Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Acer aspire one(minintb)


parecek

Recommended Posts

Zdravim, mam tenhle ntb s xp a ptám se:

1.Opravdu umí mobilní sítě?(nešla mi do nej dat simkarta)

2.Chtěl bych si nainstalovat Linux(nejspíš asi linpus co je na druhy verzi AAO - kdyžtak nějakej jednoduchej doporučte) protože xpčka sou strašně pomalý.A taky nwm kde ten linux stáhnout.(stáhnul sem pár verzí ale pri instalaci se sekl) a kolik by to žralo místa na HDD

3.kdybych ho nainstaloval na paměťovku, šlo by to z ní nabootovat?(protože má 18GB SSD a na něm mi zbývá jen 6GB), ale ten SSD bych mohl zformátovat nebo hoodně umazat :D

Předem dík za odpovědi--> pošlu Thanks

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

linux zere cca 2-4 GB to mozna ani ne jinak rekl bych ze XP sou docala svizny

samozdrejme linux je sviznejsi ale bejt tebou pokud mas XP tak bych je tam nechal :-)

a simka de strcit myslim jenom do 3G verze :D

To zere mozna tobe, normalne linux zere 200-500MB.. A neni problem si to zkrotit na 100MB (i s graf. prostredim) - napr. Gentoo + zkompilovany fluxbox..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no pokud mas xp tak bych je tam klidne nechal, na nektery AAO je kumst je dostat :D

ale jestli chces linux na tu ssd tak asi ten co tam davaj (to je myslim ten linpus ne?)

on je myslim nejak upravenej aby si vic rozumnel s tim ssd, uz se to tu myslim i resilo

co mas za verzi? nevim o tom ze by aao zvladalo mobilni site, moc nesleduju top modely, tak mozna nejaky top to dava, ale standartni vybava to urcite neni

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na AAO doporučuju Linux,Okna tam nemužu ani vystát....

Jinak používam Ubuntu 9.4 ..žere mě to asi 1,5GB,Není problém použít menší distribuce,jednu dobu mě tam jel SLAX a ten žral sotva 300MB i s grafickým prostředím KDE,navíc všechny nové distribuce..myslím nové verze/buildy/vydání by měli obsahovat už i ovladače na netbooky.Vím že předtím byli celkem problémy s wifinou a grafikou,ale to už vyřešili nové ovladače.

Vice info na www.aspireoneuser.com ...Včetně těch linků na linux

Ja doporučuju Ubuntu nebo Ubuntu Netbook Remix ani ten SLAX když běží z HDD není špatnej...

EDIT:

Ještě doporučím mobilin 2.0 (http://moblin.org) - distro speciálně pro mobilní zařízení a netbooky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...
To zere mozna tobe, normalne linux zere 200-500MB.. A neni problem si to zkrotit na 100MB (i s graf. prostredim) - napr. Gentoo + zkompilovany fluxbox..

hele tedka sem si nainstalovat gentoo...stahnul sem si live cd(80mb) a postupne instaloval stage3, portage, nastavil vsecko, grub atd, zkompiloval sem si icewm a potom zadam prikaz "df" a nestacim se divit...da se rict ze me "nic" zabira 2.7 giga ??? WTF??? poradis?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ježiš marjá, Anonymousi, o gentoo ani nemluv, co když to ten človíček zkusí? :D Vidíš, už zkusil... :D Jeho nervové zhroucení máš na starosti ty.

Teď k problému. Gentoo bych ti rozhodně nedorporučil, to používají pokročilí uživatelé na svých pc. Pokud jsem tě odhadl špatně a jsi pokročilý uživatel linuxu, pak se omlouvám, ale na to, jak gentoo osekat jistě přijdeš sám. No, Linpus by tam fungovat měl, stejně jako Eeebuntu, které vypadá moc pěkně a je stabilní. Bohužel mám zkušenosti takové, že čistý linux, ve kterém se člověk nechce hrabat zabírá více místa, než Windows (krom těch speciálních dister) a je pomalejší než windows (i s těmi speciálními distry).

Takto vypadá Eeebuntu :-) (dá se stáhnout i v normální verzi).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu