Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak používat XBox s RGH?


Gooo

Recommended Posts

Zdravím

Omlouvám se za hloupé dotazy, ale XBox jsem vytáhl po třech letech ze skříně a nějak nechápu princip. Na některé dotazy jsem již našel odpověď, na některé ne a popravdě ani nevím, co hledám. Možná jsou to jen hlouposti a tak prosím o radu.

  1. Hry mám na externím HDD. Stáhnu ISO, pomocí ISO2GOD překonvertuju do jiné složky. Na Xboxu pak musím po startu najet do složky s překonvertovanými hrami a hledat spouštěcí soubor. Na některých videích jsem viděl, že mají někteří hráči hry přímo v rozhraní Freestyle. Měli obrázky her a spustili jen najetím na hru. Jde to nějak udělat i u mě?
  2. Xbox jsem nějakou domu půjčoval kamarádovi, který tam vytvořil pět uživatelských účtů. Po každém spuštění není přihlášen žádný účet a já musím vždy najet na ten svůj. Jde nějak smazat neaktivní účty (našel jsem návod, že mám jít do složky s uživatelskými účty, ale takovou složku jsem nikde nenašel), nebo že bude Xbox vždy přihlášen na poslední přihlášený účet?
  3. Spstím hru Forza Horizon. Po startu se mě to zeptá, kam chci ukládat užvatelské data. Nastavím interní paměť, ale při dalším spuštění to po mě chce zase a po dalším zase. Nejde nějak nastavit, aby se to nastavilo jen jednou a Xbox si to bude pamatovat?

Některé hry jsou na více disků, ale našel jsem nyní nějaký postup, jak na to. Zkusím to a snad to půjde. Na zbytek jsem zatím nenašel odpověď, tak budu rád za rady.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

1. Na prevod her muzes pouzit Iso2God nebo XboxImage Browser (ten pouzivam ja) a hry se ti budou zobrazovat pokud v Nastaveni nastavis cestu do adresare kde mas hry, polozka Game Path a je treba mit Xbox pripojeny na internet, FSD uz je stare a skoncila podpora, nyni je Aurora a je v cestine.

2. Profily se pres prostredni velke kolco na ovladaci v original MS dashi

http://support.xbox.com/cs-CZ/my-account/manage-gamertag-and-profile/add-remove-profile-xbox-360

3.Nektere hry proste porad otravuji s vyberem kam ukladat, jsou tak proste udelane.

Jinak hry na vice disku maji ruzne druhy prevodu, navody tu jsou v sekci Hry pro Xbox360 tam byva u kazde hry vetsinou postup na prevod pro RGH

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 12. 2016 at 22:31, basildon napsal:

 

Děkuji. Jdu se pokusit o tu Auroru, ale popravdě, trochu jsem se bál, že to budu muset řešit. Návod je napsán hezky, ovšem lidi se zastaví hned u každého výrazu, který neznají (například netuším, co je xexmenu a podobně). Ale jdu to zkusit, no :o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Neni se ceho bat, staci jen cist a delat to co je napsano v navodech ;-)

Na vsechny tve otazky tu uz urcite najdes odpovědi, staci pohledat a nebo si projit sekci Jtag/RGH, i kdyz ty prispevky jsou starsiho data, porad jsou aktualni.

 

Treba co je XexMenu

Jak rikam, najdes zde na foru urcite vse a i zjistis co znamenaji ruzne vyrazy co neznas.

Jinak klidne napis vyrazy co nevis, pokusim se ti ja nebo kdokoliv jiny z uzivatelu, tyto vyrazy vysvetlit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle, Xbox je pro mě jedna velká záhada a jen vysvětlím:

Chci připojit Xbox do domácí sítě. Zkoušel jsem dva routery s aktivním DHCP a ani od jednoho jsem nedostal IP adresu. Tak jsem nastavil na Xbox 192.168.1.100 a na NTB 192.168.1.101, propojil přímo kabelem a ping na Xbox nejede. Připojil jsem tedy na Wifi. Zde jsem již všechno nastavení obdržel klasicky, ale ping nejede. Spustím tedy test připojení k PC a po dobu testu ping na Xbox normálně funguje. Když ale vyjedu z rozhraní testování, tak opět bez odezvy.

 

Zkoušel jsem tedy to Xexmenu. Postupuji dle dvou videí na YB. Vložím Flash paměť do Xboxu, nakonfiguruji, pak vytáhnu a dám do NTB. Na videu mají vždy na Flashce po konfiguraci v Xboxu již přednastavené složky. Moje je prázdná. OK, tak stáhnu XEXmenu, nakopíruji na Flashku složku C0DE9999, dám do Xboxu a pomocí File manageru v FSH chci nakopírovat do Content. Nejde a při kopírování se Xbox sekne. Na Flash paměť kopírovat jde, ale do Xboxu ne. Zkoušel jsem i vytvořit složku ve složce Content a také nejde a nic se nevytvoří.

 

OK, tak jsem chtěl nějak řešit skrze síť, což mi zase nejde díky tomu připojení. No a v takovém případě nevím, jak mám postupovat, protože neznám vhodný dotaz na fórum. Ono zde již bylo pravděpodobně již řešeno, ale já to právě nenajdu :o). Asi zkusím někoho na chatu, kde se dá řešit problém operativně 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže jsem díky  drak3go docela pokročil, ale nedokončil instalaci Aurory.

Podařilo se nám rozjet přístup k Xboxu pomocí FTP a mohu tak sdílet soubory. Dle návodu https://console-forum.net/tema/146075-navod-na-aktualizaci-db-17489-programem-j-runner/ jsem nainstaloval Xexmenu. Dále jsem nalezl Key a vyexportoval dvě verze  flashdmp.bin. Po útrapách jsem je překontroloval v J-Runner a skončil jsem.

Bohužel, v dalším kroku mám vybrat Dash, což nejde (řešil i kolega zde: https://console-forum.net/tema/146075-navod-na-aktualizaci-db-17489-programem-j-runner/?do=findComment&comment=846423). Servery J-Runner již nejedou, takže jsem stáhl jakési pomocné soubory, ale s těmi již nevím co udělat. Pravděpodobně se musí "nějak" spárovat s J-Runnerem, ale nenašel jsem zatím jak a takhle je to pro mě jen pár souborů a složek. Zkusím ještě najít nějaký návod na tohle, ale zatím jsem narazil jen na návody, které tohle neřešily.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím

Dnes jsem se opět pokusil o instalaci a opět dopadl neslavně.

Stáhnul jsem jinou verzi JRunner, která již měla všechny potřebné soubory v sobě a tak jsem mohl pokračovat dle návodu. Vytvořil jsem a aktualizoval DB. Bohužel, po aktualizaci se Xbox spustí do originálního rozhraní XBoxu a nemohu se dostat ani do Freestyle, ani do XEXMenu. V Games sice XEXmenu je, ale po spuštění vyskočí chybová hláška:

The gabe couldnt start. Try downloading the game again.

A vrátí se mi do rozhraní originálního XBoxu. Takže jdu hledat, jestli jde nějak do Xboxu dostat znovu XEXmenu, nebo jestli někdo v Ostravě nenastaví Auroru za mě :o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Xbox pi aktualizaci vzdy skoci do origo nenu od MS, proto je treba mit v Xboxu funkcni XexMenu.

Nejspis tam mas spatnou verzi Xexmenu 1.2, zkus stahnout a nainstalovat verzi 1.1.

Instalace XexMenu, doporucuji vypalit na CD

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky

Vzal jsem FlashDisk, naformátoval v Xboxu a pomocí Horizon jsem nakopíroval XEXmenu a nahrál jej do Xboxu. Teď XEXmenu již spustím, připojím se i na Xbox pomocí FTP. Mám tam ale jen přístupnou složku FLASH a do té nemohu nic nahrát. Takže jdu hledat, jak se ovládá XEXmenu a jak nyní postupovat. Jen se zeptám: Mám instalovat nejdříe Feestyle, nebo mám hned hledat, jak tam spustím Auroru?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Stahni Auroru 0.6b, rozbal, nakopiruj do Xboxu.

Potom spust Dashlaunch a nastav si v Default path cestu k Aurore na soubor default.xex , uloz a bude ti najizdet Aurora po spusteni.

XexMenu je potreba, abys spustil pres nej Dashlaunch a zase ti najizdelo bud Fsd nebo Aurora.

Proc kopirujes a tahas veci do Xboxu pres FTP, rychlejsi je pouzit flashku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se povedlo a spouštím automaticky do FSD, ale mám na disku i Auroru. V Dashlaunch nastavím cestu k auroře, zmáčknu RB pro uložení a mám na výběr kam uložit.USB0 a USB1 je blbost, pak tam mám několik položek s poznámkou No Disk a pak MmcMu a Flash. Vyberu Flash, zmáčknu X, napíše se mi, že je uloženo.

Po startu ale stejně zase najíždí FSD.

Jinak, po FTP je to přece mnohem pohodlnější. Takhle pořád chodím pro Flashdisk a přepojuju. Když víš co dělat, tak si to nahraješ jednou a jen jedeš, takže pro tebe bude asi lepší ten disk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Nastavení parametrů Dashlaunch se ukládá do souboru launch.ini a podle něj se start konzole řídí. Ten soubor někde musíš mít uložený, s velkou pravděpodobností u tebe v interní paměti, tedy MmcMu (pokud konzole nemá ještě navíc interní HDD). Musí být přitom uložen v rootu daného úložiště, tj. v žádné další složce.

V FSD prohledej přes správce souborů veškerá tvá úložiště (MmcMu, interní HDD, ext. USB jednotky, případně FLASH) a hledej tento soubor. Pokud je kdekoliv jinde než v interní paměti, překopíruj ho tam. Potom spusť Dashlaunch, proveď nastavení cesty k Auroře v Path - Default a ulož nastavení do souboru launch.ini, přičemž uložení naviguj do interní paměti, kam jsi předtím ten soubor zkopíroval.

Proveď restart a konzole by měla nabootovat do Aurory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, děkuji vám za rady a ještě jednou se omlouvám za někdy hloupé dotazy. Jistě, nyní bych celou akci pravděpodobně zopakoval za půl hodiny, ale otravoval jsem tu dva dny.

Nyní jsem ve stavu, kdy mi po startu najíždí automaticky Aurora 06.b, takže jdu hledat podrobnosti o tomhle. File manažer zde je, takže umím spustit hru stejným způsobem, jako ve FSD, ale pokusím se udělat tak, aby byly hry přímo v rozhraní. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Mas Auroru v cestine?Pokud ne, Na hlavní obrazovce zmačkni tl.Zpět (System) - Skripty - Aurora Repo Browser - Utility Scripts - Language Pack Downloader v1 by Swizzy, ninstaluj ho, spust a vyber cestinu, stahne se a pak v nastaveni cestinu aktivuj.

V nastaveni si nastav cestu ke hram a budou se ti zobrazovat obaly, nic na tom neni, jeste je treba mit Xbox připojený k internetu aby se ti stahly obaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže:

Auroru mám v češtině (postupoval jsem dle návodu od Basildona. Díky)

V Auroře jsem namapoval složku se hrami a zaregistroval jsem se na nějakém serveru, takže se mi hry zobrazují přímo v rozhraní Aurory. Super.

Ani jsem nevěděl že to půjde, ale mohu se k xboxu připojit pomocí FTP, tedy nahrávání her mohu řešit takto. Pomalejší, ale zase komfortnější. 

Jdu kouknout, jak ještě spouštět ty vícediskové hry, ale moc jste mi pomohli. Dikes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Vicediskove hry se kopiruji dvema zpusoby, bud ma hra vice DVD jako treba Rage, takze nakopírujes vsechny DVD (ja treba necham jen DVD1 viditelne a zbyvajici skryju)

a nebo treba vice DVD jako GTA V, kde jedno DVD je hraci a z druheho DVD je treba vytahnout content (obsahuje dodatecna data pro hru, treba HD textury) a ty je treba nakopírovat na interni HDD do slozky content/16 nul/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 year later...
Jeste bych chtel poprosit o dalsi radu.
Kdyz mam zalohu hry, ktera je treba na 4 dvd, to co snad patri do content, to tam nakopiruji. Nakopiruji dvd do slozky s hrama. Ale hra pak po spusteni chce vlozit dalsi dvd. Lze tohle nejak nastavit? Docetl jsem se tady, ze by to melo jit pres Dashlaunch, ale nevim, jako ho spustim.
Ja vim, ze je to kopirovani vice dvd her je zde kousek vyse popsany, ale nejak mi to nefunguje. Jak treba zjistim, ktere ze 4dvd mam dat do content a co kdyz nemam verzi kopie dvd s tim specialnim oznacenim slozky pro content? Staci to najit na netu a prejmenovat to? Myslim takovito 045E35blabla :-)
 
Dale po me Wolf New Order hlasi po zadani new game, ze nemuze stahnout dodatecny obsah. Je to chyba te hry, nebo to mohu nejak obejit, nejakym nastavenim?
Kdyztak moc diky za rady.
 
A ak jeste nikde v aurore nemohu najit unhide, potom co dam schovat nejake dvd. Uz mi tu nekdo radil, ale ani v menu v aurore pod tl. start, nebo back to nevidim.
 
Mam rgh a posledni auroru, jine specifika zatim nejak nevim :-)
 
Kdyztak diky.
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu