Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Televize pro PS4/PS5


Karel Kobliha

Recommended Posts

Ahoj vybírám televizi pro Playstation 4 PRO

představuji si něco od Sony nebo Samsung 55 palců a 140 cm úhlopříčka cenově 20 - 23 tisíc.

aby tedy uměla 4k, to HDR asi nemá smysl řešit protože v téhle cenové kategorii to bude o ničem. 

rozhoduji se mezi Samsungem https://www.alza.cz/55-samsung-ue55ku6072-d4129780.htm?catid=18854702#popis

a Sony https://www.alza.cz/55-sony-bravia-kd-55xd7005-d4461054.htm?o=1

nevím co by ty televize měli umět.. četl jsem na fóru, že by to chtělo frekvenci alespoň 100 Hz. Což obě mnou zmiňované televize mají 50Hz a ta Sony snad má nějaký Boost na 200 Hz (nevím jestli to chápu dobře Boost na 200 Hz). Na filmy snad stačí 24 Hz, na hry je už potřeba 60 Hz a ideálně 100 Hz.

pak že se řeší to HDMI aby televize měli 2.0 což u televize Samsung v popisu produktu píšou  HDMI 1.4 a starší, Kompozitní, Komponentní  (psal jsem přímo na samsung.cz a řekli mi, že model KU6072 disponuje HDMI 2.0 tak snad tomu můžu věřit. (HDMI 1.4 má propustnost 10.2Gb/s a HDMI 2.0 má propustnost 18 Gb/s)

dál se prý řeší podsvícení a je tu otázka zda edge led (kde podsvícení vychází z okraje obrazovky) a dále direct led (kde je podsvícení rovnoměrné po celé ploše) Samsung má edge led. Sony už má direct led. 

Input-lag (odezva) prý co nejnižší. Ale u žádné televize jsem nedohledal hodnoty. 

Pak jsem se dočetl, že s PS4 PRO jelikož je od značky SONY bude dobře komunikovat televize též značky SONY ale to nevím jestli není jen marketingový tah. Prý se dá ovládat jedním ovladačem a lepší komunikace TV - konzole. Prý se TV sama nastavuje jak je potřeba. 

Bohužel jsem laik nerozumím těmto věcem.. veškeré věci co zde zmiňuji jsem buď vygooglil anebo vydedukoval.. obracím se na Vás s prosbou o radu jakou televizi zvolit ke konzoli PS4 PRO ať už mnou zmiňovaný Samsung či Sony anebo úplně jiná televize kterou mi doporučíte. Zejména jestli máte někdo doma PS4 PRO a zkušenosti s nějakou tou TV jak to vypadá seká se neseká.. obraz barvy atd. Moc děkuji za každou radu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1,7k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Kupovat k Pro ne4K TV je takový divný. Už v jiném tématu jsem psal, že na hifi věci je jiné fórum. Na hraní 4k her poskytnou rozdílový obraz i 4k tv za 30k.

Jako fanoušek Sony jsem Sony vyřadil kvůli Androidu.

Samsung mi v mém limitu +- 30k nenabídl nic. LG nabízí sedmičkovou řadu, Já pořídil LG UH7...., kolega LGUH8 (dostal se k ní někde za 40k). Na 4k hraní dobrý. Neznám OS Samsungu, ale Webos mne hodně mile překvapil.

S těmi technickým detaily bez marketingových keců ti pomůže http://www.rtings.com/ ale bacha, je to HIFI, takže všude si k hodnocení přičti tak 30%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, drak3go napsal:

@tojejedno WebOS u TV LG bývala noční můra, alespoň u modelů tak rok - rok a půl nazpět (pomalé, líné, příšerné odezvy, ...). Už se to zlepšilo?  Ten jejich systém byl důvod, proč jsem o LG nikdy neuvažoval.

Oproti WEBOS2.0 (vycházím z historek kamaráda o jeho loňské LG) je to jiná liga, Android taky. Jestli máš konkrétní otázku, můžu něco změřit, protože něco je dost subjektivní. Osobně jsem zaznamenal pomalost která mi vadí u EPG/Guide. Není to plynulé (vypne to obraz a načítá pár vteřin).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Mam take tento typ, jen v 70ti palcove uhlopricce. Takhle tv neni zadna technicka dokonalost, ma jen 8bitovy panel, takze hdr neni zadny zazrak, ale na kvalitu obrazu si nemuzu stezovat, obraz je opravdu krasny a az klesnou ceny oled na prijatelnou uroven, tak poputuje do loznice :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bavime se o frekvenci panelu - 50/60 hz su najlacnejsie panely, v skratke, nedokazu plynulo dat pohyb - vyrobcovia to riesia softberovo a uprimne je to bieda, 100/120 uz zvladaju pohyb relativne slusne a max co sa asi kedy robili boli 200/240 hz panely, tam uz viac menej nemas sancu vidiet neplynuly pohyb... laicky v skrakte... idealne si tomoveris na rychle beziacich titulkoch, pokial nevies o com hovorim

 

konkretne tento samsung ma 50hz panel a sw vytihnute akoze 1300hz ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Nic proti, ale to, co pises, je vedle jak ta jedle. Na 100 Hz vysilani v televizi nikdy koukat nebudes, protoze by ti to pripadalo jako soak opera - mimochodem tak se ten efekt i jmenuje :) Dokonce ani HDMI 2.0a neprenese ve 4k vic nez 60hz full rgb + hdr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosim te, skus si niekde v shooe vedla sebe otestovat 50 a 100 hz real panel, ak neuvidis rozdiel, tak mas problem s ocami... soap opera je prave efekt, ktory sposobuje sw navysenie frekvence, rychly panel netrpi soap opera efektem, nepotrebuje sw kurvitko

 

len mensie uvedenie do problematiky:

Many high-end LCD televisions now have a 120 or 240 Hz (current and former NTSC countries) or 100 or 200 Hz (PAL/SECAM countries) refresh rate. The rate of 120 was chosen as the least common multipleof 24 fps (cinema) and 30 fps (NTSC TV), and allows for less distortion when movies are viewed due to the elimination of telecine (3:2 pulldown). For PAL at 25 fps, 100 or 200 Hz is used as a fractional compromise of the least common multiple of 600 (24 × 25). These higher refresh rates are most effective from a 24p-source video output (e.g. Blu-ray Disc), and/or scenes of fast motion.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechci do toho skakat....ale pokud vim tak je obecne znamo ze cim vic ma panel hz tim je plynulejsi obraz aniz by nejak zalezelo na vstupnim signalu.....proste fotbal co vysila tv pojede lepe na vice hz 

 

a jeste tu bylo receno ze do 20k je da sehnat jen 50hz 4k.....kamos ted poridil tuhle pod 20 a ma 100hz panel 

https://www.mall.cz/led-televize-cena/philips-55pus610112?gclid=Cj0KEQiAqdLDBRDD-b2sv6-i6MsBEiQAkT3wAr-LUeCBvzCQDSL3bkeOpgG4OTPcBMZg6X9j-h3hR2AaAj7W8P8HAQ&dclid=CKvSyN7Rt9ECFc-jUQodz4IMdQ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

A kde se jako ty dalsi snimky vezmou, panove? Televize je musi dopocitat, pak ano, zda se vam to plynulejsi, ale jenom zda :) To je jako upscaling - taky udelas 1080p z PALu, ale full hd to nikdy nebude. Premyslejte trosku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pleties snimky a obnovovaciu frekvenciu...

je to marne, bud si nieco precitaj, napr. sem: https://www.lifewire.com/video-frame-vs-screen-refresh-rate-1847855 alebo ver comu chces:) ja koncim.

Kupujucemu: pokial timto budget dovoli, kup 100hz telku, ale ak je budget ako si pisal, bud kupis 50hz 4k alebo 100 hz full hd:) stastnu ruku prajem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

Zdarec lidi no já kupoval v sobotu TV k psku a koupil tuhle, prodavač mi jí samozřejmě vychválil a měli jí v akci za 20500kč s 5ti letou zárukou. Samozřejmě teď uvažuju o prodeji ps4 a koupit ps4 pro když TV má 4K. Telkám moc nerozumím, tak se Vás některých chci zeptat jestli jsem za ty prachy udělal chybu..... díky

 

https://televize.heureka.cz/lg-55uh664v/specifikace/#section

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PS4 víc než 60hz nedá. Víc než 60hz je dobré jen pro MCFI. Sample and hold je prostě vlastnost LCD ať máš jakoukoliv obnovovací frekvenci.

Ověřil bych jestli to pro 4k umí RGB nebo alespoň yuv 4:4:4 (což je snad pro HDR10 stejně nutnost) vstup a nic moc jiného nemá smysl řešit - všechny televize na trhu jsou hrozný shit, je nesmysl si připlácet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Martinoslav changed the title to Televize pro PS4/PS5

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu