Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

• Odpovědi 7.8k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Přidané obrázky

Odesláno

Jenže srovnávat historické předměty se sběratelskými se nedá. Oboje je úplně jiná liga. U sběratelských kusů bude poptávka vždycky. Jeden humpolácký příklad třeba zrovna na ten Dark Souls.

Dejme tomu že Dark Souls 3 po světě má 2 miliony fanoušků. Z toho každý druhý by si rád koupil prestige edici, ale prestige edice se udělalo jen 500 Ks (Příklad, nevím kolik jich je ve skutečnosti). Tím pádem se z jednoho milionu dostalo jen na 500 lidí, a ty zbylí lidé ji chtějí taky. Takže se zvyšuje poptávka a ta zvyšuje zároveň i cenu. Někdo nabídne 20k, ale další kdo by ji chtěl tak nabídne 25k atd. Časem se vyselektují ti lidé, kteří si edici nechtějí nechat a objevovat se na internetu (Ebayi) bude stále méně.

Můj názor je, že sběratelské předměty, a tím myslím ty opravdu sběratelské, ne edice jako od Ubisoftu např. kterých je několik desítek tisíc. Se úročí daleko rychleji než takové zlato. A investice do nich se vyplatí více, než třeba do zlaté mince s Karlem čtvrtým.

Odesláno

Já už bych se asi nedohadoval.

Wikipedia našla definici sběratelství.

"Sběratelství je koníček – hobby, který spočívá v získávání specifického druhu předmětů (popřípadě i zážitků s nimi spojených), založeném na specifickém zájmu sběratele a jejich uchovávání ve sbírce. Tyto sbírky bývají většinou kvalitně roztříděné, zkatalogizované a atraktivně vystavené. Existují různé druhy sbírek a různé druhy sběratelských oborů."

Po přečtení pár postů bych zdejší vlákno přejmenoval spíše na Investice do her :), než Sběratelé her, ale to je jen můj názor.

Abych nebyl úplně OT a proč sem hlavně píšu ... máte doma někdo GTA 4 CE? Stojí ta edice vůbec za to?

Odesláno

jsou proste lidi,co se radi divaji na vystavene krabice jako ja a nekteri,co si radi kupuji jen digitalni verze,protoze tenhle "fetis" nemaji.

Ale asi nas bude hodne,kdyz vidim stranky "jenkrabice",kde si lidi kupuji boxy ke svym digi verzim.

Jinak sberatelske edice a steelbooky se daji pozdeji prodat dobre nehlede na inflaci. Ja popravde ani osobne netusim kolik toho mam, mam to ve dvou domech a uz jsem davno ztratil prehled. Ono se to neztrati a kupce to vzdy najde

• Moderators
Odesláno

Cena sberatelek stoupa a klesa, stoupa zhruba tak pul roku po vydani, pak uz jen klesa a klesa, protoze umerne s casem opadava zajem... Jsou vyjimky, ale tech je velice velice malo... V naproste vetsine pripadu se imvestice do sberatelskXh edic nevyplati a jde opravdu jen o konicek. To je muj nazor podporeny zkusenostmi...

Odesláno
Cena sberatelek stoupa a klesa, stoupa zhruba tak pul roku po vydani, pak uz jen klesa a klesa, protoze umerne s casem opadava zajem... Jsou vyjimky, ale tech je velice velice malo... V naproste vetsine pripadu se imvestice do sberatelskXh edic nevyplati a jde opravdu jen o konicek. To je muj nazor podporeny zkusenostmi...

Takhle nějak jsem to myslel, že je to s hrami...

rowan: na tu figurku jsem se ptal už v prvním příspěvku, konečně jsme se dostali k tomu, že je vyřezávaná a ne odlitá do formy. díky za odpověď

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu