Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

DVD Mechanika


Grymaz

Otázka

Zdravím, bohužel mi přestala fungovat DVD mechanika v NTB,přesněji CD-R mi to normálně načte, DVD mi to přehraje, ale jak dám do mechaniky DVD-R tak to mi prostě nenačte, zkoušel jsem asi 10 DVD a ani jedno to nenačte. Je to trošku zvláštní, když prázdné CD to načte,nahráté DVD to přehraje ale prázdné DVD to vůbec nechce načíst. Tak se chci zeptat, vyplatí se vůbec někde kupovat novou DVD mechaniku a kde je možné nějakou slušnou zakoupit za slušnou cenu? Samozřejmě bych rád vypaloval pro děti pohádky atd. Děkuji za rady :bash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

9 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

ahoj, měl jsem už několik noťasů a mechaniky odcházejí častěji než jágr z repre. Zkus první čistící cd, pokud nemáš nebo ti nepomohlo tak doporučuju rovnou koupit extrení dvd rw mechaniku, kterou připojíš do ntb pomocí usbkabelu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

pokud nemáš cd, ani ho nekupuj, stojí mezi 100 - 200 kč a pomáhá většinou jen na zašpiněné čočky. Extrerní mechaniku máš třeba tady https://www.alza.cz/lg-gp57eb40-cerna-d2418308.htm?catid=18848536 za 669kč, nebo tady za 699kč + 10dvd zdarma https://www.alza.cz/asus-sdrw-08d2s-u-lite-cerna-d298084.htm?catid=18848536

EDIT: Toho druhého asuse jsem měl cca půl roku a fungoval bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Děkuji moc i když je mi to stejně záhadou, teď jsem zkoušel vše přehrát originální cd,dvd, kopírované cd,dvd,prázdné cd vše naprosto bez problémů v mechanice jde,jen prostě prázdné dvd nenačte,to moc nechápu. Myslel jsem, že buď půjde vše nebo nic ale takhle. Tak teda koupím externí HDD,snad po zakoupení se mechanika nevzpamatuje a najednou DVD nepojede:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Podle toho jak to popisuješ mě to nejvíc připadá tak, že to "prázdné" DVD, které ti mechanika nečte, je formátu který mechanika neumí číst. Ne každá mechanika zvládne oba formáty DVD-R i DVD+R, takže je možné, že ta tvoje umí jeden z nich a tvoje prázdné DVD je zrovna ten druhý formát.

Pak je taky možné (ale to doufám můžeš vyloučit), že ta mechanika to DVD načte, jen ty to nevidíš, protože pochopitelně když je prázdné, nic na něm nemůžeš vidět ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak to bylo samozrejme mysleno ale spatne napsano :-)

Takze 2 roky jsem na tomto ntb pouzival dvd verbatim,vzdy bez problemu slo a v pohode slo na ne i vypalovat. Nyni mi proste prazdne dvd verbatim nenajede. Takze jsem udelal zoufaly pokus,pac u nas v kb a okay meli prazdne dvd pouze verbatim,ze zoufalosti jsem sel do kaufu a koupil jejich no name prazdne dvd a svete div se,tohle no name dvd v mechanice bez problemu najede. Vysledek je tedy takovy,ze asi mechanika za ty dva roky mela tech verbatimek plne zuby,tak uz je odmita "zkousavat" :-)

Upraveno uživatelem drak3go
Používej tlačítko "EDIT"
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

To může stále být tím formátem. o kterém jsem psal. Pokud ale používáš stále stejný formát DVD médií jako doposud, případně i ta noname média mají stejný formát jako ty Verbatim, které ti nefungují, pak jsi možná narazil na špatnou várku (méně kvalitní barvivo apod.). Nebylo by to nic neobvyklého ve světě spotřebního materiálu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jj,je dost možný, že to byla nějaká špatná várka DVD Verbatim,možná někdy v budoucnu vyzkouším Verbatim jinou várku a uvidím jestli půjdou. Ty co mě na NTB nešly, tak rodičům v pohodě jely, tak v nejhorším jim pak věnuji i ty další pokud by nešly :)

Upraveno uživatelem drak3go
Příspěvek nad tvým se necituje
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu