Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

PS4 Slim a reproduktory


tiesto

Otázka

Ahojda, koupili jsme si PS4 Slim verzi a k tomu monitor. Teď řešíme jak k tomu připojit reproduktory. Monitor nemá 3.5 jack ani vlastní repráky a PS4 taky nic nemá. Nemá někdo řešení?

Mohlo by tohle teoreticky fungovat? - https://www.czc.cz/axagon-ada-10-usb2-0/152168/produkt?gclid=Cj0KEQiAv4jDBRCC1IvzqqDnkYYBEiQA89utogZ8zR7og41QgE6cJydP_J_1xohEjlNzQPU49Kbhsf8aAnUF8P8HAQ&dclid=CKvv07CHldECFcamUQodfqsFbw

 

Děkují za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Ahoj, u slimka bůhvíproč odebrali digitální audio výstup, takže zvuk jde pouze skrz hdmi kabel.

A k té zvukovce, pokud myslíš, že bys ji zapojil do ps4slim, tak ti skoro určitě nepůjde. Nevím jaký máš monitor a jesti má usb vstup, ale zkusit to můžeš, je to ta nejlevnější varianta.

Pokud nepůjde, musel bys najít nějaký převodník, který jak propouští hdmi signál (má hdmi in a out), tak i z toho signálu "odebrat" zvuk a převést ho do analogu - něco takového s-l1600.jpg

 

A tam jsou ceny už vyšší (od 1000,- výš) a je furt možné že ti to bude blbnout.

 

Nebo nejjistější a zároveň nejdražší řešení - novou tv s hdmi vstupem nebo nový monitor s hdmi vstupem a repráky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Mně na ps3 zvukovka nešla, tak jsem předpokládal že to bude stejné aji u ps4 :D

Ale pokud @CiD šla, ale nemohla sa mu tam vejít, nebylo by levnější než hub koupit usb kabel samec/samica? Se standartníma koncovkama? Osobně bych postupoval od nejlevnějšího řešení k nejdražšímu a nakupoval (aspoň tu zvukovku + kabel nebo hub) na eshopu, kdyby ti to náhodou nešlo ať můžeš do 14 dní vrátit ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Celkem mě překvapuje, že ten produkt od Axago (viz. 1. příspěvek) s PS4 funguje. Sám bych řekl, že fungovat nebude, ale nemám osobně odzkoušeno, takže dám na zkušenosti těch, co vyzkoušeli a potvrdili funkčnost.

On to totiž není převodník audio signálu, ale externí zvuková karta. Když pominu to, že si PS4 dokáže toto zařízení osvojit a nějakým způsobem zřejmě emulovat jeho ovladače (což me na celé věci překvapuje nejvíc s přihlédnutím na to, jak jsou na tom systémy Playstation s podporou zařízení třetích stran), tak v případě funkčnosti musí tedy zřejmě všechen zvuk pouštět ven právě přes tuto zvukovou kartu a to naráží na zásadní otázku - Jaká je kvalita této karty za 199 Kč v porovnání se zvukovým čipem integrovaným v PS4? Navíc je zvuk omezen pouze na 2-kanálový (2.0), čímž se podle mě v kombinaci s kvalitou čipu použitého v té kartě hráč dost výrazně ochuzuje o zvukový požitek z her.

To, co popsal @Mandaz už je klasický audio převodník, kde se zvuk přímo z PS4 konvertuje na digitání S/PDIF, příp. analogový výstup a tím pádem zůstává zvukovým výstupem stále HW samotné konzole.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu