Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Odesláno

Zdravíčko pánové, dneska jsem po dlouhé době zapnul PS5 a hle aktualizace a podpora 1440p. Mám pár otázek:

1. Chci se zeptat, můj monitor mi hlásí, že mám obraz ve 1440p a 60Hz, ale můj monitor podporuje až 165 Hz. V nastavení PS5 je i 120 HZ, ale asi to dashboard nepodporuje či co, když mám pořád 60 Hz.

2. Jak to tedy bude s hrama, budou se teď zobrazovat i ve 1440p místo 4k? Tím pádem bude lepší výkon? Nějak jsem to nepobral, protože ve většině her je přeci na výběr jen buď třeba 4k a 30 fps, nebo 1080p a 60 fps a raytracing. To tam jako dodělají všude podporu 1440p?

3. V nastavení je podpora VRR, ale zatím to podporuje jen 1080p a 4k. Je to něco jako g-sync a free-sync? To můj monitor podporuje.

4. V nastavení je ještě položka Deep Color, taky nevím jestli dát automaticky, nebo vypnut. To jediné mi asi šlo.

Díky za osvětu 🙂

Odesláno
před 10 hodinami, Susperian napsal:

Zdravíčko pánové, dneska jsem po dlouhé době zapnul PS5 a hle aktualizace a podpora 1440p. Mám pár otázek:

1. Chci se zeptat, můj monitor mi hlásí, že mám obraz ve 1440p a 60Hz, ale můj monitor podporuje až 165 Hz. V nastavení PS5 je i 120 HZ, ale asi to dashboard nepodporuje či co, když mám pořád 60 Hz.

2. Jak to tedy bude s hrama, budou se teď zobrazovat i ve 1440p místo 4k? Tím pádem bude lepší výkon? Nějak jsem to nepobral, protože ve většině her je přeci na výběr jen buď třeba 4k a 30 fps, nebo 1080p a 60 fps a raytracing. To tam jako dodělají všude podporu 1440p?

3. V nastavení je podpora VRR, ale zatím to podporuje jen 1080p a 4k. Je to něco jako g-sync a free-sync? To můj monitor podporuje.

4. V nastavení je ještě položka Deep Color, taky nevím jestli dát automaticky, nebo vypnut. To jediné mi asi šlo.

Díky za osvětu 🙂

1) Podporuje tvůj monitor 120Hz přes HDMI? 

2) Ano budou se zobrazovat ve 1440p, hra se vyrenderuje interne v nejakem rozliseni, to si PS5 Prepocita na 1440p. Ale lepsi vykon nebude (spoustu her se renderuje uz davno interne v tomto rozliseni a do 4K se prepocitavajiú.

3) PS5 podporuje VRR pouze pri rozliseni 1080p a 4K. Mozna nekdy v budoucnu bude treba i pro 1440p, ale nic neni potvrzene.

4) Kdyz nevis, vzdy automatic.

• 1 month later...
  • Junior Moderators
Odesláno

tak VR2 má cenu a datum vydání:

600€ pro evropu a 22.2.2023 lánč, předobjednávky od 15.11.2022

edice s horiznem 650€

nabíječka ovladače 50€

https://blog.playstation.com/2022/11/02/playstation-vr2-launches-in-february-at-549-99/

seznam nových oznámených her:

https://blog.playstation.com/2022/11/02/11-new-ps-vr2-games-announced-the-dark-pictures-switchback-vr-cities-vr-enhanced-edition-crossfire-sierra-squad-and-more/

hype? já určitě testnu, ale jasná koupě bude až wireless VR3 pro PS6:)

Odesláno

Takže předpokládám maloobchodní cena 15999 a 16499 u smartžida. Hezké to je, né že ne, ale jelikož mi po 2 hodinách na vr1 bylo na blutí, tak vynechám. Cenou je to dost přepal, na tom se shodneme všichni. Zadarmo to být nemusí, ale mohlo se to držet cenou nějak rozumnějc...Takových 10999,- bych o tom možná i uvažoval pod stromek.

Odesláno

110° FOV a ve hře bude na pevno nastavených 50° ...

Jako jestli tam nebude vidět rastr pixelů jako u Oculus Rift S, který jsem měl, tak proč ne. A taky záleží na hrách co na to budou. PSVR1 hry na to nepůjdou (xD), tak nezbývá než čekat. Osobně mě nebavilo se točit kolem drátu a mlátit kolem sebe ovladačem. Možná kdybych bydlel v hale nebo měl volnou garáž, kterou bych pojmenoval PSVR garáž only.

• 2 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu