Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PS3 fat nebo slim pro nového majitele?


Meridius

Recommended Posts

Přemýšlím o PS3....jelikož mám celkem slušné PC a vzhledem k současnému nadbytku výkonu vzhledem k mým nárokům uvažuju o konzolovém doplňku a logicky mi z toho plyne PS3, protože portovaných her z xboxu je na PC dle mého mnohem víc.

Ale mám dilema slim vs fat.

Spotřeba energie je pro mne docela důležitá, stejně jako případná podpora linuxu, ale pokud tato výhoda je nějako využitelná. Design je mi u pr**e. Rád se ve všem vrtám, upravuju, hledám možnosti, cesty a využívám nestandardní řešení. Nebral bych to jen jako konzoli aka stroj na hraní her.

Otázkou je, co z oněch nestandardností umožňuje linuxová podpora? Respektive, co je její výhodou, lze-li to říci nějak v kostce, v odrážkách.

Cenově totiž starší konzole vychází dobře. Slimku lze sehnat za 7000, ale bez žádné hry, ale zase méně žravá a s větším diskem. Fat lze sehnat za sedmičku, ale včetně například killzone 2, ale s menším diskem a více hlučící a žravá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chces jen hrat, tak to mas celkem jedno, pokud ne...tak vicemene taky. Linux ti nabidne nejake ty emulatory apod., mozna i vice formatu videa (jeste jsem ho nenainstaloval, takze me neber za slovo) a proste mirne osekany PC OS. Moje PS3 (40GB JP z XI 2007) je velice ticha, rozhodne neprehluci pocitac stojici vedle ni (a on je taky dost tichy). S tou nizsi spotrebou u Slim bych to taky nevidel tak ruzove, viz co jsem psal v topicu o PS3 Slim. Takze ve vysledku, pokud nepotrebujes Linux (to se musis rozhodnout sam) a je ti jedno, jak je konzole velka, je to uplne to same. Jediny rozdil by pak pro tebe byl ve velikosti disku, i kdyz pro hry bohate staci i soucasnych 80 GB, a v cene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud ti zalezi na vzhledu tak slim. A pokud by jsi casem si chtel vymenit HDD tak fat. Nevim jak je to s vymenou HDD u slim.

Chtěl jsi asi napsat "pokud Ti NEZÁLEŽÍ ne vzhledu", ne ? Protože ta nová PS3 je vzhledově horší a působí lacinějším (XBOXovsským) dojmem ... :-) Disk půjde vyměnit u obou ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ctete aspon trochu, sakra. Psal, ze vzhled ho nezajima. A stejne je to subjektivni.

HDD u Slima vymenit jde, ma stejne jako starsi PS3 2.5" vymenitelny disk.

Subjektivní to je. Ale každý, kdo má trochu estetického cítění, řekne, že PS3 slim je lacině vypadající derivát původní PS3 slávy.

Chápu, že v rámci většího rozšíření mezi populaci je třeba přístroj posunout (cenově/nákladově) blíže k masám, ale zároveň tak nelze tvrdit, že teď je přece i hezčí ... :-)

Ale asi bychom na téma "vzhled" měli tu diskusi stopnout ... názory zazněly, ať se dotyčný orientuje podle sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kupoval sem si tedka slima se 120 gb harddiskem a sem s max spokojenej :D sice nemam moznost porovnat obe verze ale HW jsou naprosto stejny volil bych podle desingu ktera se ti vic libi ... podle me je jedno jestli koupis PS3 fat a PS3 slim kdyz jsou vyrobeny stejnou hw architekturou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil bych asi slima . Linux rozchodis na pc. A mensi ps3 je praktictejsi (ted nemluvim o vzhledu ale prakticnosti) Asi nebude ani tolik hřát a bude míŇ nenažraná takže bych šel do slima hlavně ten 120gb hdd ... :)

Mno s tím diskem. Kdo narve 80 GB, tak mu bude malej i ten 120 GB a stejně sáhne po nějakém větším.

Viděl jsem nějaká srovnání na youtube třeba rychlosti nahrávání levelů. Slim se zdála v tomto rychlejší, na druhou stranu tam někdo měl poznámku, že se mu zdál obraz na slim méně kvalitní (méně jasné barvy). Nevíte o tom něco?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem 60GB, 40GB a Slim verze PS3. Každá má své pro a proti

60GB

+PS2 emulace

+Jde Linux(ale není zas tak o co stát)

+čtečka karet(hodí, se ale používám USB disky)

+4x USB

-hlučnost

-velká spotřeba

40GB

+Nižší spotřeba oproti 60kové verzi

+Hlučnost jse zlepšila

-čtečka karet

-2x USB

-není emulace

Slim

+hlučnost je opravdu dobrá, za to topí otrochu více

+velikost

+menší spotřeba

+Není lesklý faceplate(praktické)

+DS3 v balení u každé verze

-čtečka karet

-2x USB

-není lesklý faceplate(stylovější)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Navíc pokud chces mít později možnost hrát zálohy her a homebrew...Pokud v to dojde,doufám že jen homebrew

hlavni lidi z ps3hax.net jsi myslí že sony otherOS zablokovala ,ne kvuli toho aby nešel linux,ale bojí se že bootování do jiného partitionu muže velice zjednodušit upravu firmwaru,popřípadě spuštění jakéhokoliv loaderu....v Sony v tom vidí riziko.

Sice všechni řeknete že takhle to mužou zablakovat v dalším firmwaru...to ale není uplně tak pravda ...PS3 FAT ma hw možnost bootování do dalších partitonu (bootloader) oproti PS3 Slim který má jiný bootloader a za nic nepřipustí jiný boot než sonackej FW.

Proto PS3 fat uživatelum kteří chtějí později dělat vlastní věci na PS3,homebrew a tak ...nainstaluje si Loader a S-A-K Linux do zálohy.

SAK se naloaduje na začátku a mate možnost spustit XMB nebo Lina z jineho partitionu,popřípadě USB,pam.karty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jestli to patři sem, ale zajímalo by mě, zzda když nacpu na PS 3 linux, tak zda bude mít širší podporu přehrávaných souborů a půjdou importovat titulky ? Netuší někdo ?

Na PS3 slim linux respektive "linux" nenacpeš. Tato vlastnost u nového typu konzole není povolena. A máš pravdu, sem tato obecná otázka skutečně nepatří :?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu