Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Omlouvám se a moc to sem nepatří, ale chtěl bych se zeptat, jestli jste někdy reklamovali výši DPH a nebo CLA, při nákupu nějakého zboží ze zahraničí. Dneska jsem si byl na poště vyzvednout DS2 japan edici za kterou jsem dal 85$ a celní deklarant to ocenil pěkně na 3500 Kč. Na balíku byla cena 8000 JPY - cca 1700 Kč a uvedeno, že se jedná o CD BOX. Věděl jsem, že když to zadržej, že budu muset platit DPH, ale nečekal jsem, že po mě budou chtít 938 Kč (je v tom i platba celního deklaranta 192Kč). Každopádně máte podobné zkušenosti, že Vám vaše edice ocení na úplně jiné peníze a podle toho po Vás také chtějí náležité DPH? Edici už mám doma a je super, ale při konečné ceně ztratila trošku na kráse :D

• Odpovědi 7.8k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Přidané obrázky

Odesláno (upraveno)
Omlouvám se a moc to sem nepatří, ale chtěl bych se zeptat, jestli jste někdy reklamovali výši DPH a nebo CLA, při nákupu nějakého zboží ze zahraničí. Dneska jsem si byl na poště vyzvednout DS2 japan edici za kterou jsem dal 85$ a celní deklarant to ocenil pěkně na 3500 Kč. Na balíku byla cena 8000 JPY - cca 1700 Kč a uvedeno, že se jedná o CD BOX. Věděl jsem, že když to zadržej, že budu muset platit DPH, ale nečekal jsem, že po mě budou chtít 938 Kč (je v tom i platba celního deklaranta 192Kč). Každopádně máte podobné zkušenosti, že Vám vaše edice ocení na úplně jiné peníze a podle toho po Vás také chtějí náležité DPH? Edici už mám doma a je super, ale při konečné ceně ztratila trošku na kráse :D

na tom listku to mas napsano a vypocitano,takze napis rozpor na adresu kam jsi zasilal udaje a oni to prepocitaji znova.

Ja jsem u teto edice neplatil zadne dph a ani nic jineho. Na ebay jsem ji koupil a mel jsem tam napsane preowned game. Jak jsem se dozvedel v napovede,hru si nekdo koupil a vratil a pritom ji neotevrel.

btw. tu cenu uvadis s postovnym nebo bez,protoze jestli tam bylo postovne,tak to ti taky zdani

Upraveno uživatelem headhot
Odesláno (upraveno)

To že mi to zadrží, tak s tím jsem počítal, ale nepočítal jsem s tím, že si tam vymyslí cenu, když jsem ještě mluvil s ženskou od celníků, co jim tam mám doložit a o nějaké faktuře nepadlo ani slo. Ještě sama mi říkala, že DPH se bude počítat z 8000 JPY, což je polovina toho na co to nacenili oni :D. Možná ještě můžu být rád, že tam neuvedla cenu 85$, protože to by mi to naceli na 5000 Kč a ještě by mi tam přidali CLO :D

Měl jsem to za 85$ se vším všudy. No zítra zajdu na poštu a uvidím. Každopádně je "skvělý", že v tom našem kocourkově, kde je na všechno 30 dní, tak v tomto případě není stanovená lhůta na vyjádření, takže klidně můžu čekat rok a pak se dozvím, že mi nic nedají. No byl to můj první větší obchod z ebay a hned to dopadlo takhle :D

Upraveno uživatelem drak3go
Používej tlačítko "EDIT"
Odesláno

tento email pokazdy dostanu:

Dobrý den,

Tímto Vás žádáme o zaslání informace, zda zboží ve výše uvedené zásilce má obchodní (podnikatelské účely, majetek firmy), nebo neobchodní (soukromé účely) charakter.

Dále Vás žádáme o vyjádření, zda má Česká pošta, s.p., celnímu úřadu navrhnout, aby zboží bylo propuštěno dle údajů uvedených odesílatelem na přiložené poštovní průvodce/celní prohlášce (v tom případě však nemůžeme vyloučit, že celní úřad vydá výzvu na odstranění vad celního prohlášení s požadavkem na předložení faktury, čímž se odbavení zásilky může výrazně pozdržet). V opačném případě nám k celnímu řízení zašlete doklady k dovezenému zboží (doklad o platbě - např.: Paypal, výpis z účtu, transakce platební kartou, atp., doklad o druhu a ceně zboží - např. objednávka, faktura, printscreen z e-shopu, atp. s rozpisem zboží, ceny a dopravy).

Požadované informace a případně doklady ke zboží zašlete v jedné e-mailové zprávě (ve formátech "jpg" "pdf" "doc") na adresu sklad.praha120@cpost.cz . Do předmětu e-mailu uveďte skladové a podací číslo zásilky. Obyčejné listovní zásilky, jejichž skladová čísla začínají písmenem "O", podací čísla nemají.

Odesláno
tento email pokazdy dostanu:

Dobrý den,

Tímto Vás žádáme o zaslání informace, zda zboží ve výše uvedené zásilce má obchodní (podnikatelské účely, majetek firmy), nebo neobchodní (soukromé účely) charakter.

Dále Vás žádáme o vyjádření, zda má Česká pošta, s.p., celnímu úřadu navrhnout, aby zboží bylo propuštěno dle údajů uvedených odesílatelem na přiložené poštovní průvodce/celní prohlášce (v tom případě však nemůžeme vyloučit, že celní úřad vydá výzvu na odstranění vad celního prohlášení s požadavkem na předložení faktury, čímž se odbavení zásilky může výrazně pozdržet). V opačném případě nám k celnímu řízení zašlete doklady k dovezenému zboží (doklad o platbě - např.: Paypal, výpis z účtu, transakce platební kartou, atp., doklad o druhu a ceně zboží - např. objednávka, faktura, printscreen z e-shopu, atp. s rozpisem zboží, ceny a dopravy).

Požadované informace a případně doklady ke zboží zašlete v jedné e-mailové zprávě (ve formátech "jpg" "pdf" "doc") na adresu sklad.praha120@cpost.cz . Do předmětu e-mailu uveďte skladové a podací číslo zásilky. Obyčejné listovní zásilky, jejichž skladová čísla začínají písmenem "O", podací čísla nemají.

Je to tak a za blbost a za informace se plati :-), ale zítra tam zkusím zavolat a uvidím. Už jsem přišel o víc a ještě jsem za to nedostal nic :D. Takle mám alespoň super edici :-)

Odesláno

Ahoj,

prodám Uncharted 3: Drakes Deception Exporers Edition.

Edice je kompletní, chybí pouze vnější tenká papírová krabice.

Součástí je:

- Dřevěná cestovní truhla

- Figurka Natana Drakea

- Kovová spona na opasek

- Prívěšek na krk s prstenem

- Vlastní hra ve speciálním obalu kombinovaném s artbookem

- Lentikulární pohednice ze hry

Cena: 3 500 Kč

Ideálně osobní předání v Praze.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu