ctwereczz Odesláno Září 15, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2018 ono to je easy. staci si hlidat par parametru. 1. typ panelu - VA vs IPS a.) VA - kdyz se budes na tv divat vic ze strany, bude dochazet ke zhorseni obrazu. naproti tomu pokud sledujes tv primo naproti sobe, vyhoda je v mnohem lepsim dynamickem kontrastu. lepsi cerna. b.) IPS - kdyz se budes na tv divat vic ze strany, nebude dochazet ke zhorseni obraru. naproti tomu pokud sledujes tv primo naproti sobe, nevyhoda je v mnohem horsim dynamickem kontrastu. cerna je spis seda. takze si ujasni odkad budes sledovat tv a podle toho se rozhodni. 2. typ podsviceni - DIRECT LED vs EDGE LED a.) DIRECT LED - podsviceni je vedene po celem panelu, tudiz je rovnomerne, bez "map a fleku" (je to vzdy ta lepsi varianta) b.) EDGE LED - podsviceni je vedene z okraju panelu pomoci "zrcadel" do cele plochy panelu. nikdy nedocili rovnomerneho podsviceni a jsou videt jakoby bile velke fleky. pri nejake tmavsi scene to jde trochu videt. pro me je to vzdy ta horsi varianta podsviceni. 3. 8bit vs 10bit panel kazdy pixel (u full hd 1920 pixelu horizontalne a 1080 pixelu verktikalne) je tvoreny ze 3 subpixelu - RGB. to znamena, ze kazdy pixel se sklada z jednoho dilku R (red aka cervena), G (green aka zelena), B (blue aka modra) a ty se rozsvecuji a zhasinaji a spravnym namixovanim tvori vyslednou barvu a obraz, jako kdyz si malir micha barvy. kdyz mas 8mi bitovy panel, tak kazdy R-G-B subpixel dokaze vykouzlit 256 odstinu sve barvy. tzn. 256*256*256= dohromady umi 16777216 barev. kdyz mas ale 10ti bitovy panel, tak kazdy subpixel dokaze vykouzlit az 1024 odstinu sve barvy. tzn. 1024*1024*1024= dohromady umi 1073741824. takze 8bit - neco pres 16 milionu barev vs 10bit neco pres 1 miliardu 73 milionu barev. je jasne ze 10bit vykouzli "lepsi" podivanou. a pozor - na HDR potrebujes 10bit panel. cimz se dostavame k poslednimu bodu. 4. HDR dneska je spousta norem pro hdr (hdr 10, hdr 10+, hdr+, dolby vision atd.) jsou to jen marketingove "hlasky" ruznych druhu vyrobcu. nijak se tim netrap. ty potrebujes vedet, jak moc je tva tv schopna hdr zobrazit. aby tv byla schopna zobrazit hdr opravdu verohodne, je dulezite aby splnila 2 body. ty dva body jsou 10ti bitovy panel a svitivost 1000 cd/m2. tu svitivost ale splnujou jen premiove televize, ktere stoji od 30ti vys (a to vetsinou jen ve vyprodejich, jinak mnohdy i 50 tisic). nemusis ale zoufat. i televize s horsi svitivosti dokazou hdr efekt zobrazit a neurazit. moje tv ma svitivost kolem 450ti cd/m2 a neni to zadna hruza. vzdy plati prima umera - cim vyssi svitivost, tim lepsi vysledny hdr obsah. zde dva odkazy, kde se daji vycist parametry jednotlivych tv.. https://www.displayspecifications.com https://www.rtings.com/ zaverem jeste muzes popremyslet jakou uhlopricku a zda 50hz nebo 100 hz panel. tohle uz si musis posoudit sam. snad se mi podarilo nejak v kostce objasnit problematiku pri vyberu nove tv koneckoncu je to "stroj" co s nama nejakou dobu pobude a je dobre jej vybrat peclive. mirai_trunks, okajos, Anubis1 a 3 others reagoval na 4 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wopiczak Odesláno Září 15, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2018 datart Dny Marianne - sleva 20% na sony televize https://www.datart.cz/sleva-20-na-televize-sony-s-uhloprickou-od-49-palcu-123-cm.html slevový kód 2018DMSN20 55xe9005 za 23k atd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctwereczz Odesláno Září 15, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2018 tak 9005 v 55 uhlopricce je jasna volba, ale ani ve 49 palcu neurazi. sam jsem ji chtel a doted me s*re, ze jsem si ji nekoupil. pak jeste tady vhodne alternativy. treba ten samsung ma docela vysoke HDR. zas ale jen 50hz panel. 9005 od sony jasne vitezi - navic direct led podsviceni a zony s lokalnim stmivanim. https://www.displayspecifications.com/en/comparison/464871f3a Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators basildon Odesláno Září 15, 2018 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2018 Já mám tu 9005 v 55" úhlopříčce a jsem nadmíru spokojený, mám ji asi od května za 30K, ale dostal jsem jako dárek Sony outdoor kameru v hodnotě asi 4000. Jinak teď nedávno 5.9. vypustilo Sony aktualizace pro televize. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators mirai_trunks Odesláno Září 15, 2018 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Září 15, 2018 55xe9005 za 23 je jasna volba! 49ka je vsude o 3-5k drazsi a tudiz se nevyplati. skoda, libila by se mi na stul:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indeshit Odesláno Září 16, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 16, 2018 Xe9005 v tom datartu je teď super kauf Tu LG nebrat... jen vocas preferuje úhly před kvalitou. Navíc je to falešná 4k..má podřadný RGBW panel. Hňup by hrál a koukal na to při hraní z boku. https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uk6300 Moudrý člověk kouká z moudrého úhlu a oželí úhly a radši vybere VA panel, který má větší kvalitu (černou černou, lepší homogenitu podsvícení, lepší kontrast...) Ta Sony, jak píšou kluci, je fajn. https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e Zase bacha....nižší Sony mají taky většinou ty IPS panely před 21 hodinami, Anubis1 napsal: V tech všech udajich aby se prase vyznalo :-) uz me to neba hledat nejakou kloudnou TV do 20k :-( Vsichni delaj od jednoho modelu X ruznejch variant a rozdil skoro zadnej. Chci to na hrani, jelikož jinej zdroj 4k rozliseni nemam tak se asi na milou TV vyseru a budu hrat na Full HD jako doted, nez moje stara TV umre. Pokud chceš TV na hraní, kupuj VA a sleduj co nejnižší input lag. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu6900 - toto je TV, která je u nás označována jako UExxNU7022 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buladog Odesláno Září 17, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 17, 2018 V 15. 9. 2018 at 10:49, ctwereczz napsal: ono to je easy. staci si hlidat par parametru. 1. typ panelu - VA vs IPS a.) VA - kdyz se budes na tv divat vic ze strany, bude dochazet ke zhorseni obrazu. naproti tomu pokud sledujes tv primo naproti sobe, vyhoda je v mnohem lepsim dynamickem kontrastu. lepsi cerna. b.) IPS - kdyz se budes na tv divat vic ze strany, nebude dochazet ke zhorseni obraru. naproti tomu pokud sledujes tv primo naproti sobe, nevyhoda je v mnohem horsim dynamickem kontrastu. cerna je spis seda. takze si ujasni odkad budes sledovat tv a podle toho se rozhodni. 2. typ podsviceni - DIRECT LED vs EDGE LED a.) DIRECT LED - podsviceni je vedene po celem panelu, tudiz je rovnomerne, bez "map a fleku" (je to vzdy ta lepsi varianta) b.) EDGE LED - podsviceni je vedene z okraju panelu pomoci "zrcadel" do cele plochy panelu. nikdy nedocili rovnomerneho podsviceni a jsou videt jakoby bile velke fleky. pri nejake tmavsi scene to jde trochu videt. pro me je to vzdy ta horsi varianta podsviceni. 3. 8bit vs 10bit panel kazdy pixel (u full hd 1920 pixelu horizontalne a 1080 pixelu verktikalne) je tvoreny ze 3 subpixelu - RGB. to znamena, ze kazdy pixel se sklada z jednoho dilku R (red aka cervena), G (green aka zelena), B (blue aka modra) a ty se rozsvecuji a zhasinaji a spravnym namixovanim tvori vyslednou barvu a obraz, jako kdyz si malir micha barvy. kdyz mas 8mi bitovy panel, tak kazdy R-G-B subpixel dokaze vykouzlit 256 odstinu sve barvy. tzn. 256*256*256= dohromady umi 16777216 barev. kdyz mas ale 10ti bitovy panel, tak kazdy subpixel dokaze vykouzlit az 1024 odstinu sve barvy. tzn. 1024*1024*1024= dohromady umi 1073741824. takze 8bit - neco pres 16 milionu barev vs 10bit neco pres 1 miliardu 73 milionu barev. je jasne ze 10bit vykouzli "lepsi" podivanou. a pozor - na HDR potrebujes 10bit panel. cimz se dostavame k poslednimu bodu. 4. HDR dneska je spousta norem pro hdr (hdr 10, hdr 10+, hdr+, dolby vision atd.) jsou to jen marketingove "hlasky" ruznych druhu vyrobcu. nijak se tim netrap. ty potrebujes vedet, jak moc je tva tv schopna hdr zobrazit. aby tv byla schopna zobrazit hdr opravdu verohodne, je dulezite aby splnila 2 body. ty dva body jsou 10ti bitovy panel a svitivost 1000 cd/m2. tu svitivost ale splnujou jen premiove televize, ktere stoji od 30ti vys (a to vetsinou jen ve vyprodejich, jinak mnohdy i 50 tisic). nemusis ale zoufat. i televize s horsi svitivosti dokazou hdr efekt zobrazit a neurazit. moje tv ma svitivost kolem 450ti cd/m2 a neni to zadna hruza. vzdy plati prima umera - cim vyssi svitivost, tim lepsi vysledny hdr obsah. zde dva odkazy, kde se daji vycist parametry jednotlivych tv.. https://www.displayspecifications.com https://www.rtings.com/ zaverem jeste muzes popremyslet jakou uhlopricku a zda 50hz nebo 100 hz panel. tohle uz si musis posoudit sam. snad se mi podarilo nejak v kostce objasnit problematiku pri vyberu nove tv koneckoncu je to "stroj" co s nama nejakou dobu pobude a je dobre jej vybrat peclive. Já bych pouze doplnil: 5. Input lag To je hodnota odezvy televize, jiným slovem když pohneš páčkou za jak dlouho ten výsledek bude viditelný. Měříme ji v ms (milisekundy) a všeobecně platí tím nižší hodnota tím lépe. Pro hraní je ideální se dívat pod 30ms více bych asi nebral, berte v potaz že při zaplém HDR a 4K je input lag ještě o něco vyšší. Co se týče Hz tak pokud TV slouží primárně na hraní stačí 50 Hz, ale jka píšou kluci TV je investice na delší dobu, učitě se rád podíváš na nějaký nový film a je rozhodně lepší jsi připlatit a koupit 100 Hz (u uhlopříčky 50 palců a výše je to téměř nutnost) tofi a indeshit reagoval na 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indeshit Odesláno Září 18, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 18, 2018 Přesně tak...100hz na hraní není nutnost, protože konzole běží většinou do 60fps (až teď Xbox One X dostal podporu 120fps) 100hz se hodí na PC hraní ve 120fps nebo na film pro toho, kdo je citlivý na 3:2pulldown a vadí mu telecine judder (skoro nikdo nepozná rozdíl 50hz a 100hz ... filmoví maniaci to poznají, protože u 120hz panelů je 5:5 pulldown ...každý snímek zůsťává zobrazen stejný čas -120 děleno 24 se rovná 5 -vyjde celé číslo) ctwereczz reagoval na 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majkom Odesláno Září 18, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 18, 2018 Uz zas.. skoro nikdo nepozna 60 vs 120? To su snad slepi ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtek6 Odesláno Září 18, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 18, 2018 to si nevybereš...jsou i horší případy...třeba tací co se dívají na 480p video na full hd tv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indeshit Odesláno Září 18, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 18, 2018 Rozdíl mezi 60hz panelem, kterej 60fps content neumí interpolovat vejš a 120hz panelem, kterej 60fps materiál interpoluje do 120fps. Ano, je to ostřejší, ale přináší to artefakty, takže ti, co se vyznají, tak většinou interpolaci (motion flow, automotion plus, trumotion a podobný hovadiny) vypínají Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkolarik Odesláno Září 19, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 19, 2018 přesně tak třeba automotion plus na Samsung TV vypínám, protože při rychlejším pohybu to u některých položek HUD háže trošku duchy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctwereczz Odesláno Září 20, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 20, 2018 majkom: no tak treba kdyz se divam na blu-ray film pres domaci kino, tak tech 100hz je viditelnych. ten obraz je fakt plynuly a ostry (motionflow vypnuty). ale kdyz hraju hry na ps4 pro, tak se obraz chova jak 50hz panel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indeshit Odesláno Září 23, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 23, 2018 motion flow musíš mít vypnutý nebo na true cinema, aby film nevypadal jako telenovela. U her je to taky nežádoucí, protože to navyšuje brutálně input lag a hlavně to dělá takový artefakty okolo hejbajících se věcí ... a navíc to zaškobrtne občas. Když máš motion flow vypnutý, tak je to super Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators mirai_trunks Odesláno Září 27, 2018 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Září 27, 2018 celkem slušná nabídka je na czc https://www.czc.cz/samsung-ue55nu8002-2018-138cm/234259/produkt k TV xbox one s zdarma. Jinak 100Hz TV a na RTINGs dobre hodnocena na gaming. input lag 17.8ms v 4K Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtek6 Odesláno Září 27, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 27, 2018 Mám model MU8002 a mám info, že model NU8002 (letošní) je horší ve kvalitě obrazu než ten můj...a já teda k 65" dostal PS4 Pro takže dárek je fajn tofi reagoval na 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indeshit Odesláno Září 28, 2018 Nahlásit Share Odesláno Září 28, 2018 NU8002 je na paření geniální, má 120fps podporu, freesnyc podporu, super nízký input lag, je to VA panel, 10bit, solidní jas a gamut má, ale nemá smysl ji kupovat, protože Q6FN je za stejný prachy a je ještě o něco lepší skoro ve všech disciplínách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bouner Odesláno Říjen 8, 2018 Nahlásit Share Odesláno Říjen 8, 2018 Teď je akce na Q6FN na alze atd za 26k, což není špatné... možná na black friday bude lepší deal ( v německu atd určitě ) . https://www.alza.cz/55-samsung-qe55q6fn-d5287358.htm?o=1 tofi reagoval na 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wopiczak Odesláno Říjen 15, 2018 Nahlásit Share Odesláno Říjen 15, 2018 9305 na alze za 30k https://www.alza.cz/sony-week?kampan=facebook_vendor_Sony&utm_source=facebook&utm_medium=wall-post&utm_campaign=facebook_vendor_Sony LuKyno. reagoval na 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuKyno. Odesláno Říjen 16, 2018 Nahlásit Share Odesláno Říjen 16, 2018 Je nějaký zásadní rozdíl mezi XE9305 a XF9005? XE93 má Edge-Led, XF90 Direct.., přičemž 93 je normálně dražší.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators mirai_trunks Odesláno Říjen 16, 2018 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Říjen 16, 2018 dle rtings srovnatelne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majkom Odesláno Říjen 16, 2018 Nahlásit Share Odesláno Říjen 16, 2018 Bral bych xf9005 pred xe9305 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figi-1 Odesláno Říjen 17, 2018 Nahlásit Share Odesláno Říjen 17, 2018 Xe9305 ma lepsi svitivost tim padem lepsi hdr. Jedna z nej hdr tv. Doporucuji. Mam doma a po kalibraci obrazu z rtings nadherny obraz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indeshit Odesláno Listopad 10, 2018 Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2018 Pokud někdo potřebuje telku, dejte vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators mirai_trunks Odesláno Listopad 10, 2018 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2018 Alza od pondeli: Nu 8002 49 za 17 55 za 20 65 za 30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.