Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PlayStation5 - PS5


tofi

Recommended Posts

PS5 – Backwards Compatibility, 4K Visuals at 60FPS
https://www.psu.com/news/ps5-specs-playstation-5-specifications/

image.thumb.png.d1d1e909abd767c95574564827310fde.png

Datum vydani: ? 2020-2021
Cena: ? ($500+)
CPU Zen architektura
Grafika: ? 4K at 60 frames ( ~RTX 2080, ~11 TFLOPS )
RAM, HDD: SSD
Dev kity jiz dorazily k prvnim developerum:
code name: PSV
https://www.reddit.com/r/PS5/comments/a1qmvt/info_on_the_dev_kit_for_ps5_from_an_indie/

DS5: https://www.psu.com/news/ps5-controller-new-dualshock-5-features/

image.thumb.png.b1835402f6fd96e1d52ccf6612b7bd34.png  image.thumb.png.170089e0edd4288a38e6b7159b6437c1.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, canava napsal:

Nesmysl.. 

Ten vzhled ovladače je kravina kterou si někdo vycucal z prstu. Posun o dekádu zpět, obzvláště ten hrb vespod jakoby tam byly tužkové baterky jak u x360.. a zbytek je tak nějak jasný i bez spekulantů z řad novinářů :sleep: 

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=4&f=G&l=50&co1=AND&d=PTXT&s1="SONY+INTERACTIVE+ENTERTAINMENT+AMERICA+LLC"&OS="SONY+INTERACTIVE+ENTERTAINMENT+AMERICA+LLC"&RS="SONY+INTERACTIVE+ENTERTAINMENT+AMERICA+LLC"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

@tofi: Co konkrétně se má najít na té stránce patentového úřadu? Pod tím odkazem je patent "System, method, and graphical user interface for controlling an application on a tablet", nikde tam nevidím nic o konkrétním dualshocku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Tomu rozumím, nicméně v patentu nikde nevidím žádnou zmínku, která by měla zdánlivě mít něco společného s DS5/PS5. Vidím tam jen to, že se jedná o herní dotykové GUI, resp. dotykový ovladač, což ale může být defakto cokoliv...

Rád se ale nechám opravit, je možné, že jsem třeba něco přehlédl :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muj nazor a z toho co jsem cetl, tak  na 99% tam bude GPU na architekture NAVI, dale CPU na architekture ZEN 2 ( nebo Zen+ ?), coz je parada a skok ve vykonu cpu bude proti nynejsimu dost veliky, ale paradoxne, jelikoz to bude 4k konzole, tak to nebude zase az tak treba, nicmene prebytecny vykon muze jit treba do fyziky, tak snad uvidime posun. RAM cekam 16GB GDDR6. U uloziste uprimne nevim co cekat, nejlepsi by byla kombinace SSD + HDD dnes uz je SSD dost cenove privetive a razantne by to zlepsilo chod systemu ( Mozna kombinace SSD napajene na desce a HDD zvlast ? ) To bych videl na 250GB SSD + asi min. 1 TB HDD., idealne aspon 2TB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Tomu sám nevěříš že to tak bude [emoji16] před příchodem PS4 to bylo podobně, že výkon výkon a snad jediná hra která dokáže běžet na FHD při 60 fps je FIFA [emoji16] (nebudeme brát v potaz PRO ale launch verzi konzole)

Nicméně pokud ten výkon bude rozdílný a o dost tak se dá čekat i dost výrazný cenový skok

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty nejdulezitejsi casti GPU a CPU, tam neni snad co podelat, to ze tam bude ryzen je jistota, ted jen jestli to bude uz na nove architekture ZEN 2 nebo na starsi ZEN + a GPU je snad taktez jistota. Ramky taky si myslim, ze tech 16gb je realnych, kdyz blbe X ma 12GB. U tech hardisku asi cekam moc a dostanem jen HDD :(. Idealni by bylo kdyby dali HDD a nechali slot pro SSD a ten kdo by chtel tak si ho dokoupi :D

EDIT: Je pravda, ze u PS4 jsem cekal 1080p/60 a jak jsme dopadli :D . Proto urcite necekam 4k60.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Co se týče disku tak pořád kvůli ceně bude hlavní HDD protože ta cena je pořád oproti SSD prostě jinde. Spíš bych to viděl na SHDD když už bych dopřál. Ačkoliv zase SSD třeba do M.2 už taková řacha není a nezabralo by to polovinu konzole pomalu [emoji16]
Otázka výkonu už není třeba rozebírat to sem psal už výš jak to mělo být a jak to ve finále dopadlo.
Ale říkám pokrok tam bude tak se uvidí jak se s tím poperou a co nám nabídnou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by bylo ideální na start nové generace udělat dvě rozdílně výkonné konzole. Jednu určenou pro "mainstream" tzn. stabilní 4k/30fps, 2Tb SHDD - prostě takové lepší Pročko. A druhou pro ty, kteří by si chtěli připlatit za "kvalitu" tzn. lepší HW určený na 4K/60fps, SSD, více RAM apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, SAIXX napsal:

Co se týče disku tak pořád kvůli ceně bude hlavní HDD protože ta cena je pořád oproti SSD prostě jinde. Spíš bych to viděl na SHDD když už bych dopřál. Ačkoliv zase SSD třeba do M.2 už taková řacha není a nezabralo by to polovinu konzole pomalu emoji16.png
Otázka výkonu už není třeba rozebírat to sem psal už výš jak to mělo být a jak to ve finále dopadlo.
Ale říkám pokrok tam bude tak se uvidí jak se s tím poperou a co nám nabídnou

Samozrejme, ze samotne SSD tam nebude, ale jak pises, SSD na desku nezabere moc mista a 250GB uz nestoji tolik, SSHD se moc cenove  vetsinou neoplati a zrychleni neni vzdy. Sam mam SSHD momentalne v procku a delal jsem si urcita porovnani (tehda jeste v obyc psku), tak kdyby nekdo chtel vedet nejaka cisla, muze rict.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, perrek napsal:

tužkové baterku o dekádu zpět? aha :D xone ovladač mi na tužkovky jede klidně i 3-4 měsíce, PSkovej se musel imrvére nabíjet ;) #noflame

Nechápu? Dekádu zpět jsem myslel, xbox 360 který vyšel snad více jak před deseti lety takže ano dekádu... A jestli i ovladač pro xbox one je na tužkový baterky tak to potěš koště teda :D slušnej pravěk.. Možná kdyby to nemělo ten hrb kvůli kterýmu mě z x360 bolely prsty tak bych přetrpel tu nutnost myslet si na záložní baterky i hmotnost která je asi o 150g větší což je skoro dvojnásobek oproti dualshocku. 

Dualshock mi vydrží minimálně 6-8hodin. Nevím jistě ale po odpolední směně hraju občas až do rána a nenabíjím.. A jestli ti to připadá málo, tak by bylo na zvážení trochu to hraní omezit :D to je tak obtěžující po skončení hraní ovladač napíchnout aby se na další herní seanci nabil?

Tofi: no asi jsem slepej ale nikde jsem se nedočetl co znamenají ty čísla a proč je tam ten hrb.. 

No a snad tato generace konzoli poběží konečně plynule a v luxusní kvalitě a mile rád si připlatím! Aspoň to nebudou hrát malý děcka.. Jen ty rozmazlený no ale snad jich není tolik :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Playstation 5 nese 3,2GHz Zen 2 a Navi

Jádro Playstation 5 je APU. PCB tedy neponese samostatné CPU a samostatné GPU, jak se proslýchalo, ale vše nasvědčuje pro jedno pouzdro s velmi pěkným výkonem

2G16002CE8JA2_32/10/10_13E9. : AMD Gonzalo.

4cf4dc0b-a3c7-4330-b134-288fd0d200f0_res

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

https://www.czc.cz/geek/spickovy-vykon-8k-grafika-i-zpetna-kompatibilita-playstation-5-jiz-neni-tajemstvim/clanek

Špičkový výkon, 8K grafika i zpětná kompatibilita. PlayStation 5 již není tajemstvím

Společnost Sony dnes nečekaně odhalila informace o chystaném PlayStationu 5, který byl doposud známý pod kódovým označením Gonzalo. Nástupce aktuálně nabízené čtyřky bude lákat na špičkový výkon, ale například také zpětnou kompatibilitu u her. Letos se ho však nedočkáme.

Internetem už několik týdnů kolují spekulace o chystaném PlayStationu. Koneckonců i zástupci Sony již dříve potvrdili, že na novém herním systému k televizorům skutečně pracují. Veškeré detaily se však snažili držet úzkostlivě pod pokličkou. Až doposud.

Na serveru Wired totiž dnes vyšel velký rozhovor s Markem Cernym, který byl hlavním systémovým architektem u PlayStationu 4. V něm Cerny popisuje detaily, na které se můžeme těšit u PlayStationu 5. „Bude to matka všech konzolí,“ nebere si žádné servítky systémový architekt.

Nejvýkonnější konzole na trhu

Otevřeně přiznává, že půjde o nejvýkonnější televizní konzoli na trhu. Bude stavěná na 8K grafiku, prostorový 3D zvuk a chybět nebude dokaonce ani zpětná kompatibilita s PlayStationem 4. Majitelé současných čtyřek tak budou moci využít svou sbírku her také u pětky.

Cerny přitom zdůraznil, že PS5 nebude pouhým vylepšením stávající čtyřky, jako tomu bylo u PS4 Pro, ale půjde o zcela nový herní systém. V útrobách konzole se bude ukrývat procesor AMD Ryzen ve třetí generaci společně s grafickou kartou Radeon Navi. Podtrženo, sečteno: prakticky všechny hry by měly plynule běžet i v rozlišení 4K, připravena bude nicméně tato konzole také na éru 8K hraní. Tedy samozřejmě v případě, že uživatelé budou mít televizor, který takto vysoké rozlišení podporuje. Jedním dechem se sluší dodat, že ve standardu 8K patrně všechny hry nepoběží, ale nechme se překvapit...

Sony u nové konzole kladlo údajně důraz také na kvalitu zvukové reprodukce. PS5 tak bude obsahovat nový 3D audio čip, který patrně bude pocházet také z dílny AMD. Japonský výrobce si od tohoto kroku slibuje větší popularitu hraní na reproduktorech – v současnosti totiž většina hráčů upřednostňuje sluchátka.

Svižnější systém díky SSD

Další významnou změnou má být výměna klasického pevného disku za SSD jednotku. Díky tomu by konzole měla být výrazně rychlejší, ale zároveň i tišší. Rychlejší bude načítání her, ale pochopitelně také odezva celého operačního systému.

Otazník zatím visí nad vzhledem a dostupností modelu PlayStation 5. Cerny pouze pro server Wired uvedl, že letos se prodávat nová konzole od Sony nezačne. Na další várku informací si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...

Tak je to tady, konzole PS5 opravdu vyjde cca Listopad, Prosinec 2020. Ale co mě dostalo, že zpětná kompatibilita, ještě není úplně stoprocentní. To mě poser. Cituji: Co se týče zpětné kompatibility PS5, zatím víme díky Famitsu jen tolik, že "vývojáři prý věnují veškerou energii na to, aby ověřili, zda dokáží garantovat kompletní zpětnou kompatibilitu či ne".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu