Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

flash..rgh..?


Eadger

Otázka

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Souhlasím... z principu jsem proti pálenkám a warezu, kór když dneska může každý na Xbox ONE hrát skoro "zadarmo" (rozuměj s GOLD dostane plno her ke hraní a s EA Access za dalších pár korun i celkem slušný pecky), pokud nemusí hrát novinky a umí si počkat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Taky jsemproti RGH na Xone.

Ono to můžeznít pokrytecky, pokud si projdete starší vlákna o X360 kam jsem v rámci této problematiky přispíval. Ale buď jsem tenkrát nevěděl co vím teď, nebo jsem nechtěl vědět, ono to je jedno. Každopádně to, že na Xone si vše kupuju, nemá nic do činění s tím, že bych nyní měl víc peněz. Pouze jsem se na problematiku víc zaměřil a možná taky mám pocit, že bych se měl MS trochu revanšovat J

Jde o to, že na Xone si za necelých 900kč pořídíte roční Gold a máte tak každý měsíc hry zdarma. Díky zpětné kompatibilitě jich je nyní každý měsíc ještě víc.

EA Access za necelých 800kč za rok máte opět spoustu her zdarma. Další si můžete na dost hodin vyzkoušet. Viz teď nové SW Battlefront,kdy v recenzích se stejně shodují, že po 10ti hodinách už zábava opadá J Takže to co je Vám poskytnuto zdarma Vám stačí, než se hra začně kazit a okoukávat J

Do toho máte sdílení her, kdy se o náklady můžete podělit s kamarádem.

A v neposlední řadě, mnou nejvíc využívaný, je bazar. Protože mám Xone relativně chvíli, pořizuju si i hry co jsou staré. Ryse,Watchdogs atd. Třeba Ryse jsem koupil, dohrál a za stejnou cenu opět prodal.Takže jsem taky hrál „zdarma“.

Metal Gear Solid 5 co jsem si koupil za plnou cenu jako nové, jsem vyměnil za Mad Maxe a Evil Within. Nyní jsem zainvestoval plnou cenu do Fallout 4 a po dohráníjej buď o 200kč levněji prodám a nebo už mám zájemce na výměnu za Rise of the Tomb Raider. A ten pak opět za něco vyměním.

Takže ve výsledku jsem sice za konzoli, sluchátka a druhý ovladač nějaké peníze dal, ale co se her týče, průměrné náklady na jednu hru jsouasi tak 50kč ? Za průměrně 10 hodin zábavy ? Kde v hospodě budete pít dvě piva 10 hodin ? J

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Napsal si to hezky,nicméně se nemůžeš divit ČESKÝM hráčům,že se poptávají po RGH,nebo po nějakém flash XONE.Zatím co hráč ze západní Evropy si na novou hru vydělá za cca 3 hodiny práce,tak naši hráči na tu samou hru pracují cca 2 dny!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak podle logiky některých je normální ukrást auto, protože bych si na něj vydělal za pět let zatímco sasík nebo anglán za rok :roll:

Doufám, že nynější generace konzolí všech výrobců bude prolomena co nejpozději nebo raději vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Já to nijak neobhajuju,jen vysvětluju situaci.

Prostě ta kupní síla je úplně někde jinde.To samý je i z filmama.

Myslím,že kdyby tady (v Čechách) stály novinky 400,- tak by nikdo neřešil RGH!

Myslíš,že by třeba Němci kupovaly hru na kterou by pracovaly 2 dny??

Upraveno uživatelem Attila
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No je teda pravda, že v pauze mezi X360 a Xone, který mám asi dva měsíce, jsem byl PC hráč. A teda tam ty ceny jsou vůbec někde jinde. Díky Steam výprodejům není problém áčkovou hru pořídit např. za 300kč. Jasně, už ji nemůžete dál prodat, ale 300kč ? Tady by se cenová politika Xboxu (a i PS4) mohla zlepšit.

A teď jasně, na Xbox novinka stojí průměrně 1500kč. Ale průměrný plat je teď kolik ? 26000kč ? (ponechme stranou oblíbené diskuse o půlení kuřat, že to stejně většina lidí nemá, že vypovídající hodnotu má medián atd atd.)

A teď se přeneste do doby mého mládí, kdy např. Jagged Alliance 1, Doom 2, Xcom 1 atd stály stejný peníz. Ale průměrná mzda byla 8000kč :) ... Jooo, to dalo tenkrát doma ukecávání, abych nějakou hru dostal když si na ni přidám :) ... Aneb představte si, že dneska za hru na Xone platíte třeba 5000kč :) To by bylo řevu :)

Každopádně souhlasím s tím co napsali přede mnou, že např. koupené hry si člověk více váží, než když si ji stáhne v pirátské zátoce (pokud teda ještě funguje :) ). Stejně tak, na rgh/flashi nemáš gold a tedy online. A tím se taky ochuzuješ o moc, neboť asi většina lidí potvrdí, že je lepší hrát s kamarádem, než jen single.

PS: Stejně si ještě neodpustím comment o tom, jak dlouho si český hráč vydělá na hru. Jak jsem psal, na bazarech seženete Xbox one tituly staré třeba půl roku za takový peníz, že i u McDonalda si na ně vyděláte za necelou jednu směnu. Což jde :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Jak píšeš průměrný plat 26tis. je samozřejmně v hrubým,tak že čistýho cca 20tis.,dále ,samozřejmně že tento průměr zvedají lidé kteří mají měsíčně 100tis. a více,tak že reálná čistá mzda je cca 16000,-

Ale nechci tady rozebírat naší smutnou kupní sílu.

P.S.a řešíme tu nové hry,jestli se budeme bavit o použitém zboží,tak jsou ty ceny samozřejmně někde jinde.Ale to i na tom západě.Nicméně kurs 5:1 je stejný.

Upraveno uživatelem Attila
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No a já si zase radši počkám na flash nebo rgh a pak novou konzoli pořídím. Her které si stáhnu tak ty dohraju a vážím si jich stejně jak koupených, de mi o to hraní té hry, ne o pocity z pořízení a šíleném obchodování někde po netu, jak mí kamarádi co hry kupují a pak se je snaží prodávat a podobně, pak je s nadšením po 10 telefonátech a emailech prodají a mají super pocit z toho, že se hry zbavily a už si ji nikdy nezahrají. Stejně tak mě nikdo nedonutí že je super dát do hry 1500 a že se mě to přece vyplatí, že na to mám plat, abych rozdával a úplně nejlepší je srovnávat stahování her s krádeží aut. Jinak sranda je, že ti co tady píšou jak neporušují zákon pirátstvím stejně stahují filmy a hudbu. Takže příspěvek typu byl bych nejradši kdyby se to neprolomilo a tak, jen kvůli tomu že já to používat nebudu to má opravdu logiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Logiku to ma, pokud by to kazdej vochcaval, tak pochybuju ze by nejaky hry MS daval za free, ze by byla zpetna kompatibilita a ze by sluzba live byla na takovy urovni? Pokud neco "dostavas" musis i "davat". MS investuje penize a samozrejme nemuze chcti jinak, nez aby se mu vratily zpet. Je to tve svobodne rozhodnuti poridit si konzoli ktera ma takovy a makovy "naklady" na uzivani. Ale bez platicich uzivatelu by byla cela komunita hracu ochuzena o spoustu veci co MS a Live prinasi... aneb Kdyz chces vopici, musis pocitat taky s bananama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Je zbytečné zde stále dokola oprašovat tuto "problematiku", tábory lidí byly, jsou a budou vždy dva.

Nevím sice, o co je programátor víc než kameraman, anebo možná herec či zpěvák, ale stejně tak jako argument na potřebu z logických důvodů platit hernímu průmyslu, stejně tak je potřeba platit filmovým a nahrávacím studiím, aby vznikaly nové filmy, nahrávala se ve studiích nová alba a tak by se dalo pokračovat dál a dál.

Ale kázat vodu může jen ten, kdo ji sám bezvýhradně pije také. Anketu kdo používá jen a pouze legální operační systém (mimochodem za který ve většině případů platíte té stejné společnosti, které patří i zde diskutovaná konzole a jehož vývojáři si zaslouží výplatu o nic méně než tvůrce hry), kdo sleduje filmy jen v kině anebo na originálním blu-ray (případně z nějaké placené online služby) anebo kdo jen chodí na koncerty anebo poslouchá LP/CD (případně muziku z nějaké placené online služby) tady dělat nebudeme, jednak to není účelem a druhak asi všichni tušíme, jak by dopadla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak take prispeji trochou do mlyna. Za me doufam ze ojeb nebude. Neni to nic pokryteckeho,nad hrou 500+ se kroutim ale padlo tu,holt zainvestuji zahraju a s max -100 poslu dal. Osobne si hru uziju o to vice a take hru pecliveji vyberu a nestahuji kazdou vec s tim ze ve finale si nic poradne nezahraju. Mel jsem jak prvniho tak 360 flaslyho. Psx, wii,psp,3ds taktez. Ale zbytek ne,nicmene i na flashle sem koupil i origo. Ted u xone i kdyby moznost byla to seru. Tedy byl sem na obou stranach barikady a vim o cem mluvim. Vymluvy na malou mzdu ... Sorry ale pokud na neco nemam,nekupuji.

Ve finale je to ale kazdeho vec ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu