Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

SSD/HDD


SAIXX

Otázka

  • Moderators

Pánové otázečka. Zvažuji výměnu stávajícího HDD v konzoli (500GB) za buď velikostně stejný SSD nebo větší HDD (1TB). Momentálně nemám problém s místem jelikož mám ještě ext. HDD 1TB takže ta velikost není kritický parametr. Takže k mojí otázce - radši koupit větší HDD s lepšíma otáčkama nebo velikostně stejný SSD? Co se týče HDD tam bych eventuálně favorita měl - https://pevne-disky.heureka.cz/hitachi-travelstar-7k1000-1tb-2_5-sata-600_7200rpm-32mb-hts721010a9e630/ co by se týkalo SSD tam by možná stačil i nějaký obyčejnější (?) neboť si nemyslím že moje konzole by potřebovala např. něco jako Samsung 860 EVO Pro laugh.png . Díky všem

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Moderators

No právě o to mi jde, že pocitově si myslím že nějaký lepší SSD je tak nějaký do té konzole zbytečný. Zase na druhou stranu ty loadingy s ním jsou + a osobně se Samsungem mám taky jen ty nejlepší zkušenosti. BTW teď mám v ntb Crucial MX500 500GB a oproti tomu Samsungu mi přijde pocitově pomalejší i když podle testů je jeden z nejlepších.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Muj skromny nazor je, ze u konzole to jsou vyhozene penize... soudim jen dle testu na youtube a i kdyz v loadingu ssd dominuje, neni to pro me natolik urcujici parametr, abych kvuli nemu investoval do ssd. Ale pokud samozrejme citis, ze pro tebe to bude znatelne plus, tak bych se, jak zminoval kolega vyse, vubec nebal i levnejsich typu ssd. U konzole vyuzijes spis tu rychlou pridtupovou dobu nez rychlost pri presunech velkych objemu dat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

No právě jsem rád za každý názor ať je jakýkoliv. Vím, že za cenu 1TB HDD v 7200ot. budu mít ,,pouze" 500GB SSD což je taky rozdíl. Každopádně ty testy jsem taky koukal a u větších her je ta prodleva v načítání celkem znatelná ovšem těch her není zase tolik a jestli ten časový rozdíl vůbec stojí za to.Vnitřně jsem však zatím pro HDD vzhledem ke kapacitě/ceně. @mirai_trunks vychytal právě super akci kterou jak sem psal jsem projeb*l jinak bych ho měl taky :biggrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

No popravdě moje konzole už má taky svoje roky a řekl bych že zase vnitřně cítím že nepotřebuje až takovou finanční injekci [emoji16] i když je kapacita 2x taková a pár stovek na víc pořád je to pár stovek který můžu nechat třeba za pivo [emoji16]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Konzole stejně nevyužije SSD naplno kvůli rozhraní co mají+ SSD nemá rádo když se na něj cpe do plna :) .  U pár her rozdíl poznáš a v celkovém měřítku ti to může udělat rozdíl třeba plácnu 1H na dohrání hry. Zase já vždy využiju čas loadingu k přípravě kafe apod. :D .

Jinak teď jsou tuším někde tuším kingstony/samsungy za levno+ k tomu bývají hry, zkus si počkat na release něčeho od UBI ideálně pokud na to nespěcháš... ti dávali teď Crew 2, assasina a ještě tuším rainbow six nějakou edici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu