Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

[PS4] Všechny info sem

tekken90

Recommended Posts

Co způsobuje, že PS4 není zpětně kompatibilní? A proč PS3 fat byla a PS3 slim nebyla? Myslel jsem, že to je jenom softwarová záležitost. Není možné, že by to vyřešil nějaký pozdější CFW?

A proč všichni tak blázníte s tím čekáním na leden? Myslím že v Rakousku nebo Německu bude k dostání mnohem víc kusů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co způsobuje, že PS4 není zpětně kompatibilní? A proč PS3 fat byla a PS3 slim nebyla? Myslel jsem, že to je jenom softwarová záležitost. Není možné, že by to vyřešil nějaký pozdější CFW?

A proč všichni tak blázníte s tím čekáním na leden? Myslím že v Rakousku nebo Německu bude k dostání mnohem víc kusů...

PS3 a PS4 jede úplně na jiné architektuře, v původní PS3 byl čip navíc (či tak něco) pro zpětnou kompatibilitu her, ten pak dali pryč, kvůli ceně.

Odkaz ke komentáři

• Moderators

No jestli to bude s PS4 tak jako s XBONE, tak ani to Německo a Rakousko nejsou jistoty :?

Já měl jak se zdá dobrý odhad na dodavatele a tak to zatiím vypadá, že budu mít obě PS4 už toho 13.12. co jsem předobjednal u nás na dvou různých místech. Pokud by měl někdo ve stejný termín nějaký "vnucený" bundle s kamerou, druhým ovladačem, nějakou hrou atd. a neměl se s tím umět vyrovnat, nabízím výměnu za holou verzi s mým doplatkem. Podmínka je termín a výměna nerozbalených kusů.

Odkaz ke komentáři

No jestli to bude s PS4 tak jako s XBONE, tak ani to Německo a Rakousko nejsou jistoty :?

Já měl jak se zdá dobrý odhad na dodavatele a tak to zatiím vypadá, že budu mít obě PS4 už toho 13.12. co jsem předobjednal u nás na dvou různých místech. Pokud by měl někdo ve stejný termín nějaký "vnucený" bundle s kamerou, druhým ovladačem, nějakou hrou atd. a neměl se s tím umět vyrovnat, nabízím výměnu za holou verzi s mým doplatkem. Podmínka je termín a výměna nerozbalených kusů.

A kde máš předobjednáno ty?
Odkaz ke komentáři

Architektura procesoru je sice jiná, ale nemůže mít na to vliv. Podle mě je to prostě jen sprostý marketingový trik od Sony, který nutí lidi si nechávat obě konzole. Taky nevím co lidi teda motivuje si tu PS4 tak masově kupovat, když na to zatím bude jen pár her.

Odkaz ke komentáři

Architektura procesoru je sice jiná, ale nemůže mít na to vliv. Podle mě je to prostě jen sprostý marketingový trik od Sony, který nutí lidi si nechávat obě konzole. Taky nevím co lidi teda motivuje si tu PS4 tak masově kupovat, když na to zatím bude jen pár her.

Architektura má zásadní vliv na to jaký program na tom spustíš nebo ne. Cell je složitý typ procesoru a PS4 je prostě x86 tj. jako PC.

Odkaz ke komentáři

Já ale nenarážím na absolutní rozdíl dvou procesorů.. PS2 a PS3 je taky úplně jiný kus hardwaru. Princip zpětné kompatibility byl v emulaci, asi jako že na PC existuje PS2 emulátor. Vše vězí v tom, že Sony pro PS4 ten emulátor nevyvinula.

Odkaz ke komentáři

k cemu taky, potrebujou aby lidi kupovali novy SW, a ne aby si koupili novou krabicku a hrali na ni stary hry, tim by toho moc nevydelali :) a koho (ze sony) zajima, ze si ty do her investoval tisice... (typuju, ze to je i duvod, proc gaikai pobezi za 2 roky, kdy uz vsichni budou mit PS4 sw a na ps3 se vybodnou - a kdyz ne, tak zas na tom sony vydela, protoze si budes muset koupit el.kopii ps3 hry znova.

Odkaz ke komentáři

Softwarová 100% emulace je vždycky problém čím složitější je ta emulovaná část a Cell je zrovna velmi složitý. Dyť i Sony raději vydalo pseudo HD remaky PS2 her, namísto aby vydalo pouze emulátor a to byla PS3 mnohem víc výkonná než PS2. Jde o to, že společnost jako je Sony prostě nemůže vydat emulátor takové kvality, jako si stáhneš na PC, oni musí mít stoprocentní stabilitu, kompatibilitu atd.

Odkaz ke komentáři

k cemu taky, potrebujou aby lidi kupovali novy SW, a ne aby si koupili novou krabicku a hrali na ni stary hry, tim by toho moc nevydelali :) a koho (ze sony) zajima, ze si ty do her investoval tisice... (typuju, ze to je i duvod, proc gaikai pobezi za 2 roky, kdy uz vsichni budou mit PS4 sw a na ps3 se vybodnou - a kdyz ne, tak zas na tom sony vydela, protoze si budes muset koupit el.kopii ps3 hry znova.

sony nepotřebuje aby si lidi kupovaly nový sw ale starý hw ps3 proto to neudělali, a to je jeden z důvodů proč gt vychází teď na vánoce

Odkaz ke komentáři

Já si nemyslím, že je to brnkačka. Jen jsem mluvil o tom, že je to ze strany Sony spíš marketingový tah. Když mám teď "novou" GTA V pro PS3 a nefunkční starou PS3 a rád bych si pořídil PS4.. Co mám asi tak dělat

No jelikož pro PS4 teď jsou dvě exkluzivity o ničem a zbytek co je i na PS3, tak asi evidentně nepotřebuješ PS4.

Odkaz ke komentáři

No ta stránka je obyčejná :) Jinak i supergamer.cz má sídlo Bánská Bystrica, přičemž tak tři roky co jsem něco kupoval na xbox a v Praze v bývalý Waltrovce, takźe to mne až tak nepřekvapuje, ale ta stránka je taková jaká je no.

edit.: no tak potvrzeno a mám jí očekávat od kurýra 16.12 :) docela překvapen. Snad ta ikonka pro bezpečný nákup má nějakou váhu (něco jsem se na ty stránce pročítal) a je to v pohodě. Díky za tip.

Upraveno uživatelem Tulen.mirek
Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu