s.i.d.79 Odesláno Květen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 29, 2009 Ahoj, chci se jen zeptat, mám DELL Vostro 1310, instalace jak 10.4.8 tak i 10.5.2 probÄ›hla v pohodÄ›, ale mám problĂ©m s tĂm, Ĺľe mi nejde zvukárna a pak se mi to nechce pĹ™ipojit na net, jak pĹ™es wifinu tak ani klasika pĹ™e kabel, jedinĂ© co mi to najde je BT, bohĹŻĹľel jsou to mĂ© prvnĂ zkušenosti s Macem tak nepoznám jestli to našlo ovladaÄŤe k HW nebo ne. Daj se pĹ™ĂpadnÄ› nÄ›kde stáhnout nÄ›jakĂ© ovladaÄŤe nebo nÄ›co aby zaÄŤla chodit sĂĹĄ, dĂk za jakoukoliv pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červen 9, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 9, 2009 Jedine, co ti v tuto chvili mohu poradit je: http://www.google.com/search?hl=cs&client=safari&rls=en&q=DELL+Vostro+1310+osx86&btnG=Hledat&lr= ... (ano, takhle se resi problemy s osx86 :) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barny69 Odesláno Červen 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 23, 2009 ZdravĂm, mám workstation od HP (xw4600) intel core 2 quad kamrád mi Ĺ™Ăkal, Ĺľe pokud si na nÄ›j dám OS od Applu, tak mi to poběžà jen na jednom jádru. co je na tom pravdy? dĂky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nil3E Odesláno Červen 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 24, 2009 ZdravĂm, mám workstation od HP (xw4600) intel core 2 quad kamrád mi Ĺ™Ăkal, Ĺľe pokud si na nÄ›j dám OS od Applu, tak mi to poběžà jen na jednom jádru. co je na tom pravdy? dĂky za odpověď Blbost :roll: Pokud vĂm tak dnesšnĂ Macbooky / PoÄŤĂtaÄŤe majĂ všechny vicejádrovĂ© pĹ™imo od Intelu.. DvÄ› jadra fungovat urcite budou,jak na tom jsou dalšà dvÄ› to uĹľ nevĂm.... //Anonymous_: u osx86 si opravdu jisty nejsem - mozna opravdu neumi pracovat se dvema jadrama.. Krk bych za to teda nedaval. Nil3E : Tady jsem o tom nÄ›co našel : http://www.hackint0sh.org/forum/f133/74782.htm a co tak ÄŤtu o tom dellu a quad corech,tak doporuÄŤujĂ hlavnÄ› KALYWAY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aGr Odesláno Červen 25, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 25, 2009 Tak jsem taky zkousel MACa a nejednoduchych pletkach (predevsim kvuli dualbootu) jsem uspesne nainstaloval MAC OS X 15.5.6 (iDeneb). Jenze to je tak vsechno. Pri spousteni mi najede bila obrazovka s jablickem a nic dal se nedeje. Zkousel sem i Voodoo kernel, ktery vsak skonci stejne akorat na obrazovku vypise panic error. Poradite? Ma cenu zkouset jine verze? Masina: ASUS P4P800SE, Intel Pentium 4, GeForce 6600GT - podle osx86 wiki by to na teto konfiguraci jit melo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červen 25, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 25, 2009 http://www.google.cz/search?rlz=1C1GGLS_csCZ292CZ319&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=ASUS+P4P800SE+osx86 -> http://www.hackint0sh.org/forum/f181/55983.htm .. aneb jak se resi problemy s osx86... doufas, ze uz to nekdo resil (a vyresil) pred tebou :) Jeste jednou vec bych rad doplnil, k dualbootu s winama jsem nalezl "uzasnou vec" - takze pokud reinstalujete Windows a nasledne uz nemuzete nabootovat do Macu nebo pokud instalujete Mac a az pote Windows, ci pokud vam proste nejak zlobi Darwin bootloader, tak ve windows nainstalujte Acronis Disk Director Suite, ve kterem je Acronis OS Selector - coz je opravdu luxusni boot manazer :-) Ja to tak mam a doporucuji. (samozrejme to neni freeware, ale na warez forech/googlu/torrentech neni problem najit linky :) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nil3E Odesláno Červen 25, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 25, 2009 Ja ještÄ› doporuÄŤim super GRUB Live disk .... GRUB asi všichni znajĂ z linuxu..tak ho lehce nabootujete z flashdisku a nabootujete jakĂ˝ OS chcete v pĹ™ipadÄ› kdyby se cokoli pokazilo :) http://supergrub.forjamari.linex.org/?section=download Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aGr Odesláno Červen 26, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 26, 2009 http://www.google.cz/search?rlz=1C1GGLS_csCZ292CZ319&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=ASUS+P4P800SE+osx86 -> http://www.hackint0sh.org/forum/f181/55983.htm.. aneb jak se resi problemy s osx86... doufas, ze uz to nekdo resil (a vyresil) pred tebou :) Jeste jednou vec bych rad doplnil, k dualbootu s winama jsem nalezl "uzasnou vec" - takze pokud reinstalujete Windows a nasledne uz nemuzete nabootovat do Macu nebo pokud instalujete Mac a az pote Windows, ci pokud vam proste nejak zlobi Darwin bootloader, tak ve windows nainstalujte Acronis Disk Director Suite, ve kterem je Acronis OS Selector - coz je opravdu luxusni boot manazer :-) Ja to tak mam a doporucuji. (samozrejme to neni freeware, ale na warez forech/googlu/torrentech neni problem najit linky :) ) Diky moc, na tuhle stranku jsem se taky dostal, ale jaksi jsem ji zavrhnul predtim nez jsem scrolloval dolu :). Takze diky, zkusim. Ja dualboot delal podle toho navodu na http://j3ss31963.wordpress.com/2008/09/30/the-most-easy-way-to-dual-boot-leopard-and-xp-with-ideneb-leopard-1055/ a bez problemu. (I kdyz samozrejme ten OS Selcetor je elegantnejsi reseni ;) ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aGr Odesláno Červen 26, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 26, 2009 Tak super, povedlo se. Jenom mi nefacha klavesnice (PS2) :-/ . Nasel jsem patch, ale pokud tomu dobre rozumim tak musim prepsat nejake soubory v MAC OS. Poradite nejaky win program, ktery umi cist (a hlavne zapisovat) do partice s MAC OS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saattiii Odesláno Červen 27, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 27, 2009 Mám takovej menšà problĂ©m ...... nainstaloval jsem si Kalyway 10.5.2 na externĂ USB hdd a poÄŤĂtaÄŤ si ho nedokáže pĹ™i bootovánĂ najĂt aby se mi spustil OS X .... timpádem se mi pustĂ win XP a nebo mĹŻĹľu bootovat z CD/DVD ...... nemohl by mi tady nÄ›kdo pomoct jak pĹ™ihlásit ten exterĹ?ák aby byl bootovacĂ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aGr Odesláno Červen 27, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 27, 2009 A BIOS ho normalne vidi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saattiii Odesláno Červen 27, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 27, 2009 No právÄ› Ĺľe nevidĂ :cry: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ecko Odesláno Červen 28, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 28, 2009 ÄŤus nw jakej bych si mÄ›l vybrat pro svĹŻj ntb??.. mám acer aspire 6920... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slexcz Odesláno Červen 28, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červen 28, 2009 Lidi to co tu mate je strasne stare dneska uz sou IPC 10.5.6 atd. a normalni OSX uz ma 10.5.7 coz na pccku Rozjedete nainstalovanim 10.5.6 distro treba iDeneb 1.4 nebo iPc 10.5.6 PFF5 a pak update iDeneb combo update 10.5.6-10.5.7 10.4.8 je uz strasne stare a zaroven hodne nebezpecny :P Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červen 28, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 28, 2009 Tigera 10.4.8 muzes dle navodu, co jsem zde napsal, updatovat na 10.4.11 (nejnovejsi Tiger) a nasledne instalovat combo security updaty - ktere se pro Tigera stale kazdy mesic vydavaji. A proc mit Tigera v dnesni dobe? Co treba kdyz mas ATI grafiku a QE (quartz extreme - 2D HW akcelerace) jede pouze na Tigeru? Na Leopardu neni zadna moznost jeho zprovozneni. A bez QE nespustis ani video.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nil3E Odesláno Červenec 2, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 2, 2009 SouhlasĂm... Tiger je mnohem kompatibilnÄ›jšà ze staršĂm HW,takĹľe pokud chces nainstalovat OS X na staršà stroje,tak jedinÄ› tiger.... Jinak tady je menšà navodek,co jsem sepsal.....Doufám Ĺľe bude k uĹľitku : Jak na Dualboot (Mac OS X + Windows XP) ;) Pozn.: boot je funÄŤnĂ taky MAC OS X + Windows Xp Linux. klidnÄ› i DOS apd... PĹ™edem se omlouvám za gramatickĂ© chyby,psal jsem to jen tak a na rychlo.. :) :!::!:!! Vše provádĂte na vlastnĂ nebezpeÄŤĂ !!:!::!: PotĹ™ebujeme: Disk na kterem je vypalene ISO mac Os X Windows XP Install CD UjištÄ›nĂ,Ĺľe váš PC podporuje Mac Os X 1,5-3 hod ÄŤasu,pevnĂ© nervy Zalohu nejcenÄ›jšĂch dat,jen pro jistotu. DoporuÄŤĂm: UdÄ›lat si super GRUB Live disk,kdyby se cokoli pokazilo,muĹľete nabootovat pĹ™es tento disk do oken z5 :) http://supergrub.forjamari.linex.org/?section=download :arrow: Pokud dÄ›láme vše od začátku,tak: VloĹľĂme Windows XP instalaÄŤnĂ CD a nabootujeme. PĹ™i vytvářenĂ partitonu si udÄ›lejte partition,jen pro XP,nejlĂ©pe tak 10GB.pokud chcete na tento disk pĹ™istupovat pĹ™es OS X naformátujte ho na FAT32 , NTFS vám nebude fungovat ! Zbytek disku nechte prozatĂm nevyuĹľitĂ˝ ! A dalšà partition pro vaše data :) Velkost kolik chcete,ale nechte si tak 10-15GB na OS X a nafomátujte na FAT32. Nainstalujte okna,dlouhá ÄŤast !. :arrow:Pokud máme win XP a chceme jen dosntalovat osx zaÄŤĂname zde: NeÄŤekanÄ›,dejte OSX do mechaniky a nabootujte. KdyĹľ jste v instalaÄŤnĂ aplikaci nahore kliknÄ›te na Utilities -> Disc Utility. Vyberte volne mĂsto a n aformátujte ho na "Mac OSX ĹľurnalovacĂ systĂ©m" Je to velice pĹ™ĂvÄ›tivĂ© rozhranĂ,nebude problĂ©m. Aplikujte a ukonÄŤte Diskovou aplikaci. PokraÄŤujme dále ale NEINSTALUJME! :arrow:Budeme potĹ™ebovat stáhnout darwin bootloader,pĹ™es terminál. Spustme tedy Utilities -> Terminal Dostaneme malĂ© okno a Darwin řádku napišeme "diskutil list" (bez uvozovek) po vypsanĂ textu,si zaznaÄŤĂme,kde máme nainstalovanĂ˝ MAC OSX napĹ™ "disk0s2" dále napĂšeme "fdisk -e /dev/rdisk0" koneÄŤnĂ© ÄŤĂslo 0,budete muset nahradĂt vašĂm z pĹ™edchozĂho kroku (ÄŤislo kterĂ© je u DISK ne to co je u S)...Ve vÄ›tšinÄ› pĹ™Ăpadu ,to je ale 0. NapĂšeme "flag2" kde ÄŤĂslo za flag je ÄŤlĂzlo za "s" ve ÄŤtvrtem kroku,v mĂ©m pĹ™ĂpadÄ› tedy 2.Toto vám zaznaÄŤĂ partition s OSX jako hlavnĂ boot partiton. napĂšeme "write" ,toto zapĂše všechny zmeny na disk.Budeme muset potvrdit! Zvolme tedy "Yes" NapĂšeme "exit" ukonÄŤĂme fdisk NapĂšeme "exit" ukonÄŤĂme terminál. :arrow:V terminálu jsme hotovĂ: Nainstalujeme OSX :) nezapomente vybrat ovladaÄŤe a potĹ™ebnĂ© packy. Po innstalaci,se system restartuje. Pokud vše vyšlo,tak jak má mÄ›lo by se obÄ›vit Darwin boot menu. KdyĹľ v boot menu stiskneme F8 ještÄ› neĹľ nám auto nabootuje OSX , vyjede seznam OS na vĂ˝bÄ›r :) TIP: Pokud je na vás darwin moc rychlĂ˝.Nabootujeme do OSX a spustĂme terminál.A pišme poĹ™adÄ› "sudo -s" pak "cd /Library/Preferences/SystemConfiguration/" pak "pico com.apple.Boot.plist" potom uprvaĂme ÄŤĂslo v závorkách STRING Toto ÄŤĂslo je v sekundách. Ja pouĹľĂvam 4sekundy,protoĹľe vÄ›tšinou pouĹľĂvam OSX. doporuÄŤuju tak 8-10sec pokud budete ÄŤasto pĹ™epĂnat OS. <key>Timeout</key> <string>8</string>" Vypneme pĹ™ikaz "pico" stisknutĂm CTRL + X NapĂšeme "Y" tim potvrdĂme zmÄ›ny. NapĂšeme "exit" ukonÄŤĂme sudo NapĂšeme "exit" ukonÄŤĂme terminál. Kdyby se toto posr*lo ,v tomto pĹ™ĂpadÄ› sputĂme OS X z DVD a tam v terminálu napravĂme ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nicota Odesláno Červenec 15, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 15, 2009 Tak instalace se spustila v pohode,jenom jsem narazil asi na dost zavaznej problem.Pri formatovani disku mi to najde jenom dvd mechaniku a pevnj hadr ne,asi to bude tim ze je to sata disk,Poradite mi nekdo? diky vsem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dark_user Odesláno Červenec 15, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 15, 2009 v biosu se nekdy da ten sata vypnout (alespon u notebooku to tak jde) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 15, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 15, 2009 Tak instalace se spustila v pohode,jenom jsem narazil asi na dost zavaznej problem.Pri formatovani disku mi to najde jenom dvd mechaniku a pevnj hadr ne,asi to bude tim ze je to sata disk,Poradite mi nekdo?diky vsem Pokud zkousis Tigera, zkus Leoparda. Na Tigerovi mi to delalo u ntb se SATA tez. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 15, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 15, 2009 ..Jinak tady je menšà navodek,co jsem sepsal.....Doufám Ĺľe bude k uĹľitku :[/b] .. Moc pekne, hodnotim snahu. Ja mam vsak jednuduzsi navod :lol: Budeme potrebovat: - Acronis Disk Director Suite (warez xD), jehoz soucasti je Acronis OS Selector - Mac OS X DVD, Win XP CD, Linux CD atp.. Postup: - dle navodu nainstalujeme Mac OS X, pote pripadne Linux aj. systemy a (prekvapive) nakonec Windows XP - nabootujeme do Win XP - nainstalujeme Acronis Disk Director Suite a spustime - nechame nainstalovat/zavest atp. Acronis OS Selector, ktery je soucasti Acronis Disk Director Suite Hotovo! Nyni se vam objevi krasna prehledna tabulka Acronis OS Selectoru, kde bez jakychkoliv konfiguraci budete mit k dispozici boot do vsech OS na vasem PC/ntb :) Acronis OS Selector vypada nejak takto (vy tam budete mit Mac OS X (defaultne nazvany tusim "Unkown", Windows XP, pripadne dalsi OS) Pozn: naschval to mam jako novy post - pro prehlednost (chci oddelit navod od odpovedi :) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ScH0ll_kIll3r Odesláno Říjen 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Říjen 19, 2009 Tak na svĂ˝ T40 to za boha pořád nemĹŻĹľu rozchodit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Říjen 19, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 19, 2009 A s cim konkretne mas problemy? Ja rozchodil jak Leoparda, tak Tigera. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ScH0ll_kIll3r Odesláno Říjen 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Říjen 20, 2009 Sekne se to pĹ™i loadu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Říjen 20, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 20, 2009 Tak to je opravdu malo informaci... S tim ti tu tezko nekdo pomuze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipkar Odesláno Říjen 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Říjen 24, 2009 Cus lidi mam takovy problem po instalaci (,ktera probehne v poradku) tygera na mem notasu acer extenza 5620g mi to po restartu hodi hlasku at to znova restartuju ,tak restartuju a nic se nedeje!!! zkousel jsem to instalovat 3x po sobe a na potreti mi najela hlavni obrazovka z jabkem ukazalo mi to ze to nacita ja myslel ze mam vyhrano a ejhle opet zamrzlo a nic.tak prosim prosim poradte co stim verim ze mi pomuzete diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.