Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Nakupování pro nezletilé :)


koreko

Recommended Posts

Ahoj ! Mám mení problém takhle před Vánocema :) CHtěl bych koupit dárek svému strýci-přesně toto :http://www.elektronicka-cigareta-ego.cz/elektronicka-cigareta-ego-ce4/elektronicka-cigareta-ego-ce4-blistr-black-10-ml-liquid-zdarma

no, ale má to několik háčků :

1: Není mi 18 let, takže bych to teoreticky ani nemohl objednat, ale jsme na vesnici, takže by mi to na poště možá dali, možná..

2: Nemám občanku :D

3: Máma by mi to neobjednala.. :D

Poradíte? Já si mslím, že to nijak jinak nejde, ale kámoš si normálně objednává oblečení na jeho jméno, a pořád mu to chodí,a on jenom podepisuje :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zboží objednáš na vlastní jméno, jestli to nebude doporučeně, tak po tobě doklad nikdo chtít nebude. Nech si to poslat na dobírku a při převzetí akorát zaplatíš požadovanou částku. Věk nikdo zjišťovat nebude - prodejce, protože to je přes e-shop nemožné a doručovatel, protože ten nebude ani vědět, co je uvnitř balíku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A myslíš, že ČP je tak důsledná, že hned skočí na internet, profiltrují to googlem a kdyby se jednalo o něco "podezřelého" tak ti nevydají? Už jen samotný fakt, že by si zjišťovali obsah balíčku je protiprávní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám dojem že on ani nemůže identifikovat že se jedná o zboží od 18.. Takže by ti to dát měl,akorát nevím jak to potvrdíš - převezmeš, nemáš občanku, mě je 14 a brzo 15 takže se těším že všechno budu moct nechat posílat na mě, doteď jsem to nechával na matku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poštákovi bude jedno, jestli ti 18 je nebo není...v tomhle problém není...

Ale když si to necháš poslat na dobírku, tak bude pošták potřebovat potvrzení (tzn občanku)...nebo aspoň já jí dycky ukázat musim... V tom případě to můžeš objednat na jméno mamky a ta zo jen převezme za tebe, to snad nebude vadit? (Respektive to můžeš objednat na sebe a oni to dají jí, jakožte zákonému zástupci...

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ji nikdy nemusel ukázat, ani u fedexu, ani u ups a ani u české pošty a to to byli zásilky s uvedenou cenou třeba 30k. Když není otec doma a zásilka je na něho, normálně to podepíšu místo něj a převezmu zásilku.

Nevidím v tom žádný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já u různých dodavatelů a kurýrů taky ne....

jen když sem si šel pro balík na čp, tak ano (byl na dobírku)

no na venkově a u vidláků se to asi tak neřeší :P :D

....vlastně u tnt když sem si objednával z apple.cz sluchátka tak ano, ale potom sem si objednával iphone s to bylo přes ups a to mu stačil podpis...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kor ted pred vanocema, toho maj tolik ze by to dali i mrtvole, jen kdyz se jim podepise a voni muzou rychle jet dal... ale krasne si me pripomnel co jsem prozival ja ve tvejch letech pri nakupu alkoholu, treba na rozlucku s ZS :D ale je pravda ze bys mel mit aspon neco, nejlip pas, nebo jestli te maj rodice v OP.

ALE na Poste ti to urcite bez OP nedaj, jedine jak pisu, nechat si to poslat balikem do ruky nebo nejakym kuryrem a pockat si primo na nej.

jeste ze si dneska nechavam posilat vsechno do prace na recepci :D....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jop, budu si to objednávat solo, ale mám ještě pár otázek.

1: U objednání je kolonka, kde musím zaškrtnout, že je mi víc jak 18let, tak nevín..

2: Je na výběr : 4eská Pošta, nebo Kurýrní službou IN TIME. Kurýr vám to doručí do ruky že? jenom Vám ?

3: Bude to doručeno i o Vánocích?

4: Jsem slyšel, že Liquia bez Nikotinu jsou dražší než s nikotinem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Je to na tobě, jestli to chceš objednat, tak to zaškrtni. Jinak to nepůjde.

2. Zvol IN TIME. Na 99,9% nebudou chtít žádnej doklad. Hlavně, že jim dáš love a můžou valit dál. Navíc je mnohem větší pravděpodobnost že to dojde dřív než s ČP.

3. To nevím, záleží na Eshopu

4. nefajčím, takže netuším

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď už je asi pozdě to řešit ale já nikdy, jak doporučeně tak jinak a třeba balíky do 20k, jsem nemusel nic ukazovat, prostě podpis a vše je OK ale tak jsem na vesnici no, v prdeli světa se to asi neřeší protože se tam skoro každý zná s každým...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu