Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

HENkaku Ensō 3.65 - Updatujte z HENkaku 3.60 na 3.65


spenat

Recommended Posts

  • Junior Moderators

Tento návod již není aktuální a bude brzy přesunut do archivu. Aktuálně Vám důrazně doporučuji nainstalovat homebrew enabler h-encore, který funguje momentálně na všech verzích Vity. Návod na instalaci naleznete zde.

 

Na začátek bych rád zmínil, že v tomto návodu nenajdete návod na instalaci HENkaku na oficiální firmware Vity 3.65, tato možnost v současné době neexistuje (i když se chystá na konec tohoto roku, viz tento topic). Tento topic je pro vás relevantní pouze v případě, že již vlastníte Vitu s FW 3.60 a máte na ní nainstalovaný HENkaku (Homebrew enabler) v kombinaci s permanentní modifikací Ensō.

Co tedy v tomto návodu najdete? V případě, že už máte PS Vitu s FW 3.60 a aplikovaným HENkaku Ensō, můžete upgradovat na FW 3.65 s aplikovaným HENkaku Ensō. To vám konečně umožní plný přístup na PS Store a hlavně nyní můžete hrát hry, které vyžadovaly FW 3.61 a vyšší!

Co budu potřebovat?

 

Jak na to?

1.) Odinstalujte ze svého zařízení VitaShell (pokud máte nainstalovaný)

  • Pozn.: Před odinstalací si ověřte, že máte nainstalovaný MolecularShell! Pokud ne, restartujte Vitu a držte při spouštění Vity pravý trigger (R) pro přeinstalaci.

2.) Otevřete MolecularShell a zvolte adresář ux0:VitaShell. Smažte tuto složku (stiskněte trojúhelník a zvolte "Delete"). Následně ještě zvolte adresář ux0:patch/VITASHELL a taktéž jej smažte.

3.) V základní nabídce MolecularShell stiskněte "SELECT", spustí se FTP klient.

 

Následující kroky se provádějí na PC:

4.) Na počítači spusťte Váš oblíbený FTP klient a připojte se na IP adresu (vč. portu), kterou vidíte na Vitě.

5.) Skrze FTP klient běžte do adresáře (Vity) ux0:data (nebo jakoukoliv jinou složku používáte pro kopírování VPK souborů) a zkopírujte do něj soubory, které jste si stáhli z odkazů výše, konkrétně: Vitashell.vpk, updater.vpkenso.vpk a PSP2UPDAT.PUP.

 

Následující kroky se provádějí opět na Vitě:

6.) Vypněte v MolecularShellu FTP klient a běžte do složky ux0:data (viz výše). Nainstalujte postupně Vitashell.vpk, updater.vpk enso.vpk.

7.) Soubor PSP2UPDAT.PUP přesuňte v MolecularShellu do složky ux0:app/UPDATE365/.

8.) Otevřete soubor ux0:tai/config.txt (příp. ur0:tai/config.txt, pokud jste používali interní paměť pro pluginy) a před všechny vaše pluginy napište # (hashtag, díky němuž se pluginy deaktivují, aniž byste je museli mazat). Soubor samozřejmě uložte.

  • Pozn.: Tento bod je pro vás relevantní v případě, že jste již HENkaku pár dní používali a využíváte nějaké pluginy. Pokud nevíte, co to pluginy jsou a s HENkaku teprve začínáte, můžete tento krok přeskočit.

9.) Vypněte MolecularShell a běžte do "Settings" Vity, potom zvolte “HENkaku Settings” > Odklikněte “Enable PSN Spoofing” > Zvolte “Unlink Memory Card”.

  • Pozn.: Pokud byste tento krok neudělali, nemohli byste Vaší kartu použít na FW 3.65, proto si pro jistotu dvakrát zkontrolujte, že jste tak učinili.

10.) Odinstalujte HENkaku Ensō: Otevřete aplikaci "HENkaku Ensō", přečtěte si informace a stiskněte kolečko. Poté potvrďte odinstalaci stisknutím trojúhelníku. Restartujte zařízení, pokud Vás aplikace požádá.

  • Pozn.: Pokud jste neměli nainstalovaný permanentní FW Ensō, můžete tento krok přeskočit.

11.) Naposledy restartujte své zařízení.

12.) Otevřete na Vitě webový prohlížeč a běžte na stránku http://go.henkaku.xyz. Potvrďte vše, co je potřeba a následujte instrukce na obrazovce.

13.) Spusťte aplikace HENkaku Ensō 3.65, kterou jste nainstalovali dříve a následujte instrukce na obrazovce.

14.) Po úspěšné instalaci a restartu ještě běžte do "Settings" Vity, potom zvolte “HENkaku Settings” > Zaklikněte “Enable PSN Spoofing” a pokud je potřeba, přepište číslo verze na 3.67.

  • Pozn.: Může se stát, že Vám po updatu na HENkaku Ensō 3.65 zmizí MolecularShell/VitaShell. Pokud se tak stane, pokračujte podle návodu v příspěvku pod tímto návodem.

15.) Gratuluji, právě jste upgradovali na HENkaku 3.65 a můžete konečně hrát hry, které vyžadovali FW 3.61 a vyšší :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • spenat pinned this téma
  • Junior Moderators

V případě, že Vám po updatu na HENkaku 3.65 zmizí VitaShell/MolecularShell, postupujte dle následujícího návodu:

1.) Nainstalujte si do počítače program "QCMA" z těchto stránek.

2.) Nainstalujte si do počítače program "PSVIMGTOOLS-FRONTEND" z těchto stránek.

3.) Připojte svou Vitu do počítače skrze USB, následně spusťte QCMA a poté otevřete PSVIMGTOOLS-FRONTEND. Aplikace by měla rozpoznat vaší Vitu.

4.) V aplikaci PSVIMGTOOLS-FRONTEND uvidíte vyskakovací menu. Klikněte na něj a vyberte "Easy Installers" > "VitaShell" > tlačítko "Install". Program vyexportuje (na počítači) VitaShell do výchozí složky "APPS" programu QCMA.

5.) Ve Vitě otevřete "Content Manager". Stiskněte "Copy Content" > "PC -> PS Vita System" > "Applications" > "PS Vita" > zaškrtněte "VitaShell" > Copy.

Hotovo! Nyní máte ve vaší Vitě opětovně nainstalovaný VitaShell :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • spenat unpinned this téma
  • spenat locked this téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu