak. Jiná možnost není.

Problém je, že s upgradem přijde příští rok i xbox one a údajně ten upgrade má být výkonem ještě trošku jinde, než je ps4 neo. Pak jsem zvědavej, jakej v tom bude maglajz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Já bych upgrade Xone nenazýval problémem, osobně se na něj taky moc těším. Je dobré mít konkurenci, která nespí a prospívat to může oběma platformám a především nám, uživatelům.

Pokud jde o Xone tak jsem zaslechl zvěsti, že upgrade Xone půjde "stavebnicově" (ala PC), což by nebyla tak úplně špatná varianta. Sice toto na někoho může působit jako to, že už to pak není herní konzole a společně s integrací Win10 se z toho stává PC, ale aby to nakonec nebyla lepší cesta, než pokaždé měnit celou pixli a zbavovat se té staré ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vem si na kolik systémů bude vývojář optimalizovat....ps4, xbox one, ps4 neo, xbox scorpio, nintendo nx (tady tedy nejspíš zatím nevíme, co to bude zač).....

I lidi s konzolemi chtějí pěknou grafiku a koukat na plynulé hry bez propadů.....Záleží na ceně a záleží na tom, co vykouzlí z takového výkonu vývojáři. Upgrade konzole je novinka...já sám jsem zvědavý, jak se to ujme.

Upraveno uživatelem drak3go
Používej tlačítko "EDIT"
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Udělali by mi a nejen mě radost kdyby zakomponovali zpětnou kompabilitu což sice nebude asi reálný ale bylo by to super :D

Nepůjde o zpětnou kompatibilitu, ale ty dvě verze budou existovat paralelně.....údajně to tak chce SONY. Proto je tam požadavek na to, že žádná hra nebude exkluzivně pro ps4 neo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nova 1080p stara 720p to je preci jasne :-)

Tak jasné to nebude. Požadavek byl daný pro ps4 neo. Podmínkou bude full hd a 60 fps údajně. Ale rozhodně se očekává, že hry pojedou i v rozlišením vyšším. A ten model určitě vychází kvůli VR.

Upraveno uživatelem Smartmax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, že ps4 neo bude, je asi tak jasné, jako dnešní nebe nad Znojmem. Specifikace unikly z leaknutých dokumentů viz např. zde http://www.expertreviews.co.uk/games/ps4-games/1404650/ps4-neo-specs-price-release-date-rumours-for-the-ps45

Klidně to někdo může přejmenovat na ps4 neo spekulace, informace....je mi to fuk.....ale tvrdit, že ta konzole třeba nevyjde nebo co já vím..je v tuto chvíli už trochu mimo.

Upraveno uživatelem Smartmax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslím si, že by si novou verzi, koupil někdo jen kvůli VR, ale já bych do toho šel hlavně proto, že bych snad konečně mohl hrát bez propadů fps a taky na slibovaných 60!...sice není zaručené, že to bude s novou verzi lepší, ale doufám v to. Každopádně, až vyjde, bazary budou plné starých PS4 a ceny budou asi hodně zajímavé. A ano, já osobně si myslím, že to konec staré PS4 bude. Kdo bude chtít plnohodnotný herní zážitek, těžko bude sahat po slabší mašině. Ještě mě zajímá s čím přijde Xone, protože už jsou nějaké infa, že má být ještě snad o 3 třídy lepší než Neo, ale zatím jen spekulace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvidí se, jaké rozdíly ve hrách budou...a jaká bude cena. Tedy čím sony přesvědčí současné majitele ps4 k upgradu případně nové majitele ke koupi. SONY je to imho jedno....na ps4 už vydělává....a je otázka, co ji stál vývoj NEO...sám grafický čip nemusí být o tolik dražší, než ten současný...jestli vůbec. Podle mne riskuje už tím, že vydává takto rychle novou konzoli.....takže napálit nějakou sumu kolem 12-13k je imho unreal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu