Jump to content

Chraňte si svůj PSN účet dvoufaktorovou autentizací !!!!

kingcz

Recommended Posts

Ahoj lidi, nevím jestli podobný topic už bylo, ale myslím si, ze tohle není zbytečná věc znovu si upozornit. Často zde na fóru vidím nové příspěvky se změnou přihlášených údajů účtu bezvědomí pravého majitele. Tady nejde jen o PSN účet ale i o riziko zneužití osobních údajů a plateb dokonce i dočasné banování účtu, kdo na tohle narazil, určitě zná ten pocit. Proč dvoufaktorová autentizace, když už mám silný heslo? Pochybuji, že to někdo prolomí. Fajn tak tohle už není pro tebe, ale pro ostatní kdo si cení svého účtu, fakt doporučuji si to aktivovat. Budete vždy smskou vědět, když někdo se pokusí přihlásit na vás účet, ale máte jistotu, že se mu to nepodaří, i v případě, že má přihlašovací údaje. Leda že má i vás mobil pak už mu nic nebrání dostat se do vašeho účtu. Sorry. Zde si aktivujte.

P.S: Nezapomeňte si někam bezpečného zapsat těch 8 jednorázových záložních kódů, v případě když nemáte přístup k mobilu.

• 1 month later...

Otravnější věc než dvoufázové ověřování účtu jsem neviděl.

Kartu stejně na účtu nemám, tak je mi jedno, jestli mi ho někdo "čorne" v takovém případě stačí kontaktovat tech. support, říct jim na jaký email byl účet registrován, popřípadě ser. číslo konzole, z které byl v poslední době používán a přístup k účtu vám vrátí.

• 7 months later...
před 2 hodinami, killl napsal:

Ahoj, nevíte někdo proč mi přijde občas sms od "verify" s přihlašovacím kódem? Mám aktivované dvoufázové ověřování a občas mi tato sms přijde sama o sobě, aniž bych se někde přihlašoval.

S největší pravděpodobností někdo přišel na tvé heslo a tím pádem už to asi lítá po různých forech atd, doporučuji změnit a spam by měl přestat.