Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Ōkamiden: The Small Sun (大神伝~小さき太陽~ / Ookamiden: Chiisaki Taiyou)


.Den

Recommended Posts

Konecne je to tady! Potvrzeno pokracovani naprosto dokonale hry Ōkami (PS2, Wii), tentokrat vsak pro Nintendo DS! Sice bych to radeji videl na PS3, ale na druhou stranu i na DS to urcite bude bomba.

Puvodni Ōkami je uzasna "skakacka" s vyjimecnou grafikou a zvukem, doslova umeni. Rozhodne nejlepsi hra sveho druhu na PS2. Navic, coz tedy vetsina nejaponcu nevi, zahrnuje obrovske mnozstvi postav a pribehu z japonske shintoisticke mytologie. Pokud mate PS2 nebo Wii, urcite si ji zahrajte!

Jsem zvedavy, jak dopadne tento NDS sequel, jelikoz puvodni hra je zcela vyjimecna a Ōkami-den (tj. "Legenda Ōkami" * ) jiz nevytvari puvodni Clover Studio, ktere bylo dost hnusne rozpusteno kvuli nizkym pocatecnim prodejum puvodni hry, ale nekdo uplne jiny. Snad to nezmrsi...tento sequel je pro me zatim nejpresvedcivejsi duvod, proc neprodat NDS.

*Ōkami (psano 大神 jako v nazvu hry) znamena "velka bohyne" - nejspis proto, ze ve hre hrajete za ztelesneni Amaterasu, coz je jedna z nejvyssich shintoistickych kami (bozstev), bohyne slunce. Zaroven se vsak jako [okami] cte i slovo "vlk", resp. "vlcice", za kterou prave hrajete. Je to takova mensi japonstinarska jazykova hricka.

OkamiDS_90212_screen.jpg

Podle tohoto scanu z japonskeho casopisu Famitsu je datum vydani pro Japonsko 2010 - neurcito. Capcom se zatim nevyjadril k pripadnemu vydani v US/EU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, pry se tentokrat nebude hrat za Amaterasu, ale Chibiterasu. :lol: Ve volnem prekladu neco jako "Miniterasu". Jen by me zajimalo, jestli v tom bude nejaky rozdil, nebo se jim jen nepodarilo na DS prevest puvodni Amaterasu tak, aby nepusobila komicky. ^^

Na TGS vysel prvni oficialni minitrailer!

A tady uz je i prvni oficialni normalni trailer. ^^

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...
  • 11 months later...

Jentak mimochodem... Hra uz je venku, tedy alespon v Japonsku. ;)

Vypada paradne, ale jelikoz japonstina je tam docela tezka (mytologie, stare pribehy, tematicky ladena stylistika) a ma to pitomej font, tak si asi pockam az na anglickou verzi... Co jsem to ale chvilku zkousel, vypada to dustojne. :) Tak snad me nezklame ani az ji poradne rozehraju. Okami je pro me nejlepsi hra, co na PS2 vysla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zjistil, ze v samotne hre je japonsky font uplne normalni... Coz je fajn. (Zkousel jsem si asi 20 minut hry).

Problem je ale jinde... Jelikoz jsem u Okami stravil asi 70 hodin a docela dobre si pamatuju zakladni lokace, docela me mrzelo, ze je to ted vsechno takove osekane. Treba ta vesnicka, kde se v puvodnim Okami zacina, je asi jen polovicni. A kamera taky neni volne ovladatelna, coz je u takovych her docela minus. Jinak to vsak vypadalo pekne a v duchu stareho Okami... Tak doufam, ze i pres tyto minusy me hra nakonec nezklame. :)

LOPO_X: Jake jsou jeste podobne hry? Tim teda nechci rict, ze zadne nejsou, jen se ptam, protoze bych rad doporuceni. :) Krome Zeldy tedy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no prave ze treba Zelda ja to beru proste tak ze bohuzel tadle hra mi uz ted nema skoro co prinest tak jako me pripoutalo okami na ps2 protoze v te dobe nic podobneho neexistovalo nic vic nic min nerikam ze to bude sracka nebo neco podobneho mozna to bude fajn

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, vsak ja nic proti nerikam. Jen Okami me strasne bavilo a je to pro me fakt No. 1 hra PS2 (zcasti asi i proto, ze je tam cela shintoisticka mytologie, urcite narazky na japonske baje a historii aj., kterym tu asi moc lidi bohuzel nerozumi, a hrozne moc veci co delat a objevovat), tak se vubec nebranim i pokracovani. Ale bude me dost mrzet, jestli to nakonec nebude tak uplne ono, to by to pak spis bylo lepsi na PS3, i kdyz ho ted nemam... Pockam si i pres ten nakonec dobry japonsky font na anglickou verzi, aby mi neuniklo jedine 1% textu. Uvidime.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak oproti PS2 pry byla Wii verze jeste o neco malo lepsi (nevim, nehral jsem, mozna treba jen grafika, moc o tom nevim) a ovladani mi nevadi, pokud se to nejak ovladat da a neni to PC klavesnice. Stylus je fajn, jen se fakt bojim tech osekanych lokaci na DSku... :( Budu se modlit, ze to byl jen ten prvni level. :D Ale moc v to neverim, popravde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu