Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Amazon edice her (hry bez obalu) - na co si dat pozor


Martinoslav

Recommended Posts

  • Moderators

Po vcerejsi diskuzi s @drhanscz me napadlo vytvorit toto tema. @drhanscz prodava hru bez obalu s tim, ze netusi, proc ten obal nema. Pokud obal nebyl z nejakeho duvodu znicen puvodnim majitelem, napriklad mu ho rozkousal pes apod., pak jde s pravdepodobnosti hranicici s jistotou o kradeny disk z prazskeho distribucniho skladu Amazon (proto se jim prezdiva Amazon edice). Jako zajemci o takovou hru to poznate napriklad logem nemecke normy vytistenym primo na disku. 

Osobne nedoporucuji takove hry vubec kupovat, podporujete tim cerny trh, zlodeje, kterym se ve skladu proste “vyplaci” krast. Pokud vezmu v potaz, ze se takove hry hure preprodavaji, pripadne je jejich cena hodne nizko, aby se prodejci vubec podarilo disk prodat, je to podle me smutny dukaz, ze si nezaslouzime byt vyspelym evropskym trhem. 

Uvest muzu nedavny priklad, kdy se na trhu objevily disky bez obalu se hrou Shadow of the Tomb Raider dlouho pred samotnym oficialnim datem vydani. 

Podle distributora mame kvuli teto zlodejske akci hodne velkou ostudu ve svete (nedivim se) a kvuli tomu napriklad nebyly recenze na hru pred vydanim, protoze vyrobce hry Cesku odmitl poskytnout recenzentske kopie kvuli ukradenym diskum z Amazonu.

Uzivatele @drhanscz zminim jeste jednou - v inzeratu popisoval, ze netusi, proc obal chybi. Jeho tvrzeni nezpochybnuji, treba to dosud opravdu netusil, jen me zarazi, ze dnes prodava PS4 Pro a zduraznuje, ze obsahuje FW, ktery jde obelstit a hrat na nem nelegalni kopie her. Trosku to ve mne vyvyolava pochyby a zaroven smutek, protoze hranim nelegalnich her nebo nakupovanim kradenych kopii si sami pod sebou podrezavame vetev. 

Co si o tom myslite vy? Jak vnimate situaci s amazonkama? Je vam to sumak, nebo vam take vadi, jaci se mezi nami najdou vykukove?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždycky je někdo kdo chce víc než má a tu cestu k tomu si chce zkrátit.....tak to prostě je. Není to o vyspělosti národa, barvě kůže nebo něčemu podobnému, ať si bílý, černý, žlutý nebo fialový, většina lidí chce víc než má a pouze někteří jsou ochotni toho dosáhnout trpělivou a usilovnou prací. Víc k tomu nemám co říct, protože si myslím, že se tady strhne flame. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Je to volna diskuze, takze jakykoli nazor je prinosny :)

Nechci diskutovat nad tim, proc to nekdo krade, to je vsem bezpochyby jasne, spis bych chtel diskutovat nad tim, proc nekdo kradene zbozi kupuje (muze v tom byt nevedomost). Pokud je v tom prave ta nevedomost, tak treba pomuze osveta a ten, kdo dosud netusil, procitbe. Kde neni poptavka, zmizi i nabidka, coz by pro cely hracsky ekosystem bylo dobre :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Řekl bych že všichni to kupujou protože je to levné a je jim fuk že podporují zloděje, který si přijde na pěkné peníze k platu. V Amazonu to musí snad vědět že jejich zaměstnanci kradou hry a prodávají je, měli by zlepšit ochranu a nebo udělat inventuru a dát to dotyčným zaměstnancům k úhradě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Souhlasim, rozhodne je odpovednosti nezbavuju... je smutne, ze se neco takoveho musi resit, ale zabranit se tomu zrejme da jen velmi tezko. Kazdopadne uz z principu veci by nam melo byt jedno, jak a proc se kradene disky dostavaji ven - nam by spis melo byt proti srsti kradene veci kupovat. Aspon teda ja mam moralku takhle nastavenou. Ale nechci, aby to znelo, ze svuj nazor nekomu vnucuju, kazdy sam sveho stesti strujce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Martinoslav napsal:

@drhanscz zminim jeste jednou - v inzeratu popisoval, ze netusi, proc obal chybi. Jeho tvrzeni nezpochybnuji, treba to dosud opravdu netusil, jen me zarazi, ze dnes prodava PS4 Pro a zduraznuje, ze obsahuje FW, ktery jde obelstit a hrat na nem nelegalni kopie her. Trosku to ve mne vyvyolava pochyby a zaroven smutek, protoze hranim nelegalnich her nebo nakupovanim kradenych kopii si sami pod sebou podrezavame vetev.

Tak PS4 chci samozrejme prodat za co nejlepsi cenu a at se to nekomu libi nebo ne, tak fakt, ze je v konzoli nizsi firmware zminit za to stoji, protoze to jeji cenu navysuje. Samozrejme jsem na ni hry spustit zkousel a je to OK, ale az na to, ze to se to tyka jen her, ktere jsou dost stary a ja hraju jen novinky, takze mi je tahle konzole uplne k nicemu a bud ji prodam a koupim si Xbox One X a nebo na ni udelam upgrade na nejnovejsi FW.

Za poslednich 10 let, co vydelavam, jsem nehral zadnou piratskou hru. Vsechny jsem si koupil. Na to mam doma PS4 a XBox One na nejnovejsim FW, tak proc bych nemel prodat PS4 co nevyuzivam a kupoval jsem ji ze zvedavosti co ten HEN umozni, ale ono celkem prd!

Jinak ta hra bez obalu pry pochazi z bundlu Xboxu, kde pry byla bez obalu. Nevim jestli tomu mam verit, ale to je obhajoba prodejce. Bundle s Tomb Raiderem prodavat vidim, ale nevim jestli tam to je bez krabicky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

MS nedava do bundlu fyzicke kopie her. Hry jsou jen ve forme kodu pro stazeni z Xbox Store. Uz ted tedy vis, ze ti prodejce lhal a muze to byt pro tebe zjisteni, ze treba u nej priste nebudes nakupovat.

Nikdo ti obchody, ani snahu ziskat co nejvice penez, neupira. Neber si to osobne, jen zrovna tvuj priklad me inspiroval k teto diskuzi, snazim se jen o osvetu. Treba intobe nove ziskane informace priste pomuzou nekoupit neco, kvuli cemu by treba nekdo podaval trestni oznameni na tebe, jako ty jsi chtel vcera podavat na prodejce, od ktereho jsi nakupoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uf, no dobry, ale nechci se jeste zaplest s amazon mafii v CR, takze radeji nechci uz nic resit, hru jsem stejne nehral a ted akorat nevim teda co s ni... nakonec jsem ja okradenejsi nez ten Amazon :) ... shit hra a neprodejna

mimochodem to "shit hra" neni mysleno na obsah hry, ale na to jak (ne)funguje na Xboxu One (na X pry lepsi) ... malo FPS a pomalejsi odezva na ovladac... to jen aby nekdo nenadaval, ze hanim super hru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fšici kradú... Amazon edice je hnus, prodejce těchto verzí bych pověsil za gule do mrazu. Případ Tomb Raideru se mě osobně dotkl, ne jen že jsem dostal recenzní kopii až po datu vydání, ale ta ostuda, která se řešila a ČR je hned za bandu zlodějů. Pak máme chtít nějaké benefity v podobě češtiny do her a podobně... Hanba tobě, jestli podporuješ Amazon edice. A víš co? Zabij se! (tento komentář je určen všem prodejcům Amazon edicí, myšleno čorkám a jo, zabijte se!)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me by spis zajimalo co s tim dela amazon ze neni schopen tohle uhlidat....nejake sankce ze strany vydavatelu by taky nebyli na skodu...ale spis se asi kazdej z amazonu posere nez by mu neco nedal k distribuci apod...

Lidi to kupuju kvuli cene...kdo penize nesere tak proste skoci po disku za 500 misto 1500 a zase se muzeme bavit jestli by ten dotycny mel objetovat ty penize a podporovat korporace co vydavaji nedodelky, day one patche, season passy apod. a jestli neni na zamysleni proc si ten clovicek co chodi do prace musi takhle shanet hry a nema na to si je kupovat tak jako by mel mit moznost kazdy ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Ja jsem teda presvedcen, ze rovnice je jasna -> nemam na to = nekupuju. Nebo koupim hru z bazaru. Budeme-li obhajovat jakykoli zpusob kradeze nebo myslenku, ze kdyz uz to nekdo ukradl, tak je mi to fuk a koupim to od nej, tak si budeme proste stale sr*t sami sobe do huby a nikdy se z tech sra*ek nevyhrabeme. Nemuzu jit a koupit kradeny auto, proc by melo fungovat, ze koupim kradenou hru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja sem do precteni tohohle tematu nemel ani tuseni, ze se nejake hry ze skladu Amazonu kradly... Hra bez obalu pro me byla jen hra bez obalu - obal se poskodil, polil, ztratil. Nebo to byvaly hry snad z recenzi nebo co, nejake promo disky apod. tu byly po bazarech. Ale ze to muzou byt corky me nenapadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jednu stranu chápu lidi, kteří tyhle edice kupují. Česká ekonomika je stavěná zle, a prostě pro většinu lidí je moc dávat 2000 za hry každý měsíc ( i vícekrát), bohužel náš stát je na tom jako Rusko, akorát ceny máme vysoké ... ale nebudu odbíhat. Ale zase, když už teda si koupím TV za 40k, PS za 10 tak snad mám na to si tu hru koupit a potom třeba prodat a koupit jinou... nemusím mít vše v den vydání ( stejně se k tomu dostane 99% lidí až za 2 měsíce :D ).


Ale chápu i vydavatele, a nedivil bych se kdyby za chvíli u nás nebyly hry né bez lokalizace, ale celkově vůbec oficiálně distribuované. Těch kauz totiž ohledně Amazonek bylo mnohem více. Kvalita her je druhá věc ... dnes chce každý za hru 2k a hra vypadá jak poslední CoD ... prostě 20 minut práce přes kopírák a hromada lootboxů.

Neříkám, že se mi do ruky taková edice nedostala ( povedlo se mi i ztratit pár disků a zůstaly mi jen krabičky :D ) ... bohužel občas člověk nečte a potom mu to domů příjde ... ale takoví ti extrémisti, co na FB hážou inzerát týden před vydáním že mají doma 20 disků záhadně bez krabiček ... nebýt česká justice jaká je, tak to klidně Babišuju, jelikož jsou studia která tímto velmi trpí ( převážně malá studia).

Bohužel jak již bylo zmíněno, lidi zakládají petice jak hrozně chtějí češtinu do her, a potom doma mají 40 amazonek a libují si jak ušetřili a jsou ti správní, zatímco na PC jsou jen piráti ... Amazonka je bohužel mnohem horší než pirát, jelikož i pirát si hru koupí, když je dobrá ... což u amazonek asi těžko :) .

ps: Prodám limitovanou ultra edici RDR2 , jedná se o Dobrovíz Edition Czech republic s krásným přebalem budoucnosti, ani nepoznáte že disk nějaký má! ... je limitovaný počet kusů...berte hned :D

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

před 30 minutami, Bouner napsal:

Česká ekonomika je stavěná zle, a prostě pro většinu lidí je moc dávat 2000 za hry každý měsíc

Jo, hra u nas stoji jako v Nemecku, ale mame 3x nizsi platy. Tak navrhuji 1 hru koupit a 2 ukrast, at zachovame rovnovahu vesmiru.

To je samozrejme ironie, pokud to neni jasne :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale tak treba v tom Rusku to jde... tam jsou casto treba hry, placena TV a filmy o hodne levnejsi, prave aby se tolik nekradlo, ale jsou pouze v Rustine, aby to nikdo zvenku nekupoval. To mi prijde fer. U nas jsou neadekvatne drahy, to urcite, ale ani to neospravedlnuje to, ze nekdo ukradne DVD ze skladu, to je pekna svine.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tedy kupuju z 90% jenom digitálky v akci, za prvé na nové hry za 1800 nemám, a za druhé mně víc vyhovuje, že nemusím přehazovat/skladovat disky a krabičky.. Ale docela by mě zajímalo jak to jde ukrást bez postihu, jak se jim to podaří, když dneska je každá firma prošpikovaná kamerami, a taková jako je Amazon určitě také, nebo že by to tam neřešili? Přeci jenom vytáhnout ze zabalené krabičky a potom pronést disk nemůže být tak nenapadná akce, aby ji neviděla kamera.. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upozorňuju, kdo nakupuje hry třeba na aukru, já jsem nyní už velice obezřetný, nerad bych se spálil, ale už se mi to stalo, tohle bych podporovat nechtěl, je tam několik prodejců, kteří ani neuvádí, že hra není v originál obalu,  prodávají amazon disk, k tomu vytištěný přebal na oboustranný fotopapír, krabičku přikoupí, můžu zde uvést jména. O to si přidávají větší marži, u některých her je to vidět hned z obrázku, že je obal nekvalitně vytištěný, u her od EA sports, chybí samozřejmě stříbrná nálepka official licensed product, např Madden 19 na ps4 jsem viděl za 1300kč i další z nových her, člověk to ani nemusí poznat, tam je cena jen většinou jen o 300kč nižší než z obchodu. To je ještě větší zlodějina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu